Stranica: 1/6.

Postano: 01 Maj 2008 11:59
Postao/la im_ex
Evo jedne koja ne uprzi meso i luk za burek :D

Imas kupovne kore, ako sam te dobro razumjela (a mislim da jesam :lol: ) .. one ti bas i nisu za zeljeno savijanje, moje je misljenje :(
Ali, posto ti je zurba, kad ih vec imas, nizi ih u redove ... prije serviranja isijeces na parcad i eto ... swabe ima da "izginu" jeduci, kako god da ga savijes :lol:

Postano: 01 Maj 2008 12:08
Postao/la im_ex
Hoces ... naucit ces ako budes ustrajala u zelji da naucis - vjeruj mi :D

Neeeeeee ... papaya, ne mislim na Slagani burek :baa: ... al', vidim da si rijesila da ga strpas u rernu cas prije :lol:
Mislila sam da ga savijas i nizas red uz red dok popunis tepsiju (onu cetvrtastu ... da skontas o cemu pricam :D)

Postano: 01 Maj 2008 12:33
Postao/la im_ex
Daaaaaaaa ... tako je =D> :P

Postano: 01 Maj 2008 12:39
Postao/la paparaci
ev meni vodica na usta :lol: papaya budi drug, pa mi ostavi zalogaj :D

a sto se tice razvlacenja preko stola, ma tjesto dobro oklagijom izmasiras, pa ga onda "zavintas" na oklagiji :lol: na stolu ga oklagijom rasiris koliko mozes i onda pazljivo prstima razvlacis da se ne podere. zatim rasiris krompir i meso po njoj i pazljivo je motas. i eto ti prve zmije :D

Postano: 01 Maj 2008 12:39
Postao/la Baraba-it
Evo vidis papaya kako to ja radim :D

slika

Postano: 01 Maj 2008 12:45
Postao/la Baraba-it
Stavis ulje u tevsiju, onda staviskoru, pa poulji malo, pa tako jedno dvije kore stavi, onda trecu naprimjer, uzmes to meso uprzeno s lukom i pospes po kori (nemoj natobat, da bude previshe)...
Onda opet stavis jednu koru, pa je malo pouljis, pa onda stavis drugu koru pa opet pouljis, pa onda stavis trecu koru i stavljas dalje meso, tako da nebi bilo previshe mesa...
To ti je slagani burek a u kolutove je nemoguce napravit' sa korama :D