Postano: 01 Sep 2008 20:40
Joj nekad sam sve pravila sada vise to ne radim, puno je jeftinije kupiti po potrebi u trgovini, a i komotnije
Bosanski,Balkan,Hrvatski,Srpski,Bosna,Srbija,Hrvatska Forum
https://www.bol-chat.de/forum/
Znam Papaya ali kad napravim sama, ako dugo stoji na kraju mi se pokvari, pa opet nistapapaya je napisao/la:da, ali nije ni pola tako ukusno kao domace
Oooo papaya to se kod nas pravilo jednom i nikada vise....papaya je napisao/la:PINDJUR
(ovo jedem supenom kasikom, puno posla al se isplati)
8 kg paradajza
12 kg paprika
8 patlidzana
600 grama sirceta
1,5 litara ulja
300 grama secera
300 grama soli
Paradajz ispeci, oljustiti, sjeme izvaditi i isjeci. Papriku isto tako. Patlidzan isto.
Onda sve u veliki lonac i uz konstantno mijesanje 2 sata kuvati, na tihoj vatri. Bude prilicno dosta.
Napisat cu ti cim nadem u receptima... Nema na cemupapaya je napisao/la:Ajd molim te nabavi recept. Hvalamaida_20 je napisao/la:Voli li ko kisele krastvce?
Mama i ja pravile prije mjesec dana...poranile
Mislim da nece ni docekati zime...krastavèiæi se ukiselili i
uveliko se jedu...
Uh Sabina to je neki brzi d¾em,moja majka (baka) pravi pekmez od ¹ljiva,ali se to kuha dugo vremena u velikom loncu.Mislim mozda su razliciti recepti,opet ne znam.sabinaX je napisao/la:Ja najbolje radim dzem od sljiva (brzi recept za forumashe)
sljive operes i povadis kostice, poslazes ih u tepsiju i stavis u rernu, kad omeksaju ubacis ih u lonac, dodas secer i ¾elin (prah za zgusnjavanje) i za 20-tak minuta je gotovo
A hej sjetio sam se postoji u nas poslastica slièna kao to u poèetku,tako zapeku se sljive u rerni i po¹eæere i kad se ohlade to jedes,naziva se ©OGOLJ.sabinaX je napisao/la:zato i kazem ovo je brzi za forumashe da ne trose puno vremena, to me naucila moja bivsa sefica, u rerni ih dokrajcis, a onda zelinom (koji ubrzava zgusnjavanje) finisiras...isti je kao i onaj, mozda cak i bolji (mozda ostane i koji vitamincic ziv)
Evo papaya recept za kisele krastavce:papaya je napisao/la:Meni se to jako svidja, svo to spremanje
Lijepo je to.