Ma ne volim (corbu)-cevape jeo sam ih u Tuzli i istocnoj Bosni takve prave
Lepina treba biti naparena samo
Cevapcici
Ja sam vidjela kako Fadila radi lepinju...ne pari je nego zaista umoci u nesto i stavi na rostilj...kad sam bila dijete stanovala sam u blizini Fadile i kao djeca nismo imali novaca...ali znalo se skupiti par dinara...uvijek kada bi se vracali s nogometa, navratili bi kod nje i kupili samo namocenu lepinju...imala je sve slasti...kao da jedemo prave cevape....mmmm sto je to bilo dobro
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
- thelastsamurai
- Zvijezda foruma
- Postovi: 1824
- Pridružen/a: 21 Jan 2007 02:00
- Lokacija: Macedonia
- Kontakt:
Neko je jednom hvalio èevape iz Limenke iz Tuzle...probala ja i mogu reci meso je ok ali lepinja nista ne valja premokra i premasna...jos uvijek su mi Fadilini Top1....
usput sam saznala da soda bikarbona samo povecava obim cevapa i prikriva starost mesa....po meni dobar cevap je ako je kvalitetno meso, dobri zacini, mozda koji tajni sastojak svake kuce...i to je to
usput sam saznala da soda bikarbona samo povecava obim cevapa i prikriva starost mesa....po meni dobar cevap je ako je kvalitetno meso, dobri zacini, mozda koji tajni sastojak svake kuce...i to je to
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!