Crna hronika

Ponasanje.Bonton.Prijateljstvo.
Poruka
Autor/ica
nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: CRNA HRONIKA

#107 Post Postao/la nella26 »

REIS UL-ULEMA SA PIÅ TOLJEM

Na području Republike Srpske zaustvaljen i kontrolisan automobil reis ul-uleme ef.Cerića, u kojem je pronađeno nelegalno oružje.
Reis priznao da za oružje nema dozvolu.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#109 Post Postao/la nella26 »

A ja dobila informaciju da je Cerić, vala koji god da je ne mogu da vjerujem.cccccc

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#110 Post Postao/la srebrni »

nella26 je napisao/la:A ja dobila informaciju da je Cerić, vala koji god da je ne mogu da vjerujem.cccccc
sad mi javise administratori da se ova rubrika ukida na 48h....suvise stresno djeluje na organizam forumasa :)
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#111 Post Postao/la nella26 »

srebrni je napisao/la:
nella26 je napisao/la:A ja dobila informaciju da je Cerić, vala koji god da je ne mogu da vjerujem.cccccc
sad mi javise administratori da se ova rubrika ukida na 48h....suvise stresno djeluje na organizam forumasa :)
[To funny.gif] nedostatak rafaela zato sam najglasnija na ovoj rubrici [Happy.gif]

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#112 Post Postao/la nella26 »

Automobil porodice Đulić od udarca prepolovljen
Automobil porodice Đulić, čija su tri člana poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu iz BiH za Austriju, prepolovljen je od težine udarca u zid.

U nesreći, koja se dogodila u nedjelju, 16. avgusta, na autoputu u Austriji poginuli su državljani Austrije Huse (43), Senada (40) i Aldin (15), dok je nesreću preživjela jedanaestogodišnja Aldina, koja se nalazi pod nadzorom psihologa i ljekara.

Porodica se vraćala sa jedne svadbe u BiH i bila je na domaku kuće kada se dogodila stravična tragedija.

Austrijski dnevnik Österreich prenosi da je vozilom upravljao Huse Đulić i da je zaspao za volanom, zbog čega je došlo do udesa. Mediji navode da policija pretpostavlja da je uzrok udesa premorenost vozača.

Otac Huse očigledno je zaspao za volanom, zbog čega je vozilo sletjelo s puta, udarilo u graničnik i potom bez ikakvog traga kočenja u zid.

Supružnici i njihov sin poginuli su na licu mjesta, dok je kćerka Aldina jedina preživjela. Ona je, iako povrijeđena, uspjela da se izvuče iz vozila.

Spasilačkim ekipama, kada su došli na mjesto nesreće, prikazao se stravičan prizor kod Hala u Tirolu. Automobil je bio presječen na dva dijela, a ispred njega je sjedila uplakana djevojčica.

Ostali članovi porodice su, uz veliki napor vatrogasaca, izvađeni iz potpuno uništenog automobila.

"Takav udes još nisam vidio", prenose mediji izjavu komandanta vatrogasaca iz Vatensa Wolfganga Milera.

On je rekao da je automobil bio potpuno smrskan i da je jedan član njegovog tima bio šokiran prizorom.

Djevojčica je preživjela samo zato što je bila iza sjedišta suvozača, a prilikom udara otvorila su se vrata kod kojih se nalazila.

Vozilo je bilo potpuno deformisano, a motor nije pronađen, zbog čega policija procjenjuje da je auto u punoj brzini udario u zid.

Austrijski dnevnik Kronen Zeitung prenosi izjave komšija porodice Đulić u Inzbruku, koji se okupljaju oko njihovog stana i pale svijeće.

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#113 Post Postao/la nella26 »

Dvoje mladih okončali život skokom sa zgrade?
Muškarac i žena u beživotnom stanju zatečeni su ispred stambene zgrade na travnjaku...

U sarajevskom naselju Čengić Vila ispred stambene zgrade u ulici Fetaha Bećirbegovića do broja 23 danas oko podne pronađena su dva beživotna tijela i prema prvim podacima riječ je o muškoj i ženskoj osobi.

- Pretpostavljam da su se bacili sa zgrade. Ovdje je puno ljudi. Prizor je zastrašujući, kazao nam je Elvir Glavić, jedan od građana koji su se okupili na mjestu tregedije.

Kako je izjavio portparol MUP-a KS, Irfan Nefić, na licu mjesta su službenici policije i uviđaj je u toku.

"Građani su oko 11.55 sati obavijestili MUP KS da u ulici Fetaha Bećirbegovića na travnatoj površini leže jedna muška i jedna ženska osoba, koje nisu davale znakove života. Nama je prvo javljeno da je u toku provala stana, te je policija otišla da intervenira. U međuvremenu su te dvije osobe viđene ispred zgrade na travi", rekao je Nefić.

On nije mogao potvrditi da li se radi o ubistvu ili samoubistvu, rekavši da će istraga pokazati o čemu je riječ.

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#114 Post Postao/la srebrni »

e vala sto je puno puno je....opasno dolazit u Sarajevo [eusa_think.gif]

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#115 Post Postao/la nella26 »

Muškarac i žena nađeni mrtvi na Čengić Vili

U sarajevskom naselju Čengić Vila dvije osobe pronađene su mrtve na travnatoj površini ispred stambene zgrade u ulici Fetaha Bećirbegovića do broja 23, potvrdio nam je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Muškarac i žena po dolasku policije na lice mjesta nisu davali znakove života, rekao je Nefić, ne želeći špekulisati da li se radi o samoubistvu skokom sa zgrade.

Policijski uviđaj je u toku, nakon čega će biti poznato više informacija.

Na mjestu događaja okupili su se građani koji govore kako je svemu prethodilo ubistvo nožem, međutim za te špekulacije nema zvanične potvrde. Prema nezvaničnim informacijama riječ je o ubistvu i samoubistvu. Naime, muškarac je provalio u stan 29-godišnjakinje, navodno je prvo usmrtio sa više uboda nožem i bacio sa šestog sprata, a potom i sam skočio s prozora. Policija je saopštila da je prethodno obaviještena o provali, zbog čega je i došla na tu lokaciju
Privitak/ci
090819055.3_mn[1].jpg

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#118 Post Postao/la nella26 »

Poginuli nisu bili u rodbinskoj vezi

U sarajevskom naselju Čengić Vila danas nešto prije podneva pronađeni su mrtvi djevojka čiji su inicijali S.S. (29) i muškarac Č.S. (40) iz Sarajeva, potvrdio je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Nezvanično se saznaje da se radi o Sanji Stanišić, studentici književnosti i Srđanu Čankoviću.

Oni su pronađeni u beživotnom stanju na travnatoj površini ispred stambene zgrade.

Nefić je rekao da je na licu mjesta, pod vodstvom kantonalnog tužioca, obavljen uviđaj kojem je prisustvovao i sudski vještak medicinske struke. On je izvršio spoljni pregled leševa, koji su nakon uviđaja prebačeni u prosekturu radi obdukcije.

Prema Nefićevim riječima, način nastanka povreda i uzrok smrti ovih lica biće poznati nakon obavljene obdukcije koja je zakazana za sutra.

Nefić nije želio da spekuliše da li je riječ o samoubistvu, rekavši samo da ove osobe nisu bile u rodbinskoj vezi.

Na mjestu događaja okupili su se građani koji govore da je svemu prethodilo ubistvo nožem, međutim za te špekulacije nema zvanične potvrde.

Sarajevski mediji prenose nezvanične informacije da je riječ o ubistvu i samoubistvu, pri čemu je muškarac provalio u stan 29-godišnjakinje, koju je prvo usmrtio sa više uboda nožem, pa bacio sa šestog sprata, a potom i sam skočio s prozora.

Policija je saopštila da je prethodno obaviještena o provali, zbog čega je i došla na tu lokaciju.

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#120 Post Postao/la srebrni »

vidovita_dzemila je napisao/la:Muharem Merdžić osuđen na dvije godine robije zbog krađe 10 KM

:D

Kantonalni sud Novi Travnik osudio je Muharema Merdžića na dvije godine zatvora zbog razbojništva.

Merdžić se tereti da je 30. maja ove godine u Travniku, silom ušao u stan Esme Zuke, od koje je uz prijetnju nožem, ukrao zlatni nakit i 10 KM.

U momentu kada joj je skidao ogrlicu sa vrata, Esma Zuka je uspjela razbojniku skinuti kapuljaču s glave. Razbojnik je ovoj ženi rekao da prikupi još novca, jer će se on vratiti.

Prema sudskom rješenju, Merdžiću je produžen pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci.
malo je dobio...a novine naprave naslov da bi se covjek sazalio...prikupio bih ja njemu jos koju godinu....

Odgovori