Stranica: 1/3.

Jeftini recepti

Postano: 06 Aug 2009 21:32
Postao/la sabinax
Opet ja...vec sam dosadna... s recesijom i siromastvom, ali ne samo to, nam da su najjednostavnija jela cesto i najzdravija...voljela bih da tu ubacujemo neke jednostavne i jeftine recepte...moze i stare recepte nasih starih...

ajd da ja zapocnem

Juha od krumpira

na male kockice isjeckati krompir (treba bas biti na kockice, ne naribati), jednu kapulicu na sitno, poprziti malo kapulicu na putru, zatim poprziti kratko i krompir, dodati vode, zlicu vegete i na kraju persin i celer....kuhati dok se ne napravi gusta juha

meni je jako fina i prigodna kad nema mesa

Re: Jeftini recepti

Postano: 06 Aug 2009 21:44
Postao/la sabinax
slicno je s patliđanima

na maslinovom ulju poprziti cesnjak
nabacati patliđane nasjeckane na kockice
posoliti
na kraju dodati persin

kada jedem ja stavim povrh kiselo vrhnje (pavlaku)

Re: Jeftini recepti

Postano: 06 Aug 2009 22:00
Postao/la sabinax
ne izgleda lose...to je ona tikvica bijela ili zelena jeli?

ja radim Å¡opsku salatu s fetom...cesto mi je to vecera

paradajz, krastavac, maslinovo ulje i feta sir

Re: Jeftini recepti

Postano: 06 Aug 2009 22:11
Postao/la sabinax
najzdraviji dorucak, kod nas je cak bila promocija u skolama [smile.gif]

palenta (pura, zganci), jogurt (obicni naravno) i jabuka

Re: Jeftini recepti

Postano: 12 Sep 2009 08:59
Postao/la JAS
kolace [Happy.gif]

mute se 4 jaja sa odprilike 300gr. secera, onda se dodaje 150gr putera ili margarina, fino se to izmuti mikserom pa se doda oko 400-500gr brasna, jednu vanilu, prasak za pecivo i jedna solja mleka...sve se to lepo umuti, moze se po ukusu u smesi dodati cimet.
Ostavlja se da odstoi smesa jedno 20-ak min i onda se sipa smesa u modle (one metalne za kolace) al prvo se modle podmazu sa uljem...peku se kolaci na 220-230 stepena dok potamnu. Onda se vade, ostave se da se rashlade pa se vade iz modlama. Ponovo se modle poluvruce premazu sa uljem i onda se opet pune onom smesom i sve tako dok se sva smesa-tecnost ne potrosi.
Za jedno sat vremena imate pun tanjir kolaca!

Re: Jeftini recepti

Postano: 12 Sep 2009 09:01
Postao/la beca
JAS je napisao/la:kolace [Happy.gif]

mute se 4 jaja sa odprilike 300gr. secera, onda se dodaje 150gr putera ili margarina, fino se to izmuti mikserom pa se doda oko 400-500gr brasna, jednu vanilu, prasak za pecivo i jedna solja mleka...sve se to lepo umuti, moze se po ukusu u smesi dodati cimet.
Ostavlja se da odstoi smesa jedno 20-ak min i onda se sipa smesa u modle (one metalne za kolace) al prvo se modle podmazu sa uljem...peku se kolaci na 220-230 stepena dok potamnu. Onda se vade, ostave se da se rashlade pa se vade iz modlama. Ponovo se modle poluvruce premazu sa uljem i onda se opet pune onom smesom i sve tako dok se sva smesa-tecnost ne potrosi.
Za jedno sat vremena imate pun tanjir kolaca!

super, probaću danas, mada nemam kalupa....imaš li kakvu ideju kako da improviziram modle

Re: Jeftini recepti

Postano: 12 Sep 2009 09:03
Postao/la JAS
Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....

Re: Jeftini recepti

Postano: 12 Sep 2009 09:05
Postao/la beca
JAS je napisao/la:Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....

a mogu li se u tepsiji ispeći u jednom komadu, pa poslije, kada budu gotovi da samo izrežem

Re: Jeftini recepti

Postano: 12 Sep 2009 09:07
Postao/la JAS
beca_jovi je napisao/la:
JAS je napisao/la:Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....

a mogu li se u tepsiji ispeći u jednom komadu, pa poslije, kada budu gotovi da samo izrežem

Pa da to sam i mislila...ono prelijes smesu u tepsiju, ispeces, a kasnije rezes na komade....

Re: Jeftini recepti

Postano: 12 Sep 2009 09:08
Postao/la beca
JAS je napisao/la:
beca_jovi je napisao/la:
JAS je napisao/la:Ma ako imas onaj kalup za Kuglof...ili bilo koja tepsija zavrsila bi poso....onda peces na ne toliko jaku temperaturu kako bi se i to unutra podpeklo lepo....e znas mozes i koje zrno suvog grozdja da stavis....

a mogu li se u tepsiji ispeći u jednom komadu, pa poslije, kada budu gotovi da samo izrežem

Pa da to sam i mislila...ono prelijes smesu u tepsiju, ispeces, a kasnije rezes na komade....top
hvala draga :D