Burek s mesom

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Avatar
indeks
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 4246
Pridružen/a: 01 Feb 2008 02:00
Lokacija: Bosnia

Post Postao/la indeks » 09 Maj 2008 08:17

Mora da bude mlada tikva,ne tikvice,to je drugo........... :)

Avatar
bosman
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma
Postovi: 2316
Pridružen/a: 10 Nov 2007 02:00
Lokacija: Germany-München

Post Postao/la bosman » 09 Maj 2008 08:18

Ma papaya, nogica ma uvijaj i bit ce slatke sve pite od tebe! Uhhh! :P

Avatar
badgirl
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma
Postovi: 2649
Pridružen/a: 30 Avg 2007 02:00
Lokacija: austrija

Re:

Post Postao/la badgirl » 31 Jan 2009 20:45

papaya je napisao/la:Znaci vako, gosti su otisli i njima je bilo super.

Ja sam veoma kriticna.
Imex, ja sam ga ipak namazala jogurtom. Nije to bilo strasno, nego sto je burek bio vrlo suv kad sam ga sjekla. Da bi nekako spasila bacila sam skoro litru vode 8) da kore omeksaju. Meso je bilo jako ukusno, proprzila sam luk i meso vrlo kratko, posolila, malu kasikicu vegete i puuuuuno bibera.

Znaci, najukusniji je bio u sredini. Dole suvo a gore jogurt, pih.
Al svabama bilo presuper, pa nikad nisu pravi probali :)


Moj cilj je napraviti jednom perfektan burek sa gotovim korama, ne pada mi na pamet da mjesim, nisam ja za to. Ionako nikad nista ne pravim sa bjelim brasnom i kvascem, goji :huh:

Ostalo je skroz malo, pa ako ste hrabri i drugari, posluzite se.

Ljubi papaya,
bili ste super.

A ti cyrus....jesi picajzla, nisam znala, al eto, sada znam :listen:

e vala vrijedilo je svih 7 stranica sto sam procitala ...a sta se ismija majko mila ... [To funny.gif] [To funny.gif] ma nemogu da stanem nikako ....super ste


a sad papaya ...neznam jel ti ikad uspjelo napraviti perfektan burek od gotovih jufki ..iskreno burek nisam nikad pravila od gotovih ali jesam druge pite i vjerujem da bi i sa burekom funktioniralo ...ali nikad nece biti ko od razvijane jufke to nek ti odmah bude jasno ..

e sad burek od gotovih jufki.
draga , sama si primjetila da su te jufke jako suhe zato ih ja prije svaku provucem kroz vodu bas ko one gotove listove za lazanju ...uspes malo vode u jednu tepsiju i samo provuces jufku kroz tu vodu da malo omeksa ...i ja nikad ne motam nego uvjek slazem burek.
meso zacinim , sol, biber , vegete i stavim dosta crvenog luka ...luk daje super ukus ...meni barem
i onda ides samo red jufki i po njemu pobacas meso ...i opet red jufki i opet meso ...
zadnju jufku kad stavis , gledaj da ti bude veca od tepsije i da mozes onaj visak lijepo podvrnuti pod sve slojeve pite da ne izgleda prcavo
ispeces lijepo
i kad porumeni odozgo prelijes sa vodom ...tu vodu prije stavi da prokuha u nju stavi malo vegete i malo margarina i onaku vrelu , tek prokuhanu vodu polijes preko tog pecenog , vruceg bureka i opet vratis u rernu dok jufke ne upiju tu vodu .nemoj samo puno vode ...dosta jedna casa . 1/4 L
kad izvadis i prije nego sto serviras stavi jedno dvije kasike margarina nek se istopi i onda pomasti burek sa tim
:!:
Voli me kada to najmanje zasluzujem !!!!
http://de.youtube.com/watch?v=GAB20l0j8 ... re=related

Odgovorite