Sa svime se ovdje slazem sto si napisao...nemam nista dodati...Ja sam to vec odavno sve to rekla.....
Najvaznije je za pocetak da se svide jedno drugom.... :-k
Pravila u vezi
hehhehehe Ljiljane...vrlo iscrpan odgovor...pitati i biti pitan, govoriti i slusati, postovanje, iskrenost i tolerancija.... =D> =D> =D>zlatni_ljiljan je napisao/la:Po meni prava ljubavna veza moze se postici postivanjem nekih odredjenih pravila kojih se trebamo pridrzavati kako bi se ostvario zdrav i postojan odnos sa svojim partnerom.
Prije nego odlucim zapoceti ozbiljnu ljubavnu vezu preispitujem njen karakter, zivotne vrijednosti, razmisljanja, odnos izmedju onoga sto govori i cini i odnos prema drugim ljudima.
Prvo i osnovno za mene je kako gleda na vezu i brak.Zasigurno se ne zelim zaljubiti u neku kojoj vjernost i iskrenost u vezi ne predstavljaju bitnu stavku.
Bitno mi je da osoba prihvati otvorenu komunikaciju,da se ne boji
reci sta upravo zeli i da ne potiskuje svoje potrebe,plaseci se pri tom da bude shvacena kao prezahtjevna i komplikovana.
Kao kljuc uspjesne ljubavne veze za mene je: iskrenost, postovanje i prihvatanje razlicitosti.
Razilazenje u misljenjima meni ne predstavlja problem za kvalitetnu vezu jer prihvatam i postujem njeno misljenje,svadja ispunjena ruznim rijecima i vrijedjanje partnera ne opravdavam i netolerisem i povlacim se.Ponekad se takav vid svadje opravdava da se nije mislilo ozbiljno al izreceno zauvijek ostaje i odzvanjat ce u glavi do kraja zivota.
Ta stalna i otvorena komunikacija kojoj dajem veliki znacaj odnosi se na to da uvijek pitam ako mi nisu jasni neki njeni postupci jer ne zelim na svoju ruku pretpostavljati i donositi zakljucke.
Sto vise bliskosti,mazenja,razgovora o svim svojim snovima, nadama, strahovima i ocekivanjima.
Dobra veza nije krajnji cilj vec dozivotni proces koji zahtjeva konstantni rad i trud..hehehehe....
Moje postovanje
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
ja upravo mislim suprotno...hypnose je napisao/la:Veza i pravila nekako ne ide skupa.
Ljubav,povjerenje,tolerancija iskreni rezgovori i ne dopustiti da se uvuce monotonija.To je moj recept za dugu i sretnu vezu.
vEza bez pravila.. kao auto bez tockova :
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
BijesanPuz je napisao/la:ja upravo mislim suprotno...hypnose je napisao/la:Veza i pravila nekako ne ide skupa.
Ljubav,povjerenje,tolerancija iskreni rezgovori i ne dopustiti da se uvuce monotonija.To je moj recept za dugu i sretnu vezu.
vEza bez pravila.. kao auto bez tockova :
=D> =D> =D> =D> =D> Tvoje misljenje mise mnogo dopada....svaka cast Puzicu.....!!!! =D> =D>
Re: Pravila u vezi
Jos malo...... Pa.... eto da si prije!kristalina je napisao/la:
Za ljubav je potrebno dvoje .
Otkrila bi ameriku
a sta je s pravilima @Kristalina