Stranica: 4/6.

Postano: 01 Maj 2008 15:18
Postao/la belly_dancer
a da probate stavit malo luka??ja to uvjek stavim.onako ko u cevape :D

Postano: 01 Maj 2008 18:10
Postao/la sabinax
cyrus_the_virus je napisao/la:Sve mi je jasno, ali ne i naslov teme: Burek s mesom? Pa, burek i jeste jedino s mesom. Kao ¹to stara bosanska poslovica ka¾e: Sve su pite pitice, samo je burek pitac [smilie=to funny.gif]
Ajde Cyrus...ne cjepidlaci, pa da Papaya zna kako se pravi burek nebi ni postavila tu temu :D

Postano: 07 Maj 2008 12:09
Postao/la indeks
Moje misljenje o bureku......... :lol: tj.o nacinu pravljenja..........

Meso,ni u kojem slucaju ne smije biti mljeveno(moje misljenje)nego rucno isjeckano meso na kockice,dosta luka,sitno nasjecen,posoljen,pobibereno,malo ulja,izmijesati i da odstoji koji sat(i ne mora,ako vam se zuri,ali pozeljno jest :D )

Uvijek je ljepsi kad se zavija u tijesto,a ne slagani(opet moje misljenje),pred sami kraj pecenja,premazati maslacem(dobije se hrskava i ukusna korica,zlatno-rumene boje),a kad se ispece,preliti sa malo prokuhane,posoljene vode(ne da pliva u njoj :lol: )

Neko je pisao da se dodaje vegeta,ali ja mislim da ona samo pokvari osnovni okus bureka(opet moje misljenje) :D :D

Al puno drzim do svog misljenja.......... :P :lol: :lol:

Postano: 07 Maj 2008 12:14
Postao/la indeks
Ulje i so dovoljno omeksa i luk i meso,tako da nema potrebe da prethodno proprzis iste.........naravno,meso ne treba da je od starog goveceta,nego fina junetina......... :)

Postano: 07 Maj 2008 12:17
Postao/la indeks
pa od cega si pravila burek? :-k

Postano: 07 Maj 2008 12:24
Postao/la indeks
papaya je napisao/la:
indeks je napisao/la:pa od cega si pravila burek? :-k
govedine (matore krave)
onda pripremi meso dan prije,i nek stoji u frizideru............. :D (ako uopste budes vise htjela da se upustas u tu avanturu :lol: )