Stranica: 9/12.

Postano: 25 Jul 2008 21:20
Postao/la maida_20
sabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k

Evo recepta za njoke....obecala Maidi

7 dag margarina, 3 dcl vode i 15 dag brasna staviti da zakuha
maknuti s vatre i kada se ohladi dodati sol, jedno cijelo jaje i 15 dag brasna
umjesiti, raditi njokice i kuhati u vreloj zasoljenoj vodi
hvala ti bino :)

Postano: 25 Jul 2008 21:21
Postao/la sabinax
maida_20 je napisao/la:
sabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k

Evo recepta za njoke....obecala Maidi
hvala ti bino :)
nadam se samo da nisi po onom radila...jer bi dobro falila...ovaj je pravi :P

Postano: 25 Jul 2008 21:22
Postao/la maida_20
sabinaX je napisao/la:
maida_20 je napisao/la:
sabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k

Evo recepta za njoke....obecala Maidi
hvala ti bino :)
nadam se samo da nisi po onom radila...jer bi dobro falila...ovaj je pravi :P
ja danas po svom starom receptu pravila :)
A i ovaj cu da isprobam...

Postano: 25 Jul 2008 23:52
Postao/la vornevljev
vidovita_dzemila je napisao/la:kako to super izgleda papaya. ja sam nekome s foruma obeæala krompiraèu/krompiru¹u i domaæi paradajz



slika



slika
hvala ti,znas sama da æu se ja odu¾iti :chuckel:

Postano: 26 Jul 2008 17:31
Postao/la Bijesanpuz
1.Ako pegla¹ ko¹ulju,prvo je skini

2.Ne sklapaj kolica ,ako je dete u njima.

Postano: 22 Sep 2008 12:28
Postao/la Bijesanpuz
Bra¹njavi pu¾evi sa fritulama od merlina (mrkve) (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje

Sastojci:
2 kg pu¾eva
2 dl ulja
50 g bra¹na
4 g soli
Sakupljene pu¾eve ostavimo 3-4 dana u zatvorenom sanduku na granju,
tako se oni prociste. Tada ih operemo u «nekoliko voda» i stavimo kuhati u vrelu slanu vodu s listom lovora 1 sat.
Ocijedimo ih i vilicom ili vrhom no¾a izvadimo meso, a iznutrice odstranimo.
Meso dobro istrljamo u soli, a zatim u octu, isperemo u nekoliko voda i ostavimo da se ocijede,
potom ih uvaljamo u bra¹no i pr¾imo na ulju dok ne porumene, ocijedimo od masnoce i serviramo uz fritule od merlina





Palenta s pu¾ima (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
2 kg pu¾evi
1,5 dl maslinova ulja
150 g luka
20 g ce¹njaka
150 g rajcica
25 g per¹ina
15 g bra¹na
1 dl bijela vina
10 g soli
1 g papar

Opis:
Na ulju popr¾iti sitno isjeckan luk, dodati ce¹njak, rajcicu, bra¹no i per¹in.
Promije¹ati, dodati oci¹cene i kuhane pu¾eve.
Posoliti , popapriti i zaliti vinom uz povremeno mije¹anje i dolijevanje vode pirjati jo¹ 40-ak minuta.
Poslu¾uje se uz palentu...

Postano: 22 Sep 2008 12:31
Postao/la Bijesanpuz
Pu¾evi “Tempio” (glavno jelo)
Specijalitet kreativne kuhinje

Sastojci:
12 vinogradskih pu¾eva u kucici
100 ml kisekalstog bijelog vina
100 g domaceg mesnog ¹peka
30 g svje¾e paprike sitno sjeckane
30 g luka sitno sjeckanog
50 g svje¾e rajcice
prstohvat mediteranskog zacinskog bilja (bosiljak, mravinac, kopar, per¹in, ru¾marin)
sol, papar po ¾elji
malo sitno sjeckanog ce¹njaka

®ive pu¾eve ostaviti dva dana da ne jedu. Kuhati i pritom odstranjivati pjenu otprilike 2,5 sata.
Tople izvaditi s vilju¹kom za pu¾eve pazeci da ih se pritom ne o¹teti.
Potom ih kuhati u vinu dok vino ne prokuha.
Za vecu kolicinu pu¾eva po¾eljno je staviti i malo povrca za juhu.
Svje¾u papriku, luk i ¹pek popr¾iti na masnoci.
Dodati rajcicu izrezanu na kockice i zacinsko bilje.
Dodati ostale sastojke i kuhane pu¾eve.
Kuhati samo nekoliko trenutaka da se dobije ¾eljena konzistencija.
Uz pu¾eve poslu¾iti domaci kukuruzni kruh.