Burek s mesom

Umjetnost zivljenja. Kulinarstvo. Recepti.Savjeti kako napraviti bolje.
Avatar
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 5054
Pridružen/a: 08 Jan 2003 02:00
Lokacija: Putnik Bez Adrese

Post Postao/la paparaci » 01 Maj 2008 12:51

papaya je napisao/la:Aha, ja sam uvijala ko palacinke :(
Zar nije dobro?

hehehehe. izgleda da nije :huh:

Avatar
Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik
Postovi: 1228
Pridružen/a: 12 Mar 2008 02:00
Lokacija: Italy

Post Postao/la Baraba-it » 01 Maj 2008 12:53

Evo popaya kako izgleda "zmija" kad je baraba smota ;) :D

slika
Zadnja izmjena: Baraba-it, dana/u 01 Maj 2008 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Avatar
Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik
Postovi: 1228
Pridružen/a: 12 Mar 2008 02:00
Lokacija: Italy

Post Postao/la Baraba-it » 01 Maj 2008 12:57

papaya je napisao/la:Ma ja cu sad taj moj palacinkasti burek da prelijem jogurtom, pa nek bude sta bude.

Drugi put bice bolje :)


Hvala vam na puno, narocito momcima (nisam se nadala, vish ti imex koji super forumashi)

ovo je bilo bolje od Jamie Olivera
Ako oces s nechim preliti, onda uzmi malo masla ugri ili mores sa obichnom vodom poprskati...
Preljev od jogurta na burek ti ne ide :)
slika

Avatar
Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik
Postovi: 1228
Pridružen/a: 12 Mar 2008 02:00
Lokacija: Italy

Post Postao/la Baraba-it » 01 Maj 2008 12:59

papaya je napisao/la:Ubicu se, al sam smotana, ko va moja palacinka.

Koliko se ovo dugo pece?



heheh. popaya
Kad izgori znaces :P
Shalim se, gledaj da zarudi odozgo i dobije smedjkastu boju :)
slika

Avatar
Baraba-it
Los Korisnik/ Banovan Korisnik
Postovi: 1228
Pridružen/a: 12 Mar 2008 02:00
Lokacija: Italy

Post Postao/la Baraba-it » 01 Maj 2008 13:00

papaya je napisao/la:Pa hamid reko jogurt :(
Ja sam malo pomijesala sa kiselom vodom, da nije nako gusto :(
Pa dje ces jogurt na burek :D
Jogurt se more stavit na sirnicu, ito kad je gotova onda se zalije :)
slika

Avatar
im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma
Postovi: 14847
Pridružen/a: 11 Dec 2007 02:00
Lokacija: Dusa mi ostade tamo

Post Postao/la im_ex » 01 Maj 2008 13:01

Hjooj, nisi zar vec stavila jogurt preko :stupid:

neeeeeeeeeeee !!!

Ako burek nisi bar prepekla ( nije tvrd :D ), samo ga malo "pofrcaj" prokuvalom smjesom malo zasoljena voda+ maslac+ malo vegete ... ne da ga bas zalijes da pliva, rekla sam da ga pofrcas :D
A ako si me poslusala, sad stavi preko tepsije u kojoj je burek praznu tepsiju (nemoj da ti slijepi burek - pazi :D ) ... da omeksa ... i bice mmm... :P

Jogurt ponudi kao prilog uz burek :)

Ako si ga vec premazala jogurtom :( .... pojesce to oni, ni malo ne sumnjam :D

Ne mazi ga, bona :mad:
Kuda idu ljudi kao ja ...

Odgovorite