Stranica: 1/5.

Cevapcici

Postano: 03 Maj 2008 16:36
Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE
slika
Zna li neko recept Cevapa
Ja sam cuo imaju oni sto se dodaje soda birkabona ovcije i telece gemischt meso itd...
Zna li neko tajne cevabdjija

Postano: 03 Maj 2008 16:43
Postao/la Baraba-it
Ima na hiljade recepata, al' nikad ne ispadnu recimo kao oni kod Fadile na Zametu u Rijeci :D
Uvijek im neshto fali...
Ja uzimam one iz LIDL-a, shvabske, gotove...
Pishe na njima na nashem CEVAPCHICI...
I mogu ti rec da su skoro, pa kao pravi :D

Postano: 03 Maj 2008 16:50
Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE
BARABA-IT je napisao/la:Ima na hiljade recepata, al' nikad ne ispadnu recimo kao oni kod Fadile na Zametu u Rijeci :D
Uvijek im neshto fali...
Ja uzimam one iz LIDL-a, shvabske, gotove...
Pishe na njima na nashem CEVAPCHICI...
I mogu ti rec da su skoro, pa kao pravi :D
Pa hajde ti kod te Fadile iz Rijeke recept iz spuniraj pa nam pribavi,probamo i vidimo
A i ja sam kupovao i kunzumirao Cevape iz Lidl-a dok nisam probao Zelje iz Carsije
eh kad bi nam neko domogao Zeljin recept :P

Postano: 03 Maj 2008 16:55
Postao/la Baraba-it
LAFF je napisao/la:Pa hajde ti kod te Fadile iz Rijeke recept iz spuniraj pa nam pribavi,probamo i vidimo
A i ja sam kupovao i kunzumirao Cevape iz Lidl-a dok nisam probao Zelje iz Carsije
eh kad bi nam neko domogao Zeljin recept :P
Par puta mi je nakupila, zaledjenih i ja donesem ovde...
Isti oni keje ona peche i ja ispechem, al' dzaba...
Opet nisu k'o kod nje :D
Znachi mora se uskladit temperatura, vjerovatno treba malo namazat sa lojem pleh kad se peche...
Sve u svemu, ima dosta tajni.

Postano: 03 Maj 2008 20:54
Postao/la sabinax
Mislim da je tajna osim u sastavu mesa u nacinu pecenja...oni u tavi nikada ne mogu biti tako dobri kao oni s ro¹tilj ploèe...ili pravog ro¹tilja, ali sto BARABA veli Fadilini su stvarno super, to je ziva istina, probala ja....moj tata je dobar s njom pa cu probati na¾icati recept 8)
A jos sam za jedne èevape cula...iz Tuzle, a èevabðinica se zove Limenka, pa ako je netko probao neka kaze dojmove....

Postano: 03 Maj 2008 21:03
Postao/la indeks
Kod nas ima jedan vlasnik,meni licno kod njega najbolji cevapi,koji,kad se pripremi meso,sam ostane i doda neki zacin,ili ne znam sta vec,koji daje neki poseban okus,mnjam.........niko ne zna o cemu se radi,njegova tajna........ :)

A soda bikarbona se dodaje kad meso nije svjeze i kvalitetno,fuj,uvijek osjetim taj okus,naravno,soda bikarbona samo prikriva neki nedostatak,a nikako nije neki`tajni`sastojak........ [-X

Postano: 03 Maj 2008 23:19
Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE
papaya je napisao/la:grijes indexs,

soda nema nista sa ukusom, vec sa izgledom, znaci, da tjesto "nadodje"
Ja mislim da od sodeb. budu cevapi spuzvasti i da su elasticni
moje misljenje

Postano: 03 Maj 2008 23:38
Postao/la ra-ja
Jesu cevaocici sa sodom su spuzvasti i elasticni .. :-k

Sodu stavljaju cevapdjije u masu za cevape samo radi toga da bih cevapcici izgledali veci nakon pecenja.... :)

Postano: 03 Maj 2008 23:53
Postao/la paparaci
ja znam samo da mi je vodica u ustima krenula kad ugleda cevape :D Laffe, hajd sad trk u lidl i donesi mi celape :lol:
hmmm, sjecam se da je jedan komsija govorio mojima za jedan jako dobar recept za cevape, koji skoro nikom nije povjerio. samo onima s kim je bas dobar. a sad da li ga jos imaju i primjenjuju, nemam pojma. upitat cu ih bas kad se drugi put cujem s njima. pa ako sta bude, javim vam.

Postano: 04 Maj 2008 11:41
Postao/la mrki62
Sa Zameta sam jeo æevape daleke 1981 i 1982 godine , èak tad su bili dobri .



Moje mi¹ljenje; nije tajna u samim æevapima, koliko je tajna u onom "saftu " ( prelivu ).

Peèem sam æevape godinama na ro¹tilju , samo ako nema lepine i onog safta - d¾abe ti sve :wave: