![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Ubijen navijaÄ Sarajeva Vedran Puljić
Re: Ubijen navijaĠSarajeva Vedran Puljić
Ovo je stvarno vrhunac njihovih gluposti ![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
ne možeš vjerovati.....koji je mentalni sklop ovo izmislio.....napisao
ma pretpostavljam ja da će tu još svega biti
takvi ljudi su prepredeni, namazani i šta sve ne....
uspiju od žrtve napraviti krivca, stoga me ništa ne iznenađuje....
ma pretpostavljam ja da će tu još svega biti
takvi ljudi su prepredeni, namazani i šta sve ne....
uspiju od žrtve napraviti krivca, stoga me ništa ne iznenađuje....
i jedni i drugi mediji su napadali suprotne strane skrecuci pozornost sa stvarnog problema i ukazujuci na laznu smjernicu - "nacionalizam" da zavade normalne ljude.vidovita_dzemila je napisao/la:Hrvatski mediji: Nerede u Ã…Â irokom organizovala je tvrda struja SDA?
Za policijske propuste koji su doveli do navijaÄÂkog divljanja i ubistva navijaÄÂa u Ã…Â irokom Brijegu odgovoran je direktor Uprave Federalne policije Zlatko Miletić. Iza incidenta, prema diplomatskim izvorima, stoji tvrda linija Stranke demokratske akcije koja želi izazvati nesigurnost hrvatskog naroda kojoj je cilj iseljavanje, piÅ¡e Jutarnji list.
Kako saznaje Jutarnji list, to je miÅ¡ljenje dijela diplomatskih predstavnika u BiH koji su zabrinuti zbog pozadine navijaÄÂkih incidenata u BiH.
Miletićeva odgovornost leži u potpunoj nepripremljenosti za utakmicu visokog rizika, koja graniÄÂi sa urotom.
Direktor Federalne policije, naime, lažno je obavjestio policijsku upravu u Ã…Â irokom Brijegu o dolasku malog broja navijaÄÂa NK Sarajevo (oko 150).
Propustio je i detaljnije analizirati ponaÅ¡anje navijaÄÂa, meÄ‘u kojima je bio jedan broj naoružanih osoba. Da je dolazak Hordi zla u Ã…Â iroki Brijeg dio pripremljenog politiÄÂkog incidenta, govori i ÄÂinjenica da se navijaÄÂima NK Sarajeva pridružilo viÅ¡e od 300 navijaÄÂa većinski boÅ¡njaÄÂkog NK Veleža koji su, prema dosadaÅ¡njem toku istrage, prednjaÄÂili u neredima.
![]()
jesu sigurno su išli u široki a u mostaru bila utakmica godine
zrinjski-velež
Iako tvrde da je situacija pod kontrolom, diplomati u BiH već naveliko Å¡pekuliÅ¡u o pripremljenom scenariju kaotizacije bh. politiÄÂke scene iza kojeg stoje tvrdolinijaÅ¡i u stranci SDA.
Cilj im je, navodno, izazvati nesigurnost hrvatskog stanovniÅ¡tva ÄÂak i u nacionalistiÄÂkim utvrdama poput Ã…Â irokog Brijega, Å¡to bi za posljedicu imalo iseljavanje. Takav scenarij raÄÂuna i na odgovor hrvatske strane, Å¡to bi moglo izazvati krizu sa nesagledivim posljedicama.
Da je rijeÄ o sasvim ostvarivom scenariju, govori i ÄÂinjenica da su se provokatorima iz boÅ¡njaÄÂkih redova suprotstavili bivÅ¡i pripadnici KažnjeniÄÂke bojne ÄÂiji je komadant Mladen Naletilić Tuta pravomoćno osuÄ‘en u Haagu zbog ratnih zloÄÂina nad hercegovaÄÂkim BoÅ¡njacima.
Prema nekim izvorima, bivÅ¡i pripadnici KažnjeniÄÂke bojne ovih dana primaju naloge svog bivÅ¡eg komadanta Naletilića.
![]()
ovo je najkrvavije Å¡to sam dosad proÄÂitala (vezano za temu)
mislim stvarno..........ne želi SDA oÄÂistiti BiH od hrvata već nas bolesni mediji žele zavaditi
kako komentiras ovaj sada slucaj sto je pretucen fiziotarapeut dinama u zadru na utakmici izmedju juniora zadra i dinama? istukli dinamovog fiziotarapeuta koji je otisao samo do autobusa koji je bio udaljen 30-tak metara od stadiona. zasto je pretucen? zato sto je fiziotarapeut dinama. hrvati tukli hrvata!
kako komentiras to sto svaki put kad igraju celik i sarajevo u zenici (a to dobro znam jer zivim blizu zenice) robijasi naprave sacekuse na ulazima u zenicu i docekaju horde zla? tu nastane takav krs i lom da je to nevjerovatno.
i jedni i drugi bosnjaci,muslimani eto ne znam kako bih rekao a da se netko ne uvrijedi.
kako komentiras ovu sliku? navijaci dinama se medjusobno mlate.
![[icon_boxing [icon_boxing.gif]](./images/smilies/icon_boxing.gif)

sta ti hocu reci? svi su ovo okrenuli na nacionalizam a ovakve stvari se dogadjaju oko nas stalno. samo sto je ovaj put zavrsilo tragicno. i nitko se nakon ovoga nece pozabaviti stvarnim problemom,nego ce opet sve biti okrenuto u pogresnom smijeru... i nista! po meni je upravo zbog toga na zalost za ocekivati u narednom periodu jos ovakvih tragicnih slucajeva,jer ZNAM da se nece nista poduzeti za rjesenje stvarnog problema nego ce se nametati lazna teorija.
mediji (i bosnjacki i hrvatski) su se u ovom slucaju pokazali katastrofalnim i zakazali su! kao i obicni narod!
pa eto, samo i dalje postavljaj takve clanke (umjesto da postavis neke clanke koji ukazuju na stvaran problem koji ocito postoji). zivila!
Ovo je tema o ubistvu Vedrana Puljića i stavljaju se ÄÂlanci koji imaju veze sa istim, istina je da su se mediji pokazali jako loÅ¡e ali ovo Å¡to rade hrvatski mediji je viÅ¡e od sramote, ova njihova izvlaÄÂenja su priÄÂa za djecu iz vrtića.
Da upravo tako@dado a nek mi sad onaj zvaljo Nino Raspudic opozivajuci se na Siroki Brijeg kaze da u BiH ne mogu zivjeti Hrvati i Muslimani
I da dio Herceg Bosne treba da se odvoji
volio bih da mi malo pojasnis ovoOvo je tema o ubistvu Vedrana Puljića i stavljaju se ÄÂlanci koji imaju veze sa istim
ne znam Å¡ta ti nije jasno, rekla sam da se postavljaju ÄÂlanci koji imaju veze sa ubistvom ovog momka niÅ¡ta viÅ¡e.
pa hoces li reci da ovaj moj posljednji dugi post nema veze sa ovim slucajem u sirokom brijegu? mozda sam samo krivo shvationella26 je napisao/la:ne znam Å¡ta ti nije jasno, rekla sam da se postavljaju ÄÂlanci koji imaju veze sa ubistvom ovog momka niÅ¡ta viÅ¡e.
slusao sam tog covjeka u emisiji Otvoreno,ali nisam ga cuo da je spominjao odvajanje herceg bosne ,ili sam ja propustio.LAFF je napisao/la:Da upravo tako@dado a nek mi sad onaj zvaljo Nino Raspudic opozivajuci se na Siroki Brijeg kaze da u BiH ne mogu zivjeti Hrvati i Muslimani
Pa ti si napisao da treba Džemila postavljati ÄÂlanke o problemima koji postoje (u ovom sluÄÂaju o nacionalizmu i vandalizmu) a njen ÄÂlanak je vezan za temu i ne vidim zaÅ¡to se ti ne slažeÅ¡ sa njegovim postavljanjem.
A za postavljanje ÄÂlanaka o nacionalizmu postoji druga tema, naravno i ovdje se mogu postaviti ako ima veze sa ovim tragiÄÂnim dogaÄ‘ajem.
A za postavljanje ÄÂlanaka o nacionalizmu postoji druga tema, naravno i ovdje se mogu postaviti ako ima veze sa ovim tragiÄÂnim dogaÄ‘ajem.
kakvom nacionalizmu? ajde reci,je li po tebi ovo u sirokom brijegu bio nacionalisticki cin i sa jedne i sa druge strane,ili huliganizam?nella26 je napisao/la:Pa ti si napisao da treba Džemila postavljati ÄÂlanke o problemima koji postoje (u ovom sluÄÂaju o nacionalizmu i vandalizmu) a njen ÄÂlanak je vezan za temu i ne vidim zaÅ¡to se ti ne slažeÅ¡ sa njegovim postavljanjem.
opet ti kazem. prati stvari kad budu igrali celik i sarajevo. eto,prati i stvari kad budu igrali hajduk i dinamo,ili zvezda i partizan. eto,to je sve sto ti imam reci.
postavljanje ovih clanaka kao sto je ovaj clanak posljednji koji je dzemila (a koje su sastavljali nacionalisti) moze donijeti samo kontraefekat.
da li bi sada bilo normalno da ja postavljam clanke bosnjackih ili hrvatskih medija koje su sastavljali nacionalisti? samo bi sa takvim clancima potpirivao mrznju. zar ne?
naravno da je bio nacionalistiÄÂki ÄÂin, i sa jedne i sa druge strane, viÅ¡e od strane Ã…Â irokobriježana (na snimcima se ÄÂuju povici ubi balije)dadooo_23 je napisao/la:kakvom nacionalizmu? ajde reci,je li po tebi ovo u sirokom brijegu bio nacionalisticki cin i sa jedne i sa druge strane,ili huliganizam?nella26 je napisao/la:Pa ti si napisao da treba Džemila postavljati ÄÂlanke o problemima koji postoje (u ovom sluÄÂaju o nacionalizmu i vandalizmu) a njen ÄÂlanak je vezan za temu i ne vidim zaÅ¡to se ti ne slažeÅ¡ sa njegovim postavljanjem.
opet ti kazem. prati stvari kad budu igrali celik i sarajevo. eto,prati i stvari kad budu igrali hajduk i dinamo,ili zvezda i partizan. eto,to je sve sto ti imam reci.
A znam kakva je situacija i na ostalim utakmicama kao Å¡to su hajduk - dinamo, ÄÂelik - sarajevo, željo - sarajevo i to jeste vandalizam i huliganizam ali ovo Å¡to se tamo desilo je pravi nacionalizam!
dobro,svatko ima svoje misljenje.nella26 je napisao/la:naravno da je bio nacionalistiÄÂki ÄÂin, i sa jedne i sa druge strane, viÅ¡e od strane Ã…Â irokobriježana (na snimcima se ÄÂuju povici ubi balije)dadooo_23 je napisao/la:kakvom nacionalizmu? ajde reci,je li po tebi ovo u sirokom brijegu bio nacionalisticki cin i sa jedne i sa druge strane,ili huliganizam?nella26 je napisao/la:Pa ti si napisao da treba Džemila postavljati ÄÂlanke o problemima koji postoje (u ovom sluÄÂaju o nacionalizmu i vandalizmu) a njen ÄÂlanak je vezan za temu i ne vidim zaÅ¡to se ti ne slažeÅ¡ sa njegovim postavljanjem.
A znam kakva je situacija i na ostalim utakmicama kao Å¡to su hajduk - dinamo, ÄÂelik - sarajevo, željo - sarajevo i to jeste vandalizam i huliganizam ali ovo Å¡to se tamo desilo je pravi nacionalizam!
ma i nismo mi za napredak. nama je napredak stran pojam. zauvijek cemo se vrtjeti oko vlastite osi.
Pa sa ovakvim ponaÅ¡anjem nećemo nikada napredovati, to si upravu, a naroÄÂito viÅ¡e zato Å¡to ti i tebi sliÄÂni ovo smatrate normalnim jer je to utakmica, i nedate reći da je posrijedi nacionalizam i to ni manje ni viÅ¡e nego onih koji žive u BiH a mrze BoÅ¡njake.