Kuharski recepti

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Poruka
Autor/ica
Avatar
__kockar__
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija
Postovi: 299
Pridružen/a: 03 Sep 2007 02:00
Lokacija: Bosnia

#63 Post Postao/la __kockar__ »

ekranka je napisao/la:Kokos Bajadera

100 ml kokosova mlijeka (mo¾e i obièno)
170 g ¹eæera
250 g maslaca
300 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
300 - 400 g ¾ele bombona (kolièina po ¾elji)
po ¾elji, ¹areni èokoladni bombonèiæi
2 lista oblatne

# Mlijeko, maslac i ¹eæer prokuhati i u toplo umije¹ati mlijeko u prahu i kokos.
# ®ele bombone narezati na malecke kockice i umije¹ati u masu (po ¾elji ubaciti i èokoladne bombonèiæe, ako imate èeliène ¾ivce za rezanje bajadere).
# Fil rasporediti na list oblatne (mora biti èvrst kao u Rafaello kuglica), dobro ga potisnuti ¾licom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom.
# Ostaviti par sati da se stisne,

E ja jedva cekam da probam :blush:
a aj mi reci za ovaj secer...jel ide sitni ili ono malo krupniji? :ballbounce:

Avatar
mala-plava21
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1246
Pridružen/a: 04 Dec 2006 02:00
Lokacija: Zagreb bijeli / Kad ti se place ti se nasmij od srca

#65 Post Postao/la mala-plava21 »

bluesky je napisao/la:
mala-plava21 je napisao/la:Ja ne kuham po receptu vec ovako napamet kako naucim pa evo recepta odoka :chuckel:

Piletina u umaku od vrhnja i gljiva
Nek bude za 2 osobe

UMAK
-prvo zagrijem ulje i stavim narezane sampinjone (20dag)
-nakon sto smo ih preprzili dodajemo 2dl vode i neka se zagrije
-zatim dodajemo vrhnje za kuhanje (najmanje pakovanje)
-kada je prokuhalo dodajemo vrecicu umaka od sampinjona
-dobro izmijesati da ne ostane grudica
-posoliti pa ukusu
-pustiti da se lagano kuha par minuta (2-5min) mijesajuci lagano



MESO
-pileca prsa (4 komada) ispeci na zagrijanoj tavi (ali prije)
-meso posoliti i staviti malo vegete

PRILOG
-mozete skuhati tjesteninu
-mozete skuhati njoke

SERVIRANJE
-na veliki plitki tanjur prvo stavite prilog
-zatim izvadite meso
-na kraju sa umakom prelijete prilog i meso

Mogu reci da je meni jako ukusno i lagano
Zelim vam
Dobar tek :D njami njami :chuckel:
=D> SVAKA CAST!!! Ti si ovde jedina koja zna sta i skuhati!!! "ODOKA" koja stavlja sastojke i "NA VRH NOZA"- od te se moze sta i pojesti, a one sto stavljaju na vagu- nema tu kuharice!!!! [-X

Jojj :blush: hvala na komplimentu ma ja ti samo dobro pamtim i volim kuhat :)
Ljubav je... drugi zivot, ona urasta u dusu, unosi toplinu u svaku zilu i titra zivotom sa svakim otkucajem srca.

Avatar
__kockar__
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija
Postovi: 299
Pridružen/a: 03 Sep 2007 02:00
Lokacija: Bosnia

#66 Post Postao/la __kockar__ »

ekranka je napisao/la:
__koCKar__ je napisao/la:
ekranka je napisao/la:Kokos Bajadera

100 ml kokosova mlijeka (mo¾e i obièno)
170 g ¹eæera
250 g maslaca
300 g kokosa
400 g mlijeka u prahu
300 - 400 g ¾ele bombona (kolièina po ¾elji)
po ¾elji, ¹areni èokoladni bombonèiæi
2 lista oblatne

# Mlijeko, maslac i ¹eæer prokuhati i u toplo umije¹ati mlijeko u prahu i kokos.
# ®ele bombone narezati na malecke kockice i umije¹ati u masu (po ¾elji ubaciti i èokoladne bombonèiæe, ako imate èeliène ¾ivce za rezanje bajadere).
# Fil rasporediti na list oblatne (mora biti èvrst kao u Rafaello kuglica), dobro ga potisnuti ¾licom, i poklopiti drugim listom oblatne. Opteretiti nekom velikom kuharicom ili enciklopedijom.
# Ostaviti par sati da se stisne,

E ja jedva cekam da probam :blush:
a aj mi reci za ovaj secer...jel ide sitni ili ono malo krupniji? :ballbounce:
cim krupniji bolji ,sladji je ,ja mislila bosanci to znaju :ballbounce:
aha znaci krupniji....ma samo ja pitam....nemoj da sta zamijeris.. :ballbounce:

Avatar
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 13216
Pridružen/a: 21 Maj 2007 02:00
Lokacija: pod suncem

#69 Post Postao/la ra-ja »

Medena torta......

Zamjesiti tijesto od

125 grama margarina
jednog cijelog jajeta
250 gr meda
praska za pecivo
i onoliko brasna da masa nebude mnogo tvrda...tijesto se podjeli na tri djela....razvuce se oklagijom te tri kore...jednake velicine i peku se na poledjini pleha.....

FIL.....

Jedan paketic pudinga pripremljen prema upustvu...pomijesan sa preostalim 125 gr margarina...treba da se mijesa dok se neizjednaci u glatku masu....
Kore se mazu sa ovim filom i mogu se sjeci kada se ohladi....A najbolje da prenoci... :)

Avatar
kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1575
Pridružen/a: 10 Dec 2007 02:00
Lokacija: Afghanistan

#71 Post Postao/la kajs »

Volim ja kuhati

i grah i boraniju umijem i riblje filete (al ono za po sata vec si gladan)


nego volim ovako da pravim dorucak nam

potrebno 5 svezih jaja (ona seljakca, domaca su najbolja)
250 g kackavalja
100 g oraha
100 g lje¹nika
200 g slatke pavlake
maslinovo ulje, soli

narvno uzmes onu dobru tavu, malo vecu, pomazes uljem maslinovim i onda razbijes jaja i pustis da se prze, kad ono pocne kora da se hvata, e onda dodjes redom predhodno pripremljen kackavalj, ono znate da se fino isecka na resetki, i to jos malo se ono prci e onda dodas samljevene orahe i lje¹nik malo posolis na kraju.

To kad se spremi onda ide u tanjir i odozgo pavlaka

e sad kad sam dobro raspolozen onda odozgo ide pripremljene gljive u vrenju za kuhanje i origano, al to samo kad sam ekstra raspolozen i kad nismo puno gladni
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Avatar
kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1575
Pridružen/a: 10 Dec 2007 02:00
Lokacija: Afghanistan

#73 Post Postao/la kajs »

bjez ba dzemka, kackavalj ti je sir onaj trapis ili kako vec, znas onaj zuti tvrdi.

ma moze, super je eto kad ti kazem, neznam ono mozda se meni tako svidja
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Avatar
kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1575
Pridružen/a: 10 Dec 2007 02:00
Lokacija: Afghanistan

#75 Post Postao/la kajs »

ova domaca, seljacka, slatka ba to ode i dvije porcije :P, pa nema nas puno dvoje nas Aisa jos to ne jede :D
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Odgovori