mrki62 je napisao/la: Pojedini sluÄÂajevi ne uslovljavaju pravilo
istina. ali je dosta tih pojedinih slucajeva.
kao sto sam vec u jednom postu naveo da para nije sve u zivotu! mnogi od njih su bez (prave) ljubavi, a to je jako stetno po covjeka u svakom pogledu! dovoljno je da pogledas te velike zvijezde muzike i filma. satrase se drogom i alkoholom. najzad, ne mogu se na miru popishati od paparaca - a kamo li sta drugo mnogi siromasni ili normalno-stojeci su zadovoljni onim sto imaju - jer oni bogatstvo vide u familiji, vjeri, itd. a to ne mozes parama kupitiVelika većina bogatih su srećni - za razliku od siromašnih .
ne, nego iz tudjih iskustava. osobe koje poznamTo ti iz vlastitog iskustva, ha
da, imaju interes sto vise bogatstva da steknu i za posao nalaze vrijeme, ali ne za odmor. umjesto da stanu - hoce sve vise i vise. eto kad nesto hoce. svjez primjer - sinoc na tv-u jedna reportaza o bogatasima i kako su dospjeli do tog bogatstva. jedan od njih je najpoznatiji doktor plasticne hirurgije u evropi ili svijetu. ima svoju bolnicu, koja je ujedno i fakultet. vec je jednom nogom u grobu, ali i dalje radi kao konj. za familiju skoro nikako vremena nema. pisham se ja na to bogatstvoOni ako imaju interes, onda imaju i vrijeme - u suprotnom NE .
mislim, njemu svaka cast i skidam mu kapu za uspijeh - to je nesto sasvim drugo!
Ta tvrdnja je za siromašne
hvala Mu na tom "siromastvu"
zemlju unistava i unistice nepostivanje i nepraktikovanje vjere - tacnije receno oholost, licemjerstvo i pohlepa.papaya je napisao/la:Ne vjerujem u boga, ali vjerujem da ce religiozni fanaticari da uniste zemlju..