Postano: 29 Jun 2008 22:25
Sastojci
1 kg jabuka
2 vreæice Vanilin ¹eæera
½ ¾lièice cimeta
2 ¾lice pro¹eka
ulje za pr¾enje
Za tijesto:
2 jaja
500 ml mlijeka
350 g P¹eniènog o¹trog bra¹na
prstohvat soli
1 ¾lièica korice limuna
Jabuke u ¹lafruku
Priprema
1. Jabuke ogulite, izre¾ite im sredinu pa ih nare¾ite na plo¹ke debljine 0,5 cm. Pospite ih Vanilin ¹eæerom, cimetom, pokapajte pro¹ekom i ostavite stajati 30 minuta.
2. Jaja, mlijeko, bra¹no, sol i koricu limuna izmije¹ajte da dobijete gustu smjesu koju takoðer ostavite stajati 30 minuta.
3. Jabuke umoèite u smjesu i pr¾ite u dubokom ulju do zlatne boje.
4. Pr¾ene jabuke izvadite na upijajuæi papir kako bi se upila suvi¹na masnoæa.
Poslu¾ivanje
Pospite ih ¹eæerom u prahu i poslu¾ite.
Savjet
Za pripremu mo¾ete koristiti jabuke Granny Smith.
1 kg jabuka
2 vreæice Vanilin ¹eæera
½ ¾lièice cimeta
2 ¾lice pro¹eka
ulje za pr¾enje
Za tijesto:
2 jaja
500 ml mlijeka
350 g P¹eniènog o¹trog bra¹na
prstohvat soli
1 ¾lièica korice limuna
Jabuke u ¹lafruku
Priprema
1. Jabuke ogulite, izre¾ite im sredinu pa ih nare¾ite na plo¹ke debljine 0,5 cm. Pospite ih Vanilin ¹eæerom, cimetom, pokapajte pro¹ekom i ostavite stajati 30 minuta.
2. Jaja, mlijeko, bra¹no, sol i koricu limuna izmije¹ajte da dobijete gustu smjesu koju takoðer ostavite stajati 30 minuta.
3. Jabuke umoèite u smjesu i pr¾ite u dubokom ulju do zlatne boje.
4. Pr¾ene jabuke izvadite na upijajuæi papir kako bi se upila suvi¹na masnoæa.
Poslu¾ivanje
Pospite ih ¹eæerom u prahu i poslu¾ite.
Savjet
Za pripremu mo¾ete koristiti jabuke Granny Smith.