Crna hronika

Ponasanje.Bonton.Prijateljstvo.
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: CRNA HRONIKA

#121 Post Postao/la mrki62 »

Za male krađe se dobivaju kazne a za velike ( krađa društvenih firmi , državnog novca ,....... ) takve osobe ne dolaze u javnost , jednostavno je dozvoljeno krasti - ako si na funkciji .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#122 Post Postao/la andro »

mrki62 je napisao/la:Za male krađe se dobivaju kazne a za velike ( krađa društvenih firmi , državnog novca ,....... ) takve osobe ne dolaze u javnost , jednostavno je dozvoljeno krasti - ako si na funkciji .

u potpunosti se slazem sa tim ali je problem u samoj kvalifikaciji djela jer krada i razbojnicka krada su potpuno razlicite kavalifikacije
slika
slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#124 Post Postao/la nella26 »

Udarci nožem u srce bili smrtonosni

Na tijelu ubijene nema fatalnih povreda nastalih usljed pada, kaže vještak Hamza Žujo...

Obdukcija tijela Sanje Stanišić (29), djevojke koju je prekjučer nožem izbo, a potom kroz prozor sa šestog prata bacio njen bivši mladić Srđan Čanković (40), pokazala je da su smrtonosne bile obje povrede koje su joj nanesene.

Utvrđivanje okolnosti

- Djevojka je imala dvije ubodne rane u srce. Međutim, ne može se sa sigurnošću reći da li je u trenutku kada je bačena s prozora već bila mrtva - kazao je vještak sudskomedicinske struke, doktor Hamza Žujo.

Obdukcijom je također utvrđeno da na tijelu nesretne djevojke nema toliko teških i fatalnih povreda nastalih usljed pada.

Čanković je provalio u stan porodice Stanišić u trenutku dok je nesretna djevojka još spavala, posvađao se s njom, a u svađi je nasrnuo na nju i nožem joj nanio povrede. Prema priči koja se mogla čuti na licu mjesta, razjareni 40-godišnjak djevojku je tada bacio kroz prozor, a onda je i sam skočio za njom.

U policiji i tužilaštvu to ni jučer nisu mogli potvrditi, napominjući da istraga još traje i da se utvrđuju okolnosti pada djevojke.

Urađena je obdukcija i tijela Srđana Čankovića i utvrđeno je da nema rana nanesenih nožem, te da je umro usljed pada i udarca o betonsku podlogu.

Sanja i Srđan bili su u emotivnoj vezi koju je djevojka prije izvjesnog vremena prekinula jer ju je on maltretirao, a i saznala je da se njen mladić opija i drogira.

Ranije prijetnje

On prekid nije mogao prihvatiti, pa je opsjedao bivšu djevojku, dolazio joj pod prozor, dozivao je, prijetio joj...

Stanari Kolodvorske ulice, u kojoj je stanovao Srđan Čanković, a koji su ga poznavali, kažu da im nije jasno kako je tako fina djevojka koja je završavala studij uopće mogla imati posla s takvim muškarcem.

Poznanici Čankovića opisuju kao osobu sklonu opijanju i svađi, a on je navodno i ranije, u napadima bijesa, prijetio Sanji da će je baciti s prozora ako ga ostavi.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#129 Post Postao/la andro »

PREDSJEDNIK UDRUGE TAJNICI
Neću seks, samo da se milujemo

Mehmed Šišić

Federalna televizija došla je u posjed videozapisa na kojem Mehmed Šišić, predsjednik Saveza demobiliziranih boraca Federacije i Zeničko-dobojskog kantona, 36 godina mlađu zaposlenicu ucjenjuje visinom plaće i gubljenjem radnog mjesta ako ne pristane biti intimna s njim
Šišića su u četvrtak uhitili pripadnici Federalne uprave policije, a u petak mu je zenički tužilac Dževad Zahirović ukinuo mjeru pritvora.

Šišić je za cijelu aferu okrivio svoje suradnike iz udruge, za koje tvrdi kako žele preuzeti njegovu dužnost, piše Pincom.info. Teško da će u to itko povjerovati nakon skorog objavljivanja snimke.

http://www.youtube.com/watch?v=7qNlPK6nVm4
slika
slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#131 Post Postao/la andro »

Azrudinu Subašiću potvrđena kazna od 11 godina zatvora
Osuđen za ubistvo Harisa Čamdžića...
24.08.2009. 16:25

Azrudinu Subašiću (22) iz Zenice, koji je 9. decembra prošle godine sa četiri uboda nožem usmrtio Harisa Čamdžića (17), Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Zenici, koji ga je prije nekoliko mjeseci osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedanaest godina.

Tužilaštvo ZDK navelo je u optužnici da je Subašić, nakon verbalnog sukoba u ponoć u kafe-piceriji "Collegium", nešto više od dva sata čekao Čamdžića na stepenicama i fizički nasrnuo na njega.

Subašić je potom iza pojasa izvadio lovački nož, čija je oštrica bila duga desetak centimetara, te je tri puta Čamdžića ubo u predjelu lijeve strane grudnog koša i u trbuh.

Ranjeni mladić se i pored zadobivenih teških uboda uspio otrgnuti i pobjeći, ali ga je napadač ponovo sustigao na autobuskoj stanici na Bulevaru i zadao mu četvrti udarac nožem, ovog puta u leđa s desne strane.

Čamdžić je nakon zadobivenog novog uboda pao na tlo, a Subašić je pobjegao s mjesta događaja. Nesretni mladić, kojeg su pronašli taksisti s obližnjeg štanda, iskrvario je od zadobivenih povreda i umro na putu do Kantonalne bolnice Zenica.

Subašić je u toku glavnog pretresa u Kantonalnom sudu u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer, priznao krivicu, te mu je prekinuto suđenje i izrečena kazna od 11 godina. On se nakon toga odlučio žaliti Vrhovnom sudu FBiH, koji je, međutim, potvrdio prvostepenu kaznu.
slika
slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#132 Post Postao/la andro »

Pucnjava: Ispred kuće ubijen 34-godišnji Fehim Alić
Teško povrijeđen i Emin Alić (51), otac smrtno stradalog Fehima, te Sabahudin Mehičić (42), koji je navodno pucao...
27.08.2009. 07:47

Tridesetčetverogodišnji Fehim Alić ubijen je preksinoć oko 23 sata na skladištu PVC stolarije ispred svoje kuće u naselju Husino nadomak Tuzle.

Raspisane potjernice

Oružanom sukobu, u kojem je učestvovalo više osoba, prethodio je verbalni i fizički obračun. Osim Fehima, koji je smrtno stradao, teške ozljede u ovom obračunu zadobili su njegov otac Emin Alić (51), te Sabahudin Mehičić (42). Fehim Alić je podlegao na putu do UKC-a.

- U ovom incidentu učestvovalo je sedam osoba, a za četiri je raspisana potjernica. Naređena je obdukcija tijela nastradalog te pretres dva objekta na Husinu - kazala je Dijana Milić, tužiteljica, koja vodi ovaj slučaj.

Nezvanično saznajemo da je riječ o sukobu dvije romske porodice, kojem su prethodili ranije neraščišćeni finansijski problemi. Navodno je Sabahudin Mehičić, jedan od povrijeđenih, pucao u Fehima i Emina Alića.

Rodbina i prijatelji nastradalog jučer nisu bili raspoloženi za razgovor o ovom nemilom događaju. Rijetki su nam samo potvrdili da je riječ o neraščišćenim finansijskim detaljima.

Novčani dug

- Fehima Alića poznajem kao mirnog komšiju. Preksinoć sam sjedio u kući kada sam čuo više ispaljenih metaka. Kasnije sam saznao da su učesnici pucnjave prethodno zajedno i sjedili, da bi se nakon toga i obračunali - kaže jedan od komšija.

Kako kažu ostale komšije, Fehim Alić u svom je dvorištu nastradao ni kriv ni dužan. Navodno je jedan od radnika u njegovom skladištu PVC stolarije dugovao novac Sabahudinu Mehičiću, odranije poznatom policiji.

Mehičić je, prema jednoj verziji toka događaja, došao po taj novac, da bi mu Alići pokušali objasniti da nemaju veze s tim. Nakon toga je došlo do prepirke, a potom i ubistva Fehima Alića.
slika
slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#134 Post Postao/la andro »

SRAMOTNO I TUZNO [eusa_naughty.gif] [wow.gif]

Merhija Hajdarhodžić: Koliko košta život mog sina Jasenka?
Nakon čitanja presude Irfanu Smajiću završila u Hitnoj pomoći...
28.08.2009. 08:32

Merhija Hajdarhodžić, majka ubijenog Jasenka (23), ogorčena je nagodbom Tužilaštva TK s Irfanom Smajićem, nakon koje mu je za ubistvo i pokušaj ubistva određena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i mjesec, što je ispod zakonskog minimuma.

- Ako zakon propisuje minimalnu kaznu od pet godina, kako je onda Smajić mogao dobiti manje? Postoji li u Tužilaštvu i Sudu cjenovnik ljudskih života i koliko košta život mog sina Jasenka? - kroz suze pita ogorčena Merhija Hajdarhodžić.

Nakon što je pročitala presudu Smajiću, koju je dobila na kućnu adresu, Merhiji je pozlilo, pa je završila u Hitnoj pomoći.

- Da je zgazio pseto ili obio neku malu prodavnicu, dobio bi veću kaznu. Jednostavno, ne znam šta da radim, kuda da krenem, kome da se obratim. Ja kao majka čak nemam pravo ni da se žalim na ovakvu sramnu presudu - kaže Hajdarhodžić.

Posebno je, kako kaže, iritira pojašnjenje da je Smajić kaznu ispod zakonskog minimuma dobio zato što je priznao krivicu i pristao da svjedoči protiv drugih učesnika događaja od 7. decembra prošle godine u kojem je ubijen Jasenko, a ranjen Damir Mehić zvani Bibi.

- Znači li to da će svaki ubica koji prizna krivicu i ispriča kako je nekoga ubio dobiti ovakvu kaznu? Da li bih ja, ako uzmem pušku i ubijem nekoga, pa to priznam, dobila samo dvije godine zatvora? - pita se Merhija, zaključujući da ovakvim presudama pravosudne institucije, umjesto da kažnjavaju, samo podstiču buduće ubice.

Punih 16 godina čekala sinovo rođenje

- Da li u Tužilaštvu i Sudu mogu mirno spavati nakon ovakve presude? Može li se neko od njih staviti u moj položaj? Izgubila sam sina jedinca na kojeg sam čekala punih 16 godina, a zločinac koji ga je ubio bude kažnjen sa dvije godine zatvora. U presudi čak piše da je za ubistvo osuđen na godinu zatvora, a još godinu za pokušaj ubistva. Meni, a vjerujem i drugim ljudima, pamet nakon ovoga staje - kaže Merhija Hajdarhodžić.
slika
slika

Odgovori