Zimnice i ostalo
Re: Zimnice i ostalo
Oooo papaya to se kod nas pravilo jednom i nikada vise....papaya je napisao/la:PINDJUR
(ovo jedem supenom kasikom, puno posla al se isplati)
8 kg paradajza
12 kg paprika
8 patlidzana
600 grama sirceta
1,5 litara ulja
300 grama secera
300 grama soli
Paradajz ispeci, oljustiti, sjeme izvaditi i isjeci. Papriku isto tako. Patlidzan isto.
Onda sve u veliki lonac i uz konstantno mijesanje 2 sata kuvati, na tihoj vatri. Bude prilicno dosta.
Previse posla zaista,ali ne kazem da nije dobro...
Sto kaze bina,kupis u prodavnici i zavrsen posao...hehehe
Zadnja izmjena: maida_20, dana/u 01 Sep 2008 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ja najbolje radim dzem od sljiva (brzi recept za forumashe)
sljive operes i povadis kostice, poslazes ih u tepsiju i stavis u rernu, kad omeksaju ubacis ih u lonac, dodas secer i ¾elin (prah za zgusnjavanje) i za 20-tak minuta je gotovo
sljive operes i povadis kostice, poslazes ih u tepsiju i stavis u rernu, kad omeksaju ubacis ih u lonac, dodas secer i ¾elin (prah za zgusnjavanje) i za 20-tak minuta je gotovo
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- Postovi: 2338
- Pridružen/a: 04 Jun 2008 02:00
- Lokacija: ukraina
Uh Sabina to je neki brzi d¾em,moja majka (baka) pravi pekmez od ¹ljiva,ali se to kuha dugo vremena u velikom loncu.Mislim mozda su razliciti recepti,opet ne znam.sabinaX je napisao/la:Ja najbolje radim dzem od sljiva (brzi recept za forumashe)
sljive operes i povadis kostice, poslazes ih u tepsiju i stavis u rernu, kad omeksaju ubacis ih u lonac, dodas secer i ¾elin (prah za zgusnjavanje) i za 20-tak minuta je gotovo
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
zato i kazem ovo je brzi za forumashe da ne trose puno vremena, to me naucila moja bivsa sefica, u rerni ih dokrajcis, a onda zelinom (koji ubrzava zgusnjavanje) finisiras...isti je kao i onaj, mozda cak i bolji (mozda ostane i koji vitamincic ziv)
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
Make my day!
Make my day!
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- Postovi: 2338
- Pridružen/a: 04 Jun 2008 02:00
- Lokacija: ukraina
A hej sjetio sam se postoji u nas poslastica slièna kao to u poèetku,tako zapeku se sljive u rerni i po¹eæere i kad se ohlade to jedes,naziva se ©OGOLJ.sabinaX je napisao/la:zato i kazem ovo je brzi za forumashe da ne trose puno vremena, to me naucila moja bivsa sefica, u rerni ih dokrajcis, a onda zelinom (koji ubrzava zgusnjavanje) finisiras...isti je kao i onaj, mozda cak i bolji (mozda ostane i koji vitamincic ziv)
U SLUŽBI DOBRA I ZLA