Stranica: 3/6.

Postano: 01 Maj 2008 13:07
Postao/la im_ex
Nemoj "nabrzake" da ga peces - on to ne voli :D

I cul ti sta ti ja malocas rekoh?? ... ne mazi ga!! :mad:

Postano: 01 Maj 2008 13:12
Postao/la im_ex
hamid_islam je napisao/la:

Mislim da je ro takozvani Bosanski ili Sarajevsi burek koi sam jeo u Sarajevu i odu¹evijo sam se.

Pazi kad ja koi sam to radijo 12 godina ka¾em da sam se odu¹evijo onda je starno dobar.
Mislim ... ah ... znas nas :P pravcate bosancerose :D

Ako ikad dodjes u Dolinu piramida, u carsiji, kad izgladnis pri obilasku sondi, preporucujem ti objekat "Palma" :P

Postano: 01 Maj 2008 13:25
Postao/la im_ex
Sluze i tursku kafu, naravno :P
Ako bude sudjeno, i popicemo je bas tu, Hamid-aga ... al nemoj sad da zacatavas temu - kazi da ti je prvensto odsjesti bas tu kako bi procijenio i visocki burek :D

Postano: 01 Maj 2008 13:30
Postao/la Baraba-it

Postano: 01 Maj 2008 13:33
Postao/la im_ex
Da vam kazem jednu ali vrijednu :bih:

slika

Postano: 01 Maj 2008 13:39
Postao/la im_ex
Ako kojim slucajem svrne za comp ... da joj jos jednom "podvrisnem", valjda vec nije kasno :baa:
IM_ex je napisao/la:
I cul ti sta ti ja malocas rekoh?? ... ne mazi ga!! :mad:
Sta li upravo radi papaya :lol:

Postano: 01 Maj 2008 13:55
Postao/la sabinax
Ja rijetko radim burek...cesce sirnicu, krompiru¹u , zeljanicu ili bundevaru (ta mi je najdraza)
Ali kore nikada ne kupujem jer ni ne znam kako bih ih smotala....
Ovako...
U zdjelu stavim bra¹no, malo posolim i stavim ulja, te mlake vode...zamjesim odvojim u 4 posebna dijela svaki namastim uljem i stavim pod toplu tepsiju da odstoji
Zatim stavim posebnan stoljnak na stol...pospem bra¹nom...i uzmem jednu po jednu jufkicu razvijeti...prvo malo oklagijom zatim rukama razvucem da pada preko ruba stola....zatim nadjev stavljam...s stoljnakom zarolam i re¾em na dugaèke svituljke. Njih zatim zamotajem u zvrkove i slazem u tepsiju....stavim u rernu i kada je gotovo polijem malo vodom i vratim u rernu, na kraju stavim kiselo vrhnje i jos malo zapeèem.
Nadjev...sir, vrhnje,jaja, sol
ili krompir, kapula, vegeta ili
¹pinat, sir, vrhnje, jaje i sol ili
bundeva, sir, vrhnje, sol
Dobar tek

Postano: 01 Maj 2008 14:41
Postao/la im_ex
Lijepo od tebe sto si opisala pripremu tijesta i ostalo =D>

Ja ne imadoh kad ... zurilo joj se pa sam ubacivala samo biit nadajuci se da nece upise ugledati kad je vec kasno :D

Postano: 01 Maj 2008 14:46
Postao/la sabinax
IM_ex je napisao/la:Lijepo od tebe sto si opisala pripremu tijesta i ostalo =D>

Ja ne imadoh kad ... zurilo joj se pa sam ubacivala samo biit nadajuci se da nece upise ugledati kad je vec kasno :D
Nek joj bude za drugi put....samo se nadam da ste joj pomogli oko mesnog nadjeva...jer tu nisam bas najbolja, a nisam jos prelistala sve ranije upise

Postano: 01 Maj 2008 14:54
Postao/la im_ex
Pa sad, nismo se bas oko nadjeva pobrinuli .... zurba je bila, bona :lol:
Ah, nadjev za burek:

govedje fasirano meso,
slobodno vise crvenog luka no za krompirusu :D (naravno, sitno isjeckanog),
so,
biber i
po zelji vegeta, mada vegeta moze doci u zaljevu ako se vec pravi zaljev (a ne mora :D )

Postano: 01 Maj 2008 14:55
Postao/la belly_dancer
Baaaaam!!
Koja tema..napokon nesta za mene..
Ja obozavam burek,i svako malo ga jedem..

Vise volim od mesa,al zavisi i kako je napravljeno..
mmmmm..to ja zovem delicija!