Odijelo cini covjeka, zaista?
Re: Odijelo cini covjeka, zaisa?
ovo si skroz upravu, ne znam zašto ali je stvarno tako, i nije mi jasno zašto
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Re: Odijelo cini covjeka, zaisa?
ne slazem se da odijelo cini covjeka...gluposti...
ljudi te gledaju drugacije jer su zatucani,odijelo na vama im ostavlja utisak nekog visokog ili niskog polozaja u drustvu koji imate ili nemate i sl. budalastine...pa mozes i budalu obuc' u odijelo zar ne?
ja sam za to da svi izgledamo prirodno tj. da hodamo goli....
ljudi te gledaju drugacije jer su zatucani,odijelo na vama im ostavlja utisak nekog visokog ili niskog polozaja u drustvu koji imate ili nemate i sl. budalastine...pa mozes i budalu obuc' u odijelo zar ne?
ja sam za to da svi izgledamo prirodno tj. da hodamo goli....
Sve bude i prodje...sve dodje pa bude...i opet prodje....pa dodje...
Re: Odijelo cini covjeka, zaista?
da...a zamisli da onaj fino sredjen (otmjen) naruci ovako:"dOOj mi bOO piteee nekee kilu baaa"...i na kraju da rovi po novcaniku kad treba da plati trazeci ima li koju papirnatu novcanicu da ne bi sve platio kovanicamapapaya je napisao/la:Pa i ja sam za to...
ali cinjenica je, npr. udje u restoran neko fino sredjen (otmjen) i jedan skroz obicno...sta mislis ko ce prvi dobiti mjesto?
Poslovica je da odjeca necini covjeka,,Medjutim sasvim netacno...
Na ulici u supermatketu,radnom mjestu,restoranu ili bilo gdje ,primjetila sam , a primjetili bi i Vi da ostavljate poseban dojama na ljude skojima kontaktirate ili imate poslovne trgovacje usluzne odnose ako ste u svakom momentu u trendu s odjevanjem kao i higijenom,sminkom...U svakom takvom slucaju ce te biti brzo efukasno i na nivou usluzeni...
Nasuprot tim ljudima..oni koji nevode racuna o sebi..osjecace se zapostavljeno...
Na ulici u supermatketu,radnom mjestu,restoranu ili bilo gdje ,primjetila sam , a primjetili bi i Vi da ostavljate poseban dojama na ljude skojima kontaktirate ili imate poslovne trgovacje usluzne odnose ako ste u svakom momentu u trendu s odjevanjem kao i higijenom,sminkom...U svakom takvom slucaju ce te biti brzo efukasno i na nivou usluzeni...
Nasuprot tim ljudima..oni koji nevode racuna o sebi..osjecace se zapostavljeno...
znaci:
zlobnik u odijelu=covjek
zrtva bez odijela=necovjek
ma daj......
zlobnik u odijelu=covjek
ma daj......
Neznam zasto si uvredjen....string je napisao/la:znaci:
zlobnik u odijelu=covjek
ma daj......
Ja to nisam tako klasirala..nego drustvo koje nas okruzuje...
Ali potvrdjujem , jer sam to primjetila...
upravo tako dzemila...ovo sto si gore napisala sam ja godinama slusao i trpio a na kraju mi se desilo zbog "ozbiljne ustanove"vidovita_dzemila je napisao/la:ja sam već otvorila temu o oblaÄÂenju ljudi na radnim mjestima, a to se odnosi i na obiÄÂne ljude. tamo sam napisala da po meni nije u redu Å¡to nekog tjeraju da oÅ¡iÅ¡a dugu kosu(muÅ¡karce), da skine pirsing itd samo zato Å¡to radi u nekoj ozbiljnijoj ustanovi. a to se zahtjeva baÅ¡ zato Å¡to ljudi imaju predrasude
misle ako se neko nosi rokerski, ako ima dugu kosu da je i drogeraš
ja sam samo za to da se prostojno oblaÄÂe uÄÂitelji, tete u vrtiću i drugi koji rade s djecom
.. sve u svemu,volim biti skockan..sebe radi,jer se osjecam nekako fino.. a za druge i ne marim toliko..
Sve u granicama: Nemozes vala niti gledati da covjek dodje na posao kao santa panta...Sav izguzvan,,prljav sflekama na odjeci pocijepan..itd..
Moze imati i dugu kosu ali da je odrzava..cista zacesljana...
Moze imati i dugu kosu ali da je odrzava..cista zacesljana...