Eurovizija

Sve o muzici, domaæoj i stranoj, pjevaèima, bendovima itd.
Poruka
Autor/ica
ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#166 Post Postao/la ra-ja »

Pjesma mi se nedopada uopste....teatar ..... :baa:

Ako se plasirala na deseto mjesto...treba biti prezadovoljan........ :)

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#169 Post Postao/la sabinax »

Ja nisam navijala za Laku...zato jer je iz Bosne, vec zato sto mi se pjesma pravo svida...bas smo bili u Tuzli kada je bio Eurosong....smijali smo se s njegovim pjesmama i kupili przeni CD na buvljaku :lol: :lol: :lol:
Lara je cijelo vrijeme pjevusila tu pjesmu
Pokusta cu da te poljubim a ti se pravi ludaaaaa, pokusat cu da te probudim a ti se pravi budnaaaaa.........ma rijeci su za 10.....
Da zivot nije postao u moruuuuuuu......... nego od ljubaviiiii
:inlove:
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Eurovizija 2008

#173 Post Postao/la im_ex »

Da bismo izbjegli gomilanje identicnih tema, zamolila ih Autora iste (LAFF) da naslov preinaci, odnosno, da izbrise godinu.
Zahvaljujem ako ispostuje moj predlog

"Regina" predstavlja BiH na Evroviziji u Moskvi [bihbq3.gif] [mmmux2.gif] [muzikafo1.gif]

Sarajevska grupa Regina predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji 2009. u Moskvi, saopšteno je večeras iz tima BH Eurosonga. Na sastanku održanom 12.01.2009. u prostorijama BHRT, sedmočlana komisija BHRT-a je preslušala sve pjesme i razmotrila sve prijave, te donijela odluku da će pjesma predstavnica BiH na takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2009. biti kompozicija "Bistra voda", autora muzike i teksta Aleksandra Čovića u izvedbi sarajevske pop-rock grupe Regina.

Na osnovu Pravila o izboru Pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009, BHRT je objavio Javni poziv svim autorima i izvođačima, koji je trajao do 20. decembra 2008. Na Javni poziv pristiglo je 79 radova koji su zadovoljili propozicije. U skladu sa pravilima formirana je stručna komisija za odabir pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Evrovizije 2009., u sastavu:

1) Dejan Kukrić , urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1 i odgovorni urednik BH Eurosong 2009
2) Jasmin Ferović, urednik muzičkog programa BH Radija 1
3) Adnan Mušanović, muzički producent MP BHRT
4) Goran Kovačić, akademski muzičar
5) Miroslav Maraus, kompozitor i aranžer
6) Damir Imamović, muzičar
7) Mahir Sarihodžić, muzički producent

Pjesma "Bistra voda", koja će predstavljati BiH na 54. Eurosongu u Moskvi u maju 2009., premijerno će biti izvedena u specijalnom TV show programu BH Eurosong 2009, koji će biti emitovan uživo na BHRT u nedjelju 1. marta 2009.
...........................................................................

Ugodno sam iznenadjena, naisavsi na vijest da ce Regina biti nas predstavnik jer ih zaista rado i slusam i gledam [muzikafo1.gif] [mmmux2.gif]
Jedva cekam snimak ... bar da cujem. [muzikafo1.gif]
do tada, njih sto se tice, i dalje cu posebno uzivati pjesme

Sve mogu ja [mmmux2.gif]
[muzikafo1.gif]
http://de.youtube.com/watch?v=80gCysjuh4w
i
Ljubav nije za nas [mmmux2.gif]
[muzikafo1.gif]
http://de.youtube.com/watch?v=108p45pSH ... re=related

Regini puno uspjeha vec sada zelim [bihbq3.gif] :D
bravo za izbor predstavnika [mmmux2.gif] [bihbq3.gif] :D
Kuda idu ljudi kao ja ...

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#174 Post Postao/la im_ex »

:roll:
ccc [eusa_snooty.gif]
[icon_ballbounce.gif]
------------------------------------------------------------------------------

'Vjerujemo u dobar plasman na Eurosongu'

slika

Aleksandar Čović, frontmen grupe Regina, koja će ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, nakon proglašenja pobjednika sinoć je za Sarajevo-x.com kazao kako je ponosan što će biti braniti boje svoje zemlje u Moskvi te da vjeruje u visok plasman na ovoj manifestaciji.
„Eurosong je postao sve značajnija manifestacija. Imali smo dobru pjesmu, i to nas je potaklo da se prijavimo na konkurs. Ponosni smo što ćemo predstavljati BiH, i moram priznati da imamo velike ambicije, ili da dovedemo Eurosong u Sarajevo sljedeće godine, ili da bar ostvarimo visok plasman.
Pjesma je nježna i osjećajna. Očekujem dobru reakciju publike sa područja bivše Jugoslavije, mislim da će im se pjesma svidjeti. Vjerujem u naš bend, vjerujem u Davora Ebnera koji izvanredan vokal. Mislim da će ova pjesma biti drugačija od onih na koje je publika navikla od Regine“, objašnjava Aca.

Dodaje kako BiH u zadnjih nekoliko godina imala dobre predstavnike na Eurosongu, te da će se truditi održati tradiciju.

„Hari Varešanović u Atini je osvojio treće mjesto, Laka je prošle godine bio jako zapažen. Uz to, apsolutno cijenim sve što radi Laka i jako mi sve svidio njegov nastup na Eurosongu. Istina da Regina nije festivalski bend, ali vremena se mijenjaju i mislim da je dobro da se neke druge vrste muzike pojavljuju na ovakvim manifestacijama“, kazao je on.

[bihbq3.gif]

Radoznala sam ko ce biti predstavnici susjednih nam drzava.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#175 Post Postao/la maida_20 »

Regina-uhhh pa supeeeer,meni drago što će oni predstavljati BiH [smile.gif]

_ramayana_
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#176 Post Postao/la _ramayana_ »

Dobro...hajd recimo da nije los izbor...s obzirom kakve smo sve predstavnike imali [mmmux2.gif]

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#178 Post Postao/la im_ex »

vidovita_dzemila je napisao/la:imex zašto nisi otvorila novu temu
a sto da ju otvaram, Vidovita ... bas bezveze.
Gledajmo unaprijed ... za 3 godine - 3 identicne teme ... 5 godina - 5 identicnih tema ... bas bezveze obzirom da je svaki upis popracen kako vremenom, tako i datumom i godinom .. al, eto, vas dvoje ste drugacijeg misljenja pa mozemo i gomilanje trpiti.

Nije tema al kad mi vec pade na um ... trazec najpogodnije mjesto/temu gdje da ostavim taj upis, a prije no sto ugledah ovu, nagledah se svakva "nereda" ... npr. teme koje bi trebale biti u kategoriji Ljubav, "koroshe" se u kategoriji Muzika ... jest da je ljubav povezana s muzikom al ...

Bas volim da slusam Reginu ... a to, masna kosa ovo ono .... tip pocesto nosi kapu, inace je mm [wink.gif]

[bihbq3.gif]

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#180 Post Postao/la sabinax »

vi vec znate ko ce vas predstavljati [eusa_think.gif]
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Odgovori