Zimnice i ostalo

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Poruka
Autor/ica
Avatar
maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 6068
Pridružen/a: 05 Maj 2008 02:00
Lokacija: Bosnia

#17 Post Postao/la maida_20 »

papaya je napisao/la:
maida_20 je napisao/la:
papaya je napisao/la:Meni se to jako svidja, svo to spremanje
Lijepo je to.
Evo papaya recept za kisele krastavce:
5 l vode
1 l ocata 9%
1 vinobran
1 limuntos
5 kasika secera

Sve se to izmjesa zajedno i sipas u tegle s krastavcima...na kraju po zelji,malo bibera u zrnu i lovorov list!
Hvala ti lutko.
Samo jedno pitanje...sta je limuntos? I koliko je to grama u jednom vinobranu, jel to prah? 1 kesica?
da da-u malenim kesicama,ne znam koliko ima grama,ali to ti i nije bitno,u pet litara vode stvaljas po jednu tu malu vrecicu limuntosa i vinobrana...
Limuntos i vinobran koristimo ovdje za sve te zimnice...
To su kao neke bobice malene,rastopi se u ocatu i vodi,to i daje tu kiselinu valjda...
Et ako hoces slikam ti nekad vinobran i limuntos hehe :lol: ...pa cu staviti ovdje na ovu temu da vidis kako izgleda...

Avatar
sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 16414
Pridružen/a: 31 Jan 2008 02:00
Lokacija: Croatia

#18 Post Postao/la sabinax »

limuntus ti je citron...ono jako kiselo u prahu, moze se staviti i u caj
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Avatar
sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 16414
Pridružen/a: 31 Jan 2008 02:00
Lokacija: Croatia

#20 Post Postao/la sabinax »

papaya je napisao/la:
sabinaX je napisao/la:limuntus ti je citron...ono jako kiselo u prahu, moze se staviti i u caj
znaci ona limunova kiselina, okej, imam to kuci
To Papay...ajd sad se prebaci na krastavce...Papaya bil se udala :)
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Odgovori