jeli zenama mjesto za volanom?

Budite Psiholog Online.Pomozimo jedni drugma savjeti vezano za zivotna iskustva, problemi itd...

Odgovori
Poruka
Autor/ica
Psihoanaliza
Clan u razvoju
Clan u razvoju

#106 Post Postao/la Psihoanaliza »

Zahara je napisao/la:Vala mene ima i da vozi i da mi kuva! Normalno da znam i jedno i drugo ali samo zbog moje licne satisfakcije! :)
haahahaha =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> way to go girl!!

Psihoanaliza
Clan u razvoju
Clan u razvoju

#107 Post Postao/la Psihoanaliza »

LAFF je napisao/la:Nemam imam moje auto :dontgetit:
e znas sto ja jedino nebi smjela voziti.. kamion:) zena koja to vozi za mene je jako jako jaaaako hrabra.. mada ja vozim jeep...cheers

Psihoanaliza
Clan u razvoju
Clan u razvoju

#108 Post Postao/la Psihoanaliza »

LAFF je napisao/la:kako ne kontas zar nisi znao da orentacija i reaktiva sposobnost smijestena u lijevoj zadnjoj polovini mozga kod zena je manja nego kod muskarca
A inace 14grama je zenski mozak laksi od muskarca :chuckel:
Zatim izrazena manipulativnost od mali nogu kod djecaka su igracke automobili dok kod djevojcica lutke
A jos jedan dokaz @mala zaebana s kukom
kak; si mi danas duhovit, posebno:)cheers!!!

Psihoanaliza
Clan u razvoju
Clan u razvoju

#109 Post Postao/la Psihoanaliza »

YoYo je napisao/la:
Srculenculence je napisao/la:....a za¹to da ne?...¾ene su puno bolji,i oprezniji vozaèi od mu¹karaca........ :chuckel:
pa ne sve zene, oprezne jesu ali nekad ta opreznost zna da zaustavlja ostatak saobracaja :huh:

dok kod muskaraca neopreznost zna da silom odblokira :huh:

kako god, spol se negleda za volanom, barem po meni. Ima dobrih vozacica koliko i dobrih vozaca.
haahahahahah ahhhhh a neka te:) cheers!

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#110 Post Postao/la ra-ja »

Sa ovakvim tempom zivota................... :-k

Da.....Naravno........Zasti da ne...... :)

Tourniquet
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..

#111 Post Postao/la Tourniquet »

Sve zavisi.. cak i nekim muskarcima nije mjesto za volanom.. tako nije ni svim zenama,,

Evo recimo ja imam dvije tetke.. OBe voze auta..
ali se toliko razlikuju.. REcimo ova jedna, pa mislim da bi mogla parirat i skoro sve jednom muskarcu vozacu.. Nema veze kakvo je auto, nema veze da li samo sjeda u njega ili ga vec vozila.. vozi uvijek kao da ga stalno vozi.. Takodje i tuce po gasu i vozi moze se reci pa skoro profesionalno..

a ova druga.. Kako je polozila mislim da nije vozila drugo auto nego to sto ima, a i sa tim je dosta neiskusna.. Mislim vozi ona sve ok, ali nalete situacije u kojima se bas ne zna snaci..

Znaci nije bitno da li je musko ili zensko, nego kako im volan pashe... A jedina stvar koja mozda malo istice muskarce ispred zena jeste ta da mi nemamo bas taj neki strah koji zene imaju, i zbog toga smo vishe sigurni pri brzoj voznji ili u nekim iznenadnim situacijama..

Ali bez obzira na to.. Ako zena zeli da vozi, treba joj dati priliku..
Kod nas tu ima cak zena da je instruktor voznje, tako da uci i muskarce i zene pravilima voznje...

Nista cudno...

bosman
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#112 Post Postao/la bosman »

Emancipacija zena je zavladala svugdje, pa i za volanom. Mislim da je to pozitivno i ako su radi svoje senzibilnosti malo strasljivije u voznji nego muskarci sto moze nekad da bude i nedostatak.

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#113 Post Postao/la ra-ja »

ToUrNiQuEt je napisao/la:Sve zavisi.. cak i nekim muskarcima nije mjesto za volanom.. tako nije ni svim zenama,,

Evo recimo ja imam dvije tetke.. OBe voze auta..
ali se toliko razlikuju.. REcimo ova jedna, pa mislim da bi mogla parirat i skoro sve jednom muskarcu vozacu.. Nema veze kakvo je auto, nema veze da li samo sjeda u njega ili ga vec vozila.. vozi uvijek kao da ga stalno vozi.. Takodje i tuce po gasu i vozi moze se reci pa skoro profesionalno..

a ova druga.. Kako je polozila mislim da nije vozila drugo auto nego to sto ima, a i sa tim je dosta neiskusna.. Mislim vozi ona sve ok, ali nalete situacije u kojima se bas ne zna snaci..

Znaci nije bitno da li je musko ili zensko, nego kako im volan pashe... A jedina stvar koja mozda malo istice muskarce ispred zena jeste ta da mi nemamo bas taj neki strah koji zene imaju, i zbog toga smo vishe sigurni pri brzoj voznji ili u nekim iznenadnim situacijama..

Ali bez obzira na to.. Ako zena zeli da vozi, treba joj dati priliku..
Kod nas tu ima cak zena da je instruktor voznje, tako da uci i muskarce i zene pravilima voznje...

Nista cudno...
Znas sta @ToUrNiQuEt...dobar ti komentar dao....i istina da je tako ......ali kako si ti to dobro to znanje savladao ...kada si prije neki dan polozio vozacki... :)
Dali ce tvoja zena imati sansu da te vozi....ili ces ti biti jedini sofer... :)

Tourniquet
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu
Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..

#114 Post Postao/la Tourniquet »

Pa ne znam bas mjesati nesto privatno sa forumom ne ide.. ali eto kad vec pitas.. red odgovorit..

pa nigdje nisam napisao da sam ja to savladao... ako jesam citiraj gdje sam..
samo sam rekao da smo mozda mrvicu hrabriji nego vi zene..

A sto se tice zene... pa nekad ona nekad ja.. sto da ne:D

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#115 Post Postao/la ra-ja »

Hvala ti puno .........sto si mi odgovorio na moje pitanje...

Interesovalo me tvoje misljenje...... samo zato sto si ti novopeceni sofer...

Nije privatno pitanje......ali posto si ga kao takvog deklerisao...moram ti se duboko izviniti.... :)

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#117 Post Postao/la pasa74 »

zene su oprezniji vozaci od muskaraca i to stoji ali,uprkos toj opreznosti ipak da se pitam ,nebi im dozvolio da voze iz jednog jedinog razloga,"nikako brate ne pustaju mjenjac iz ruku"................. :chuckel: :chuckel: :chuckel:

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#119 Post Postao/la mrki62 »

Ova tema bi dobro do¹la na nekom S. Arapskom sajtu , jer je tamo ¾enama zabranjeno biti za volanom .
®ene su zasigurno pa¾ljivije od nas , jer one voze sa osjeæajom i nemaju ni volje a ni ¾elje za samodokazivanjem - kao ¹to je to sluèaj kod nas :wave:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Sabinam
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#120 Post Postao/la Sabinam »

U danasnje vrijeme kada je tempo zivota takav da nista ne stizemo sasvim je normalno da zene podjednako sjedaju za volan. Ponekad kada mi je dosadno brojim vozace ili vozacice u vozilima i mogu reci da ponekad cak zene prevladavaju na cesti (pogotovo u vrijeme razvazanja djece u vrtic ili skolu).
A sada tko je bolji vozac...ovisi o osobi i njenim afinitetima. Ono sto je opcepoznato je to da su zene opreznije i rijede sjedaju za volan u alkoholiziranom stanju ali i to da su manje sklone brzoj voznji, muskarci se bolje snalaze u prostoru (orjentacija) ali su skloniji riskantnijoj voznji.
Svakako zenama DA za volanom...moja je kolegica cak kada joj je umro tata preuzela voznju slepera...to nije nista cudno za mene.

Odgovori