Kuharski recepti

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Avatar
maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 6068
Pridružen/a: 05 Maj 2008 02:00
Lokacija: Bosnia

Post Postao/la maida_20 » 25 Jul 2008 21:20

sabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k

Evo recepta za njoke....obecala Maidi

7 dag margarina, 3 dcl vode i 15 dag brasna staviti da zakuha
maknuti s vatre i kada se ohladi dodati sol, jedno cijelo jaje i 15 dag brasna
umjesiti, raditi njokice i kuhati u vreloj zasoljenoj vodi
hvala ti bino :)

Avatar
sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 16414
Pridružen/a: 31 Jan 2008 02:00
Lokacija: Croatia

Post Postao/la sabinax » 25 Jul 2008 21:21

maida_20 je napisao/la:
sabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k

Evo recepta za njoke....obecala Maidi
hvala ti bino :)
nadam se samo da nisi po onom radila...jer bi dobro falila...ovaj je pravi :P
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Avatar
maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 6068
Pridružen/a: 05 Maj 2008 02:00
Lokacija: Bosnia

Post Postao/la maida_20 » 25 Jul 2008 21:22

sabinaX je napisao/la:
maida_20 je napisao/la:
sabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k

Evo recepta za njoke....obecala Maidi
hvala ti bino :)
nadam se samo da nisi po onom radila...jer bi dobro falila...ovaj je pravi :P
ja danas po svom starom receptu pravila :)
A i ovaj cu da isprobam...

Avatar
vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma
Postovi: 2338
Pridružen/a: 04 Jun 2008 02:00
Lokacija: ukraina

Post Postao/la vornevljev » 25 Jul 2008 23:52

vidovita_dzemila je napisao/la:kako to super izgleda papaya. ja sam nekome s foruma obeæala krompiraèu/krompiru¹u i domaæi paradajz



slika



slika
hvala ti,znas sama da æu se ja odu¾iti :chuckel:
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

Avatar
Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1463
Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00

Post Postao/la Bijesanpuz » 26 Jul 2008 17:31

1.Ako pegla¹ ko¹ulju,prvo je skini

2.Ne sklapaj kolica ,ako je dete u njima.
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

Avatar
Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1463
Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00

Post Postao/la Bijesanpuz » 22 Sep 2008 12:28

Bra¹njavi pu¾evi sa fritulama od merlina (mrkve) (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje

Sastojci:
2 kg pu¾eva
2 dl ulja
50 g bra¹na
4 g soli
Sakupljene pu¾eve ostavimo 3-4 dana u zatvorenom sanduku na granju,
tako se oni prociste. Tada ih operemo u «nekoliko voda» i stavimo kuhati u vrelu slanu vodu s listom lovora 1 sat.
Ocijedimo ih i vilicom ili vrhom no¾a izvadimo meso, a iznutrice odstranimo.
Meso dobro istrljamo u soli, a zatim u octu, isperemo u nekoliko voda i ostavimo da se ocijede,
potom ih uvaljamo u bra¹no i pr¾imo na ulju dok ne porumene, ocijedimo od masnoce i serviramo uz fritule od merlina





Palenta s pu¾ima (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
2 kg pu¾evi
1,5 dl maslinova ulja
150 g luka
20 g ce¹njaka
150 g rajcica
25 g per¹ina
15 g bra¹na
1 dl bijela vina
10 g soli
1 g papar

Opis:
Na ulju popr¾iti sitno isjeckan luk, dodati ce¹njak, rajcicu, bra¹no i per¹in.
Promije¹ati, dodati oci¹cene i kuhane pu¾eve.
Posoliti , popapriti i zaliti vinom uz povremeno mije¹anje i dolijevanje vode pirjati jo¹ 40-ak minuta.
Poslu¾uje se uz palentu...
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

Avatar
Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Postovi: 1463
Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00

Post Postao/la Bijesanpuz » 22 Sep 2008 12:31

Pu¾evi “Tempio” (glavno jelo)
Specijalitet kreativne kuhinje

Sastojci:
12 vinogradskih pu¾eva u kucici
100 ml kisekalstog bijelog vina
100 g domaceg mesnog ¹peka
30 g svje¾e paprike sitno sjeckane
30 g luka sitno sjeckanog
50 g svje¾e rajcice
prstohvat mediteranskog zacinskog bilja (bosiljak, mravinac, kopar, per¹in, ru¾marin)
sol, papar po ¾elji
malo sitno sjeckanog ce¹njaka

®ive pu¾eve ostaviti dva dana da ne jedu. Kuhati i pritom odstranjivati pjenu otprilike 2,5 sata.
Tople izvaditi s vilju¹kom za pu¾eve pazeci da ih se pritom ne o¹teti.
Potom ih kuhati u vinu dok vino ne prokuha.
Za vecu kolicinu pu¾eva po¾eljno je staviti i malo povrca za juhu.
Svje¾u papriku, luk i ¹pek popr¾iti na masnoci.
Dodati rajcicu izrezanu na kockice i zacinsko bilje.
Dodati ostale sastojke i kuhane pu¾eve.
Kuhati samo nekoliko trenutaka da se dobije ¾eljena konzistencija.
Uz pu¾eve poslu¾iti domaci kukuruzni kruh.
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

Odgovorite