Ja nisam navijala za Laku...zato jer je iz Bosne, vec zato sto mi se pjesma pravo svida...bas smo bili u Tuzli kada je bio Eurosong....smijali smo se s njegovim pjesmama i kupili przeni CD na buvljaku
Lara je cijelo vrijeme pjevusila tu pjesmu
Pokusta cu da te poljubim a ti se pravi ludaaaaa, pokusat cu da te probudim a ti se pravi budnaaaaa.........ma rijeci su za 10.....
Da zivot nije postao u moruuuuuuu......... nego od ljubaviiiii
:inlove:
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me Make my day!
Da bismo izbjegli gomilanje identicnih tema, zamolila ih Autora iste (LAFF) da naslov preinaci, odnosno, da izbrise godinu.
Zahvaljujem ako ispostuje moj predlog
"Regina" predstavlja BiH na Evroviziji u Moskvi
Sarajevska grupa Regina predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji 2009. u Moskvi, saopÅ¡teno je veÄÂeras iz tima BH Eurosonga. Na sastanku održanom 12.01.2009. u prostorijama BHRT, sedmoÄÂlana komisija BHRT-a je presluÅ¡ala sve pjesme i razmotrila sve prijave, te donijela odluku da će pjesma predstavnica BiH na takmiÄÂenju za Pjesmu Evrovizije 2009. biti kompozicija "Bistra voda", autora muzike i teksta Aleksandra ÄŒovića u izvedbi sarajevske pop-rock grupe Regina.
Na osnovu Pravila o izboru Pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009, BHRT je objavio Javni poziv svim autorima i izvoÄ‘aÄÂima, koji je trajao do 20. decembra 2008. Na Javni poziv pristiglo je 79 radova koji su zadovoljili propozicije. U skladu sa pravilima formirana je struÄÂna komisija za odabir pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009., u sastavu:
1) Dejan Kukrić , urednik Zabavno-muziÄÂkog programa BHT1 i odgovorni urednik BH Eurosong 2009
2) Jasmin Ferović, urednik muziÄÂkog programa BH Radija 1
3) Adnan MuÅ¡anović, muziÄÂki producent MP BHRT
4) Goran KovaÄÂić, akademski muziÄÂar
5) Miroslav Maraus, kompozitor i aranžer
6) Damir Imamović, muziÄÂar
7) Mahir Sarihodžić, muziÄÂki producent
Pjesma "Bistra voda", koja će predstavljati BiH na 54. Eurosongu u Moskvi u maju 2009., premijerno će biti izvedena u specijalnom TV show programu BH Eurosong 2009, koji će biti emitovan uživo na BHRT u nedjelju 1. marta 2009.
...........................................................................
Ugodno sam iznenadjena, naisavsi na vijest da ce Regina biti nas predstavnik jer ih zaista rado i slusam i gledam
Jedva cekam snimak ... bar da cujem.
do tada, njih sto se tice, i dalje cu posebno uzivati pjesme
Aleksandar Čović, frontmen grupe Regina, koja će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, nakon proglašenja pobjednika sinoć je za Sarajevo-x.com kazao kako je ponosan što će biti braniti boje svoje zemlje u Moskvi te da vjeruje u visok plasman na ovoj manifestaciji.
„Eurosong je postao sve znaÄÂajnija manifestacija. Imali smo dobru pjesmu, i to nas je potaklo da se prijavimo na konkurs. Ponosni smo Å¡to ćemo predstavljati BiH, i moram priznati da imamo velike ambicije, ili da dovedemo Eurosong u Sarajevo sljedeće godine, ili da bar ostvarimo visok plasman.
Pjesma je nježna i osjećajna. OÄÂekujem dobru reakciju publike sa podruÄÂja bivÅ¡e Jugoslavije, mislim da će im se pjesma svidjeti. Vjerujem u naÅ¡ bend, vjerujem u Davora Ebnera koji izvanredan vokal. Mislim da će ova pjesma biti drugaÄÂija od onih na koje je publika navikla od Regine“, objaÅ¡njava Aca.
Dodaje kako BiH u zadnjih nekoliko godina imala dobre predstavnike na Eurosongu, te da će se truditi održati tradiciju.
„Hari Varešanović u Atini je osvojio treće mjesto, Laka je prošle godine bio jako zapažen. Uz to, apsolutno cijenim sve što radi Laka i jako mi sve svidio njegov nastup na Eurosongu. Istina da Regina nije festivalski bend, ali vremena se mijenjaju i mislim da je dobro da se neke druge vrste muzike pojavljuju na ovakvim manifestacijama“, kazao je on.
Radoznala sam ko ce biti predstavnici susjednih nam drzava.
vidovita_dzemila je napisao/la:imex zašto nisi otvorila novu temu
a sto da ju otvaram, Vidovita ... bas bezveze.
Gledajmo unaprijed ... za 3 godine - 3 identicne teme ... 5 godina - 5 identicnih tema ... bas bezveze obzirom da je svaki upis popracen kako vremenom, tako i datumom i godinom .. al, eto, vas dvoje ste drugacijeg misljenja pa mozemo i gomilanje trpiti.
Nije tema al kad mi vec pade na um ... trazec najpogodnije mjesto/temu gdje da ostavim taj upis, a prije no sto ugledah ovu, nagledah se svakva "nereda" ... npr. teme koje bi trebale biti u kategoriji Ljubav, "koroshe" se u kategoriji Muzika ... jest da je ljubav povezana s muzikom al ...
Bas volim da slusam Reginu ... a to, masna kosa ovo ono .... tip pocesto nosi kapu, inace je mm