Vehabije
Re: Vehabije
Auuu ja sam mislijo da toga ima samo na balkanu to je strasno sta se desava sa muslimanima danas ludilo pa nebih dignuo glas na muslimana pa neznam sta da je ili mozda ja tako gledam zato sto zivim u nemuslimanskoj sredini, ja volim svakog muslimana prvenstveno zato sto je musliman a poslije gledam kakav je covijek. Ili sam ja lud ili neupucen.
Sledi samoga sebe i sopstveni instinkt
abazaga je napisao/la:Auuu ja sam mislijo da toga ima samo na balkanu to je strasno sta se desava sa muslimanima danas ludilo pa nebih dignuo glas na muslimana pa neznam sta da je ili mozda ja tako gledam zato sto zivim u nemuslimanskoj sredini, ja volim svakog muslimana prvenstveno zato sto je musliman a poslije gledam kakav je covijek. Ili sam ja lud ili neupucen.
Ma vjeruj sta ovamo sve rade po dzamijama ...to nije normalno...ali sta ces? reci jednu dobices 100 odgovora nazad i tako da je bolje sutjeti!
Nista mi mrze nema kad odem po malog u dzamiju petkom,a vidis/cujes one koji izlaze iz dzamije jos samo smradaju te pricaju o drugima kako ovaj nevalja kako onaj nevalja cc a prije nekoliko minuta bili klanjali ...... u mjesto da pricaju nesto sto bi trebali pametno jok..zalosno
![_ballbounce [icon_ballbounce.gif]](./images/smilies/icon_ballbounce.gif)
- Bausstelac
- Svakodnevni prolaznik
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"
To samo potvrĆāuje ono Ć Ā”to sam ja prije dva dana napisao : Vehabije su najveĆā”i protivnici islama, ponavljam, oni su protivnici islama i nesvjesno unose fitnu i svaĆāu izmeĆāu svih ostalih pripadnika islama.Bausstelac je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=GXmDMBPFoAM
Eto i sam si napisao kako je neko izbrisao tvoj komentar jer se nije podudarao sa njihovim tumaĆĀenjem a oni jednostavno ne podnose nikog ko ne prakticira samo njima znano tumaĆĀenje poimanja islama.
Oni su svakako jedno zlo koje Ćā”e sa vremenom dovesti do joĆ Ā” veĆā”e nesuglasice muslimana Ć Ā”irom svijeta.
à ½alosno al istinito je sljedeĆā”e ; tito je bio ateist pa je ipak on kao takav znao muslimane Ć Ā”irom svijeta udruà ¾ivati a vehabije razdruà ¾uju muslimane.
Grijeà ”im li moà ¾da ??????
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doÄi, ali baÅ” zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepÅ”a i najsjajnija!

Bausstelac je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=GXmDMBPFoAM
Ljubi selma svog pametnog prijatelja...
![[icon_chuckel [icon_chuckel.gif]](./images/smilies/icon_chuckel.gif)
Eto , malo sam prorijedio of topic , nemojmo se viĆ
Ā”e obraĆĀunavati ovdje , probajte sve zaboraviti i idemo naprijed .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doÄi, ali baÅ” zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepÅ”a i najsjajnija!

Dobro ti kazes mrki idemo dalje.Mrki62 je napisao/la:Eto , malo sam prorijedio of topic , nemojmo se viĆ Ā”e obraĆĀunavati ovdje , probajte sve zaboraviti i idemo naprijed .
dakle uleteo sam u neke selefijske krugove postavijo mnoga pitanja i cekam odgovore vec dva dana ali niko mi nista ne pise od njih pa se mislim dali sam mozda postavijo glupa pitanja??
Sta ti mislis mrki koliki je moj nivo znanja o islamu i dali sam ja merodavan da diskutujem sa vehabijama mozda i nisam cim mi niko ne odgovara??
Zadnja izmjena: abazaga, dana/u 31 Dec 2011 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
Iskreno pitanje, iskren odgovorabazaga je napisao/la: Sta ti mislis mrki koliki je moj nivo znanja o islamu i dali sam ja merodavan da diskutujem sa vehabijama mozda i nisam cim mi niko ne odgovara??
![[evojele9 [evojele9.gif]](./images/smilies/evojele9.gif)
Ako je neki vehabija hajmo reĆā” tek preĆ Ā”ao u vehabije i ako nema nekog znanja, to znaĆĀi da se tek uĆĀi i da nema nekog znanja i shodno tome on tebi na tvoja pitanja ne zna odgovoriti.
Druga stvar je u samom tvom pitanju , jer ako si postavio pitanje u vezi islama kojeg oni ne prakticiraju , pa sve i da su vehabije decenijama, oni onda ne znaju o tome nià ”ta.
Primjer Ć Ā”iiti imaju neke svoje hadise , vehabije svoje i ako si sluĆĀajno neĆ Ā”to pitao Ć Ā”to se tiĆĀe Ć Ā”iita oni to ne znaju , ako si neĆ Ā”to pitao Ć Ā”to je nekako tradicionalno vezano na islam Ć Ā”to smo ga mi preuzeli od Osmanlija - danaĆ Ā”njih Turaka, onda su oni i tamo slabi jer oni koriste dokrtinu Abdul Vehaba i oni kao takvi ne pripadaju nikakvom mezhebu.
Problem je à ”to oni imaju svoje znanje i bilo kakvo drugo znanje nih ne zanima, sve ostalo je za njih novotarija.
Mevlud je kod nas neà ”to sasvim normalno a kod njih je novotarija i grijeh.
Tevhid takoĆāer, oni ni niĆ Ā”ane ne stavljaju na mezar itd itd.
Sve su za njih to nepoznanice i nepoà ¾eljne stvari odnosno novotarije

Mrki62 je napisao/la:Eto , malo sam prorijedio of topic , nemojmo se viĆ Ā”e obraĆĀunavati ovdje , probajte sve zaboraviti i idemo naprijed .
mrkice imas PP ,.....ljubimmmmmmm
![smileycrushh [smileycrushhx9.gif]](./images/smilies/smileycrushhx9.gif)
![thumbup [thumbup.gif]](./images/smilies/thumbup.gif)

Mrki62 je napisao/la:Ni oni se ne mogu snaĆā”i izmeĆāu sebehttp://www.youtube.com/watch?v=IAGRa6ijeWw
mrki zasto ja nemogu da otvorim ovaj link..
![[huh. [huh.gif]](./images/smilies/huh.gif)
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Pa ja se nadam da ce i medju selefijama da polahko dodje sve na svoje miojesto barem kada je exyu u pitanju mislim nemju oni kud moraju priznat IZ.
Imaju oni kud, jer reis CeriĆā” redovno dobiva pare i prepuĆ Ā”ta im dà ¾amiju po dà ¾amiju a s obzirom da je kompletna IZ skorumpirana zato se i gleda to sve onako à ¾mireĆā”i na jedno oko.abazaga je napisao/la:Pa ja se nadam da ce i medju selefijama da polahko dodje sve na svoje miojesto barem kada je exyu u pitanju mislim nemju oni kud moraju priznat IZ.
Vehabije su zato i ubaĆĀene u BiH , da unesu smutnju meĆāu muslimanima.
To su osobe zamraĆĀenog uma i nelogiĆĀnog razmiĆ Ā”ljanja jer su se preko noĆā”i odmetnuli u izolaciju od ostalog svijeta.

"ĆÅestitanje BoĆ
¾iĆā”a je haram": Vehabije sa podruĆĀja USK-a ponovo unose nemir

Neka je hvala Alahu. ĆÅestitanje Boà ¾iĆā”a je haram, zabranjeno. Letak sa ovakvim sadrà ¾ajem grupa nepoznatih osoba, pripadnika vehabijskog pokreta, proteklih dana dijelila je u Cazinu i Stijeni.
-Policija pomno analizira ovo stanje i pravovremeno Ćā”emo reagirati u svakom sluĆĀaju ekstremnog ponaĆ Ā”anja bilo kakvih skupina na podruĆĀju USK-a, pa i, u ovom sluĆĀaju, ako se radi o pripadnicima vehabijskog pokreta, kazao je Ale Ć Ā iljdediĆā”, portparol MUP-a USK-a.
Kako prenosi FTV, da ovo nije izoliran sluĆĀaj, govori u prilog ĆĀinjenica da su u Stijeni, gdje se i nalazi sjediĆ Ā”te, odnosno mesdà ¾id pripadnika selefijske zajednice, osvanuli rukom pisani leci s podrĆ Ā”kom MaoĆĀi, o ĆĀemu je FTV izvjeĆ Ā”tavala prije nepunih mjesec dana.
U ovom sluĆĀaju je rijeĆĀ o pripadnicima vehabijskog pokreta, graĆāanima iz raznih dijelova BiH, na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope, koji iste ove praznike koriste za uzimanje slobodnih dana, kako bi dolazili u BiH Ć Ā”iriti strah i dogme.
I

Neka je hvala Alahu. ĆÅestitanje Boà ¾iĆā”a je haram, zabranjeno. Letak sa ovakvim sadrà ¾ajem grupa nepoznatih osoba, pripadnika vehabijskog pokreta, proteklih dana dijelila je u Cazinu i Stijeni.
-Policija pomno analizira ovo stanje i pravovremeno Ćā”emo reagirati u svakom sluĆĀaju ekstremnog ponaĆ Ā”anja bilo kakvih skupina na podruĆĀju USK-a, pa i, u ovom sluĆĀaju, ako se radi o pripadnicima vehabijskog pokreta, kazao je Ale Ć Ā iljdediĆā”, portparol MUP-a USK-a.
Kako prenosi FTV, da ovo nije izoliran sluĆĀaj, govori u prilog ĆĀinjenica da su u Stijeni, gdje se i nalazi sjediĆ Ā”te, odnosno mesdà ¾id pripadnika selefijske zajednice, osvanuli rukom pisani leci s podrĆ Ā”kom MaoĆĀi, o ĆĀemu je FTV izvjeĆ Ā”tavala prije nepunih mjesec dana.
U ovom sluĆĀaju je rijeĆĀ o pripadnicima vehabijskog pokreta, graĆāanima iz raznih dijelova BiH, na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope, koji iste ove praznike koriste za uzimanje slobodnih dana, kako bi dolazili u BiH Ć Ā”iriti strah i dogme.
I