Da li vi postujete ljude razlicite vjeroispovjesti ?
- italianboy15
- Ucesnik diskusija
- sredovjecni_33
- Svakodnevni prolaznik
Sla¾em se s tvojim pogledom na svijet - va¾an je karakter a vjera je sporedna stvarsama_ca je napisao/la:Nije bitna vijera da postujes i ne postujes ljude ,bitan je karakter osobe makar ja tako mislim,i gledam u zivotu kako da postujem nekoga radi njegovog ili njenog karaktera...A sto se tice vijere ko neciju vijeru ne postuje sam sebe ne postuje ni svoju jer kada razmislis malo ured sve su vijere slicne na neki nacin... :baa:
PS: slobodno pi¹i VJERA - bez slova i

Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

- belly_dancer
- Zvijezda foruma
Eee Dino..sa svime ovim sta si do sada rekao samo si potvrdio sve ono sta ja mislim o tebi..nisi covjek,u biti,nisi iskren covjek.Koliko trebas biti zatucan u svoju vjeru da nevidis prsta pred nosom.Daj se malo trgni.Nisu bitne vjere,kako to nerazumijes.Bog je jedan za sve!Nije bitno ko ga kako zove.Znas valjda i sam da u Kur’anu pise bar 1000 imena za Boga..Zar onda nevjerujes ni u to?Takoder pise u Kur’anu das u svi ljudi rodeni kao muslimani,samo sta neki nisu imali prilike biti odgajani u islamskoj obitelji.To je u biti zalosno.Ali jos je zalosnije da ti koji si tako zakleti musliman nezelis niti cestitati svojoj braci i sestrama njihove blagdane.Zasto se netrudis vratit bracu i sestre na pravi put makar?Zar si toliko sebican??Koliko ja znam,a znam svasta pomalo,islam neuci ljude licemjerstvu,pohlepi,zlobi i dugim slicnim osjecajima.Ja barem dozivljavam islam kao vjeru koja promice ljubav prema bliznjima i Bogu (Alahu).A ti ako se sa ovim ne slazes i ako i dalje nemislis postovati ljude oko sebe,koji su vrlo razliciti,onda ti nisi covjek,ti nevolis ljude,a samim time i omalovazavas Boga,koji nas je sve stvorio na svoju sliku.Zar to nije jadno??Mozda da malo bolje razmislis o svemu,stvoris u sebi malo vecu sliku,sirih granica,vidjeo bi i razumio sta ti ja pricam.Jer ti si nakon svega sta si tu nabrojao,u mojim ocima jednak onom talibanu dolje u nekoj od onih jadnih zemalja,koji je spreman ubiti nekoga da dokaze da je on najveci vjernik (fanatik).Jadno,bjedno,prozirna i nepotrebno.Dino_AT je napisao/la: Naveo sam ti buraz na prvoj strani dokaze, ako ti nije ni to dovoljno raspitaj se. Skontaj ako oni kazu isus je sin boziji ili da je rodzen kad nije rodzen onda je to neispravno po nasoj vjeri. Ako cestitas taj praznik onda ti opravdavas to i podrzavas i na taj nacin cinis sirk pripisujes Allahu dz.s. druga i ono sto nije od Njega.
Ta te Allah uputi. Amin
Vjerujem da si inace dobra osoba za pricati,ali net nije bas neko mjesto na kojem bi trebao iskazivati svoja privatna nacela.Svaka cast ovoj raji,ljepo je druziti se,ali mislim da si pretjerao.Evo,mene si osobno uvrijedio sa svojim tim uskogrudnim razmisljanjem..a mislim da ja to jos uvijek nisam nicim zavrijedila..ili se varam?Nijje mi inace do prepucavanja,ali na ovo sam morala reagirati..Isprike nisu potrebne,samo malo razmisli.Nebi ti skodilo da procitas jos koju knjigu,dakako,osim Kur’ana!Sorry ako sam nesta krivo rekla,nije mi bila namjera ikoga uvrijediti,ali ako jesam,unaprijed se ispricavam..Mogao bi i malo razmislit o ovoj recenici “U svakoj vjeri ima tracak istine,nijedna nije kompletna.treba ovo covjecanstvo jos jako puno raditi na sebi i oko sebe kako bi zasluzili imati potpunu Boziju objavu.Dakle,sve su religije istinite,ali samo covijek koji ih zeli upoznati sve,moza vidjeti tu iskrenu Boziju nakanu-ljubav i poniznost za cjeli svijet!”.Neznam ko je to reko,ali svida mi se..Nis..odo ja..cujemo se=)
Sabrry
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..