Stranica: 3/7.

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:13
Postao/la Bijesanpuz
Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela.. [laugh.gif]

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:14
Postao/la beca
BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela.. [laugh.gif]

na pitu i uz pire....pa ti si druze gori od mene...

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:17
Postao/la Bijesanpuz
beca_jovi je napisao/la:
BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela.. [laugh.gif]

na pitu i uz pire....pa ti si druze gori od mene...

vjerovatno jesam.. ali eto. uz pizzu je nevolim.. prvenstveno zato sto nevolim mjesati kechap i majonezu..

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:28
Postao/la beca
BijesanPuz je napisao/la:
beca_jovi je napisao/la:
BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela.. [laugh.gif]

na pitu i uz pire....pa ti si druze gori od mene...

vjerovatno jesam.. ali eto. uz pizzu je nevolim.. prvenstveno zato sto nevolim mjesati kechap i majonezu..
nemoj mijesat, uzmi majonezu...bolje nego kecap...a ja te uopste nisam skontala da ne volis na pici...

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:30
Postao/la Bijesanpuz
Nemogu da nemjesam.. Jer u svakoj pizzi dodje i kechap.. A i seka kad pravi isto prvo stavi kechap po tijestu pa onda ostale dodatke... Znaci kad bi kasnije dodao majonezu onda bi bilo mjesanje :D

a to nevolim :D

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:36
Postao/la beca
steta...a svi vole mijesat...

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 11:53
Postao/la badgirl
BijesanPuz je napisao/la:Naravno sarma.. Takodje pomfrit nije isti ako se jede bez majoneze.. Majoneza daje dodatan okus, isto tako uz cevape,uz burek, uz bilo koju pitu, uz pire, uz makarone, rizu, krompir.. Uglavnom uz sve osim kuhanog jela.. [laugh.gif]

tebi je komso onda lahko skuhati ...samo ti daj majoneze uz jelo i sve smeka :lol: :lol:

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 15:33
Postao/la maida_20
probala sam i sa majoneeezom-ne šmeka mi-ma samo kečap dolazi u obzir [mmmux2.gif]

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 18:31
Postao/la _ramayana_
Pizza bez kecapa,pa to nema smisla to je glavni dio,a mjesati je sa majonezom pa to mi je vala vise nego bezveze,al svako ima razlicite ukuse pa i u jelu.
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza [smile.gif]

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 18:40
Postao/la _ramayana_
Pa tu negdje upravu si do 20 KM,al kad pravim hocu da je sve extra,kad je bal nek je maskenbal [Happy.gif]...ali dok me umole ukucani ponovo da napravim ma dali bi oni i 50KM.

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 18:46
Postao/la badgirl
_RAMAYANA_ je napisao/la:Pizza bez kecapa,pa to nema smisla to je glavni dio,a mjesati je sa majonezom pa to mi je vala vise nego bezveze,al svako ima razlicite ukuse pa i u jelu.
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza [smile.gif]

e vala sto bi ja pravila to tjesto dva dana .....ma jok ba [eusa_naughty.gif]

odem u trgovinu i kupim gotovo tjesto [Happy.gif]

Re: Volite li majonezu na pici?

Postano: 20 Jan 2009 18:49
Postao/la _ramayana_
badgirl je napisao/la:
_RAMAYANA_ je napisao/la:Pizza bez kecapa,pa to nema smisla to je glavni dio,a mjesati je sa majonezom pa to mi je vala vise nego bezveze,al svako ima razlicite ukuse pa i u jelu.
Umak pravim od razlicitih proizvoda rajcice koji mi dodju pod ruke,od konc.rajcice,pelata,kecapa,zatim malo soli,secera,bibera,origana i na kraju dodam jos kasiku ulja.
Tjesto je glavna karika za mene kod pravljenja pizze,ostalo kako god smuckas nece biti lose.
U brasno stavljam malo soli,secera i malu kasiku ulja i voda(mlaka),zamjesim i kroz sat vremena jos par puta promjesam istu smjesu.Kasnije pravim kuglice slazem na pladanj i prekrivam ljepljivim celofanom za hranu,ostavljam jedan cijeli dan i tek sutra takvo tjesto je odlicno za valjanje.
Ostali sastojci salama,gljive,suho meso,masline stavljam kako sta ima u kuhinji. Najvise volim kad imam vise namirnica dvije vrste salame,nekad stavim sumske gljive i obavezno dvije vrste sira...i naravno kad bi jos imala spec.pec za peci pizze tad bi to bila vise neg odlicna pizza [smile.gif]

e vala sto bi ja pravila to tjesto dva dana .....ma jok ba [eusa_naughty.gif]

odem u trgovinu i kupim gotovo tjesto [Happy.gif]
Hej komsinice,koja je bolja pita,domaca ili od kupovni jufki...daj nemoj zezat...ima posla al isplati se...sa svojim receptom za pizze zarazila sam sve prijateljice [Happy.gif] a ja ga dobila od jedne kuharice koja radi u jednom extra hotelu [mmmux2.gif]