Stranica: 3/6.
Postano: 01 Maj 2008 13:07
Postao/la im_ex
Nemoj "nabrzake" da ga peces - on to ne voli
I cul ti sta ti ja malocas rekoh?? ... ne mazi ga!!
Postano: 01 Maj 2008 13:12
Postao/la im_ex
hamid_islam je napisao/la:
Mislim da je ro takozvani Bosanski ili Sarajevsi burek koi sam jeo u Sarajevu i odu¹evijo sam se.
Pazi kad ja koi sam to radijo 12 godina ka¾em da sam se odu¹evijo onda je starno dobar.
Mislim ... ah ... znas nas
pravcate bosancerose
Ako ikad dodjes u Dolinu piramida, u carsiji, kad izgladnis pri obilasku sondi, preporucujem ti objekat "Palma"
Postano: 01 Maj 2008 13:25
Postao/la im_ex
Sluze i tursku kafu, naravno
Ako bude sudjeno, i popicemo je bas tu, Hamid-aga ... al nemoj sad da zacatavas temu - kazi da ti je prvensto odsjesti bas tu kako bi procijenio i visocki burek
Postano: 01 Maj 2008 13:30
Postao/la Baraba-it
Postano: 01 Maj 2008 13:33
Postao/la im_ex
Da vam kazem jednu ali vrijednu :bih:
Postano: 01 Maj 2008 13:39
Postao/la im_ex
Ako kojim slucajem svrne za comp ... da joj jos jednom "podvrisnem", valjda vec nije kasno :baa:
IM_ex je napisao/la:
I cul ti sta ti ja malocas rekoh?? ... ne mazi ga!!
Sta li upravo radi papaya
Postano: 01 Maj 2008 13:55
Postao/la sabinax
Ja rijetko radim burek...cesce sirnicu, krompiru¹u , zeljanicu ili bundevaru (ta mi je najdraza)
Ali kore nikada ne kupujem jer ni ne znam kako bih ih smotala....
Ovako...
U zdjelu stavim bra¹no, malo posolim i stavim ulja, te mlake vode...zamjesim odvojim u 4 posebna dijela svaki namastim uljem i stavim pod toplu tepsiju da odstoji
Zatim stavim posebnan stoljnak na stol...pospem bra¹nom...i uzmem jednu po jednu jufkicu razvijeti...prvo malo oklagijom zatim rukama razvucem da pada preko ruba stola....zatim nadjev stavljam...s stoljnakom zarolam i re¾em na dugaèke svituljke. Njih zatim zamotajem u zvrkove i slazem u tepsiju....stavim u rernu i kada je gotovo polijem malo vodom i vratim u rernu, na kraju stavim kiselo vrhnje i jos malo zapeèem.
Nadjev...sir, vrhnje,jaja, sol
ili krompir, kapula, vegeta ili
¹pinat, sir, vrhnje, jaje i sol ili
bundeva, sir, vrhnje, sol
Dobar tek
Postano: 01 Maj 2008 14:41
Postao/la im_ex
Lijepo od tebe sto si opisala pripremu tijesta i ostalo =D>
Ja ne imadoh kad ... zurilo joj se pa sam ubacivala samo biit nadajuci se da nece upise ugledati kad je vec kasno
Postano: 01 Maj 2008 14:46
Postao/la sabinax
IM_ex je napisao/la:Lijepo od tebe sto si opisala pripremu tijesta i ostalo =D>
Ja ne imadoh kad ... zurilo joj se pa sam ubacivala samo biit nadajuci se da nece upise ugledati kad je vec kasno
Nek joj bude za drugi put....samo se nadam da ste joj pomogli oko mesnog nadjeva...jer tu nisam bas najbolja, a nisam jos prelistala sve ranije upise
Postano: 01 Maj 2008 14:54
Postao/la im_ex
Pa sad, nismo se bas oko nadjeva pobrinuli .... zurba je bila, bona
Ah, nadjev za burek:
govedje fasirano meso,
slobodno vise crvenog luka no za krompirusu
(naravno, sitno isjeckanog),
so,
biber i
po zelji vegeta, mada vegeta moze doci u zaljevu ako se vec pravi zaljev (a ne mora
)
Postano: 01 Maj 2008 14:55
Postao/la belly_dancer
Baaaaam!!
Koja tema..napokon nesta za mene..
Ja obozavam burek,i svako malo ga jedem..
Vise volim od mesa,al zavisi i kako je napravljeno..
mmmmm..to ja zovem delicija!