Juha od puzeva...pogodna za ljetno kampiranje
Nabrati morskih puzica, staviti u padelu s vodom, dodati dvije zlice vegete
Uz to je potrebno imati ¹ivacu iglu (da ih mozete vaditi iz kucice) i puno kruha za umociti...dobar tek
Kuharski recepti
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
- Postovi: 1463
- Pridružen/a: 18 Apr 2008 02:00
Pu¾evi na seljacki nacin (glavno jelo)
Specijalitet dalmatinske kuhinje
Sastojci:
(za 4 osobe):
40 komada vinogradarskih pu¾eva
1 dl ulja od soje
500 g ljutike
5 tankih odrezaka mesnate slanine
6 jaja
sol i papar po ¾elji
Opis:
Pu¾eve stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuhamo oko 90 minuta,
uklanjajuci pjenu s vrha kad god se pojavi. Potom ih procijedimo,
cackalicom izvucemo iz kucica i ocistimo. Meso pu¾eva popr¾imo na sojinom ulju.
Kad dobiju boju, dodamo oci¹cenu ljutiku. Pirjamo 30 minuta,
dok ljutika ne omek¹a i vi¹ak tekucine ne ispari.
Dodamo narezanu slaninu i razmucena jaja. Posolimo, popaprimo i mije¹amo na
laganoj vatri dok se jaja ne stisnu. Poslu¾imo toplo.
ETo dosta za sad... Samo se nadam da necete istrijebiti puzeve
:p
Specijalitet dalmatinske kuhinje
Sastojci:
(za 4 osobe):
40 komada vinogradarskih pu¾eva
1 dl ulja od soje
500 g ljutike
5 tankih odrezaka mesnate slanine
6 jaja
sol i papar po ¾elji
Opis:
Pu¾eve stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuhamo oko 90 minuta,
uklanjajuci pjenu s vrha kad god se pojavi. Potom ih procijedimo,
cackalicom izvucemo iz kucica i ocistimo. Meso pu¾eva popr¾imo na sojinom ulju.
Kad dobiju boju, dodamo oci¹cenu ljutiku. Pirjamo 30 minuta,
dok ljutika ne omek¹a i vi¹ak tekucine ne ispari.
Dodamo narezanu slaninu i razmucena jaja. Posolimo, popaprimo i mije¹amo na
laganoj vatri dok se jaja ne stisnu. Poslu¾imo toplo.
ETo dosta za sad... Samo se nadam da necete istrijebiti puzeve

It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
- probisvjet
- Ucesnik diskusija
- Postovi: 297
- Pridružen/a: 06 Okt 2008 02:00
- Lokacija: tu na njemu
Re: Kuharski Recepti
obozavam puzeve ...
onako sa maslacem i persijadom ... mmmm


- vornevljev
- Zvijezda foruma
- Postovi: 2338
- Pridružen/a: 04 Jun 2008 02:00
- Lokacija: ukraina
Re: Kuharski Recepti
Ja imam jednog prijatelja koji jede puževe,ali ne zna objasniti ÄÂemu je sliÄÂan okus,probisvjet je napisao/la: obozavam puzeve ...onako sa maslacem i persijadom ... mmmm
![]()
mislim sigurno je da imam blokadu prema tim nekim delikatesama francuske,talijanske,kineske i ostalih kuhinja koje u svojim menijima imaju gmazove i te neke vrste živih bića.
MožeÅ¡ li mi reći ÄÂemu je sliÄÂan okus puževa,možda bih ja to i jeo i možda bi mi se i svidjelo,ali da mi se ne kaže Å¡ta jedem.
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
- probisvjet
- Ucesnik diskusija
- Postovi: 297
- Pridružen/a: 06 Okt 2008 02:00
- Lokacija: tu na njemu
Re: Kuharski Recepti
vornevljev je napisao/la:Ja imam jednog prijatelja koji jede puževe,ali ne zna objasniti ÄÂemu je sliÄÂan okus,probisvjet je napisao/la: obozavam puzeve ...onako sa maslacem i persijadom ... mmmm
![]()
mislim sigurno je da imam blokadu prema tim nekim delikatesama francuske,talijanske,kineske i ostalih kuhinja koje u svojim menijima imaju gmazove i te neke vrste živih bića.
MožeÅ¡ li mi reći ÄÂemu je sliÄÂan okus puževa,možda bih ja to i jeo i možda bi mi se i svidjelo,ali da mi se ne kaže Å¡ta jedem.
ako si do vec jeo skoljke ili neki slican morski plod eto okus puza je malo blazi od toga ... ako nisi ni jednom probao nemoj ga nikada jesti onako bez icega ... probaj ovako
isjeckas persun na sitno , zatim ga promijesas sa maslacem, sol, biber , ostavis da se ucvrsti ... uzmes puzeve sa kucicom , preporucujem ti puzeve " de Bourgogne" dobro ih saperes s vodom .. stavis maslac u kucicu i sve to u pec na 190°C na nekoliko minuta ... .... ili jednostavno otidji negdje u resto specijalizirani puzevima .. u svakom sucaju su izvrsni .. dobar tek
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- Postovi: 2338
- Pridružen/a: 04 Jun 2008 02:00
- Lokacija: ukraina
Re: Kuharski Recepti
Nisam jeo morske plodove,jedino sam lignje probao i nisu mi se svidjele,ali u svakom sluÄÂaju hvala ti.probisvjet je napisao/la:vornevljev je napisao/la:Ja imam jednog prijatelja koji jede puževe,ali ne zna objasniti ÄÂemu je sliÄÂan okus,probisvjet je napisao/la: obozavam puzeve ...onako sa maslacem i persijadom ... mmmm
![]()
mislim sigurno je da imam blokadu prema tim nekim delikatesama francuske,talijanske,kineske i ostalih kuhinja koje u svojim menijima imaju gmazove i te neke vrste živih bića.
MožeÅ¡ li mi reći ÄÂemu je sliÄÂan okus puževa,možda bih ja to i jeo i možda bi mi se i svidjelo,ali da mi se ne kaže Å¡ta jedem.
ako si do vec jeo skoljke ili neki slican morski plod eto okus puza je malo blazi od toga ... ako nisi ni jednom probao nemoj ga nikada jesti onako bez icega ... probaj ovako
isjeckas persun na sitno , zatim ga promijesas sa maslacem, sol, biber , ostavis da se ucvrsti ... uzmes puzeve sa kucicom , preporucujem ti puzeve " de Bourgogne" dobro ih saperes s vodom .. stavis maslac u kucicu i sve to u pec na 190°C na nekoliko minuta ... .... ili jednostavno otidji negdje u resto specijalizirani puzevima .. u svakom sucaju su izvrsni .. dobar tek
I ismijao sam se ovome "de Bourgogne",mislim da nema toga kod nas ovdje kupiti pa makar.
Ali hvala ti,što si mi pojasnila.
U SLUŽBI DOBRA I ZLA