hvala ti binosabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k
Evo recepta za njoke....obecala Maidi
7 dag margarina, 3 dcl vode i 15 dag brasna staviti da zakuha
maknuti s vatre i kada se ohladi dodati sol, jedno cijelo jaje i 15 dag brasna
umjesiti, raditi njokice i kuhati u vreloj zasoljenoj vodi
Kuharski recepti
ja danas po svom starom receptu pravilasabinaX je napisao/la:nadam se samo da nisi po onom radila...jer bi dobro falila...ovaj je pravimaida_20 je napisao/la:hvala ti binosabinaX je napisao/la:Paelja...meni lici na buzaru od dagnji :-k
Evo recepta za njoke....obecala Maidi
A i ovaj cu da isprobam...
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- Postovi: 2338
- Pridružen/a: 04 Jun 2008 02:00
- Lokacija: ukraina
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
Bra¹njavi pu¾evi sa fritulama od merlina (mrkve) (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
2 kg pu¾eva
2 dl ulja
50 g bra¹na
4 g soli
Sakupljene pu¾eve ostavimo 3-4 dana u zatvorenom sanduku na granju,
tako se oni prociste. Tada ih operemo u «nekoliko voda» i stavimo kuhati u vrelu slanu vodu s listom lovora 1 sat.
Ocijedimo ih i vilicom ili vrhom no¾a izvadimo meso, a iznutrice odstranimo.
Meso dobro istrljamo u soli, a zatim u octu, isperemo u nekoliko voda i ostavimo da se ocijede,
potom ih uvaljamo u bra¹no i pr¾imo na ulju dok ne porumene, ocijedimo od masnoce i serviramo uz fritule od merlina
Palenta s pu¾ima (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
2 kg pu¾evi
1,5 dl maslinova ulja
150 g luka
20 g ce¹njaka
150 g rajcica
25 g per¹ina
15 g bra¹na
1 dl bijela vina
10 g soli
1 g papar
Opis:
Na ulju popr¾iti sitno isjeckan luk, dodati ce¹njak, rajcicu, bra¹no i per¹in.
Promije¹ati, dodati oci¹cene i kuhane pu¾eve.
Posoliti , popapriti i zaliti vinom uz povremeno mije¹anje i dolijevanje vode pirjati jo¹ 40-ak minuta.
Poslu¾uje se uz palentu...
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
2 kg pu¾eva
2 dl ulja
50 g bra¹na
4 g soli
Sakupljene pu¾eve ostavimo 3-4 dana u zatvorenom sanduku na granju,
tako se oni prociste. Tada ih operemo u «nekoliko voda» i stavimo kuhati u vrelu slanu vodu s listom lovora 1 sat.
Ocijedimo ih i vilicom ili vrhom no¾a izvadimo meso, a iznutrice odstranimo.
Meso dobro istrljamo u soli, a zatim u octu, isperemo u nekoliko voda i ostavimo da se ocijede,
potom ih uvaljamo u bra¹no i pr¾imo na ulju dok ne porumene, ocijedimo od masnoce i serviramo uz fritule od merlina
Palenta s pu¾ima (glavno jelo)
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
2 kg pu¾evi
1,5 dl maslinova ulja
150 g luka
20 g ce¹njaka
150 g rajcica
25 g per¹ina
15 g bra¹na
1 dl bijela vina
10 g soli
1 g papar
Opis:
Na ulju popr¾iti sitno isjeckan luk, dodati ce¹njak, rajcicu, bra¹no i per¹in.
Promije¹ati, dodati oci¹cene i kuhane pu¾eve.
Posoliti , popapriti i zaliti vinom uz povremeno mije¹anje i dolijevanje vode pirjati jo¹ 40-ak minuta.
Poslu¾uje se uz palentu...
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
Pu¾evi “Tempio” (glavno jelo)
Specijalitet kreativne kuhinje
Sastojci:
12 vinogradskih pu¾eva u kucici
100 ml kisekalstog bijelog vina
100 g domaceg mesnog ¹peka
30 g svje¾e paprike sitno sjeckane
30 g luka sitno sjeckanog
50 g svje¾e rajcice
prstohvat mediteranskog zacinskog bilja (bosiljak, mravinac, kopar, per¹in, ru¾marin)
sol, papar po ¾elji
malo sitno sjeckanog ce¹njaka
®ive pu¾eve ostaviti dva dana da ne jedu. Kuhati i pritom odstranjivati pjenu otprilike 2,5 sata.
Tople izvaditi s vilju¹kom za pu¾eve pazeci da ih se pritom ne o¹teti.
Potom ih kuhati u vinu dok vino ne prokuha.
Za vecu kolicinu pu¾eva po¾eljno je staviti i malo povrca za juhu.
Svje¾u papriku, luk i ¹pek popr¾iti na masnoci.
Dodati rajcicu izrezanu na kockice i zacinsko bilje.
Dodati ostale sastojke i kuhane pu¾eve.
Kuhati samo nekoliko trenutaka da se dobije ¾eljena konzistencija.
Uz pu¾eve poslu¾iti domaci kukuruzni kruh.
Specijalitet kreativne kuhinje
Sastojci:
12 vinogradskih pu¾eva u kucici
100 ml kisekalstog bijelog vina
100 g domaceg mesnog ¹peka
30 g svje¾e paprike sitno sjeckane
30 g luka sitno sjeckanog
50 g svje¾e rajcice
prstohvat mediteranskog zacinskog bilja (bosiljak, mravinac, kopar, per¹in, ru¾marin)
sol, papar po ¾elji
malo sitno sjeckanog ce¹njaka
®ive pu¾eve ostaviti dva dana da ne jedu. Kuhati i pritom odstranjivati pjenu otprilike 2,5 sata.
Tople izvaditi s vilju¹kom za pu¾eve pazeci da ih se pritom ne o¹teti.
Potom ih kuhati u vinu dok vino ne prokuha.
Za vecu kolicinu pu¾eva po¾eljno je staviti i malo povrca za juhu.
Svje¾u papriku, luk i ¹pek popr¾iti na masnoci.
Dodati rajcicu izrezanu na kockice i zacinsko bilje.
Dodati ostale sastojke i kuhane pu¾eve.
Kuhati samo nekoliko trenutaka da se dobije ¾eljena konzistencija.
Uz pu¾eve poslu¾iti domaci kukuruzni kruh.
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci