![wink [wink.gif]](./images/smilies/wink.gif)
Dešavanja u BiH
Re: Dešavanja u BiH
Mrki nemoj se ti sikirati, ionako si se izjasnio da je tvoja domovina Slovenija a ne BiH ![wink [wink.gif]](./images/smilies/wink.gif)
![wink [wink.gif]](./images/smilies/wink.gif)
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
mrki62 je napisao/la:
To je ono Å¡to ja svo vrijeme opisujem ( faÅ¡istiÄÂka vlast ) al neki ÄÂlanovi usput mene etiketiraju kako mrzim ovo , mrzim ono , kako piÅ¡em gluposti, ,.................... a sve je to ostavÅ¡tina jednog ÄÂovjeka .
hahahahaha. da, da. Alija je sigurno kriv za bolesne umove koji trenutno vladaju
![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
nece ti to izdobriti, vjeruj!
![smileycrush [smile.gif]](./images/smilies/smile.gif)
Jel to znaÄÂi ; onaj ko nije iz Amerike, Afganistana, Hrvatske , Palestine ,.................. on nema Å¡ta pisati o istima , jelnella26 je napisao/la:Mrki nemoj se ti sikirati, ionako si se izjasnio da je tvoja domovina Slovenija a ne BiH
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Ko vlada danas u ime muslimana ?paparaci je napisao/la:
hahahahaha. da, da. Alija je sigurno kriv za bolesne umove koji trenutno vladaju![]()
nece ti to izdobriti, vjeruj!
Pozanimaj se ko su Hare i Tihić , šta su Aliji i bit će ti sve jasno ,............... još uvijek se provodi prosrpska politika !
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Ne znaći, ali se ti neÅ¡to plaho sikiraÅ¡ oko Bosne, i svaki tvoj post je vezan samo za stanje kakvo vlada u njoj i ko je kriv, nekako mi nelogiÄÂno da neko ko nije njen sin toliko polemiÅ¡e o njoj.mrki62 je napisao/la:Jel to znaÄÂi ; onaj ko nije iz Amerike, Afganistana, Hrvatske , Palestine ,.................. on nema Å¡ta pisati o istima , jelnella26 je napisao/la:Mrki nemoj se ti sikirati, ionako si se izjasnio da je tvoja domovina Slovenija a ne BiH
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
a ma dragi mrki, svi su oni govna. sve tri strane. ti se okomio samo na jedne i udri ![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
NajviÅ¡e moje rodbine je u Bosanskoj Posavini , ženini su iz Bos. Krajine .nella26 je napisao/la: Ne znaći, ali se ti neÅ¡to plaho sikiraÅ¡ oko Bosne, i svaki tvoj post je vezan samo za stanje kakvo vlada u njoj i ko je kriv, nekako mi nelogiÄÂno da neko ko nije njen sin toliko polemiÅ¡e o njoj.
Rodbinska veza je jaka i normalno je da mi nije svejedno kako je mojim - zbog nesposobnih i izdajniÄÂki nastrojenih polotiÄÂara.

Ne bih ja tako rekao , jer Srbi jesu govna za nas , al za svoj narod oni dobro brinu ,.......... Hrvati isto ,............ eh , na kraju oni u Sarajvu ( Tihić - Silajdžić ) , oni svo vrijeme rade za Srbe a za svoj narod ništa ,......... jel razlika ?paparaci je napisao/la:a ma dragi mrki, svi su oni govna. sve tri strane. ti se okomio samo na jedne i udri

- paparaci
- Velicanstvo Foruma
mrki62 je napisao/la:Ne bih ja tako rekao , jer Srbi jesu govna za nas , al za svoj narod oni dobro brinu ,.......... Hrvati isto ,............ eh , na kraju oni u Sarajvu ( Tihić - Silajdžić ) , oni svo vrijeme rade za Srbe a za svoj narod ništa ,......... jel razlika ?paparaci je napisao/la:a ma dragi mrki, svi su oni govna. sve tri strane. ti se okomio samo na jedne i udri
a sta to rade, svega ti ti ostali za "svoje"?! jel to sta onima u rs bolje od nas?! svi smo mi u govnima skupa! neko vise, neko manje!
ti si izgleda zaboravio da se ovdje radi o BiH i njenim gradjanima, a ne o pojedinim skupinama. njihov rad ili bolje receno ne rad unazadjuje cijelo drustvo i dovodi ga do kolapsa!
Ostali rade ono ; osjećamo se svoj na svome a npr. u RS su jadni oni što nisu Srbi .paparaci je napisao/la:
a sta to rade, svega ti ti ostali za "svoje"?! jel to sta onima u rs bolje od nas?! svi smo mi u govnima skupa! neko vise, neko manje!
Samo ti skontaj ko su naslijednici Alije i bit će ti mnogo šta jasnije.paparaci je napisao/la: ti si izgleda zaboravio da se ovdje radi o BiH i njenim gradjanima, a ne o pojedinim skupinama. njihov rad ili bolje receno ne rad unazadjuje cijelo drustvo i dovodi ga do kolapsa!
InaÄÂe si u pravu , unazaÄ‘uju komplet druÅ¡tvo i to od 1992 naovamo.
Do kad će se izvlaÄÂiti na rat ?
I NjemaÄÂka je pretrpjela veliku Å¡tetu u 2. sv. ratu al su se brzo izvukli.

- paparaci
- Velicanstvo Foruma
ne mozes porediti njemacku niti cini mi se bilo koju drugu zemlju sa BiH, jer je ona specificna. oni ce se vaditi na rat i sve druge suplje price dokle kod mognu i dalje manipulisati narodom i dokle isti nista nepoduzme.
stvar je u tome sto se svijest gradjana mora promijeniti. mi, htjeli - ne htjeli, moramo skupa zivjeti i saradjivati, ako zelimo bolje sutra. ne moramo se voliti, ne moramo se druziti - ali moramo zajedno djelovati ka boljem sutra. to je ono sto mnogi ne shvataju. mora se ukinuti ovaj ogromni administracioni aparat koji je izmedju ostalog odgovoran za ovako losu situaciju. sve te glupe price o entitetima kako su potrebni da bi svaka strana imala neku sigurnost, bila ravnopravna i bla bla mogu objesiti macku o rep. takve stvari se daju, trebaju i moraju unijeti u ustav i tu sva prava i norme deklarisati!
stvar je u tome sto se svijest gradjana mora promijeniti. mi, htjeli - ne htjeli, moramo skupa zivjeti i saradjivati, ako zelimo bolje sutra. ne moramo se voliti, ne moramo se druziti - ali moramo zajedno djelovati ka boljem sutra. to je ono sto mnogi ne shvataju. mora se ukinuti ovaj ogromni administracioni aparat koji je izmedju ostalog odgovoran za ovako losu situaciju. sve te glupe price o entitetima kako su potrebni da bi svaka strana imala neku sigurnost, bila ravnopravna i bla bla mogu objesiti macku o rep. takve stvari se daju, trebaju i moraju unijeti u ustav i tu sva prava i norme deklarisati!
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
DRŽAVA GASI Radio 202

Nakon skoro 40 godina...
Poštovani i poštovane, građani i građanke Sarajeva i Bosne i Hercegovine, pa i šire,
obavijeÅ¡tavamo Vas da nakon trideset i osam godina rada, sarajevski radio, kulturni radio, omladinski radio, najzdraviji radio koji postoji, jedan od dobitnika Å¡estoaprilske nagrade Grada Sarajeva i najstariji gradski radio ugasit će se 1.1.2010. godine u 14.30 minuta, u taÄÂno vrijeme kada je poÄÂeo emitirati svoj program 1.7.1971. godine.
Zaslužni za ovu sramotnu odluku su ÄÂlanovi Parlamentarne skupÅ¡tine Bosne i Hercegovine koji su usvojili Zakon o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine koji sadrži ÄÂlan 9, a prema kojem entitetski radiotelevizijski emiteri mogu imati po jedan televizijski i jedan radijski kanal. Drugim rijeÄÂima, Radio 202 je postao VIÃ…Â AK.
Ã…Â ta reći nakon trideset i osam godina? Samo u ovom novom mileniju, kroz prostorije Radija 202 proÅ¡lo je, oblikovalo se kao ljudsko i novinarsko biće, viÅ¡e od Å¡est stotina mladih ljudi. Bili smo na prvoj liniji fronta, iÅ¡li smo glavom gdje niko nije htio ni tuÄ‘om nogom. U Bosni i Hercegovini ne postoji nijedan jedini hvale vrijedan novinar, a da nije imao kontakta sa Radijom 202. Dopustite da vas uputimo u joÅ¡ neke podatke o djelovanju Radija u zadnjih nekoliko godina, jer nije svako imao sreće i godina pratiti ga od poÄÂetka: organizirali smo i medijski podržali viÅ¡e hiljada koncerata i kulturnih deÅ¡avanja, radili smo prijenose koncerata kad drugima to nije bilo izvodljivo ni u snovima, izdali smo dva muziÄÂka izdanja, od kojih je jedna kompilacija demo bendova Sarajeva („Demo 202“) , a drugi kolaboracija izmeÄ‘u DJ-ejeva Radija 202 i DJ-ejeva iz Francuske („Stay Tuned“), izborili smo pobjedu nad zloslutnom bolešću nazvanom RAK koja nas je zahvatila zahvaljujući tome Å¡to smo oduvijek promovirali i držali na prijestolju slobodu govora, promiÅ¡ljanja i izražavanja, kreirali smo najsluÅ¡aniji i najgledaniji talk show u zadnjoj deceniji „Centralni zatvor“, a lista se nastavlja i grana ...
Treba li spominjati da je prosjek godina na Radiju 202 tek 23, a da smo spontano zadovoljavali nama nebitne kriterije kao naprimjer nacionalni kljuÄÂ, jer smo apsolutno neopterećeni imenima i prezimenima?
Ni Microsoft Word nema dovoljno stranica da se ispiÅ¡e sva historija Radija 202, Radija koji je usred bijela dana raspravljao o bitnim problemima, problemima obiÄÂnih ljudi, Radija koji je puÅ¡tao necenzurirane pjesme jer je Å¡titio integritet muziÄÂara i njihovo pravo na izražaj, Radija ÄÂija je osnovna pokretaÄÂka snaga bila MLADOST i ENTUZIJAZAM, bez obzira na ÄÂeste NEuvjete u kojima smo radili.
Gašenje Radija 202 je konkretan i otvoren šamar svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, dokaz da smo nepodobni, dokaz da u ovom gradu i ovoj državi nema mjesta za one koji misle i žele živjeti i raditi u ovoj zemlji. Ljudima koji vjeruju u sebe i druge.
GraÄ‘ani i graÄ‘anke! Pokrenite se! Uradite neÅ¡to u vezi s ovim! Neka se ÄÂuje i VaÅ¡ glas, jer nije nebitan, jer smo Vas bezbroj puta puÅ¡tali da kažete svoje miÅ¡ljenje, a sad Vas pozivamo da se proderete! Ne dajte da priÄÂa o Radiju 202 bude priÄÂa koja poÄÂinje s reÄÂenicom: ''Bio jednom jedan radio...''
Varaju se svi oni koji misle da će 1.1.2010. godine u 14.30 minuta završiti bajka o Radiju 202. Ne, neće, jer Radio 202 nije radno mjesto, Radio 202 nije mikseta i mikrofon, Radio 202 nisu prostorije u kojima se trenutnom nalazimo. Radio 202 je duh, Radio 202 je stav, Radio 202 je želja, Radio 202 je ponos, Radio 202 je svako od nas i Radio 202 ste i svi Vi!
1.7.1971. u 14.30 je sve poÄÂelo.
1.1.2010. u 14.30 će se završiti.
Ali ne sve. Jer 202 će živjeti!
M.M.

Nakon skoro 40 godina...
Poštovani i poštovane, građani i građanke Sarajeva i Bosne i Hercegovine, pa i šire,
obavijeÅ¡tavamo Vas da nakon trideset i osam godina rada, sarajevski radio, kulturni radio, omladinski radio, najzdraviji radio koji postoji, jedan od dobitnika Å¡estoaprilske nagrade Grada Sarajeva i najstariji gradski radio ugasit će se 1.1.2010. godine u 14.30 minuta, u taÄÂno vrijeme kada je poÄÂeo emitirati svoj program 1.7.1971. godine.
Zaslužni za ovu sramotnu odluku su ÄÂlanovi Parlamentarne skupÅ¡tine Bosne i Hercegovine koji su usvojili Zakon o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine koji sadrži ÄÂlan 9, a prema kojem entitetski radiotelevizijski emiteri mogu imati po jedan televizijski i jedan radijski kanal. Drugim rijeÄÂima, Radio 202 je postao VIÃ…Â AK.
Ã…Â ta reći nakon trideset i osam godina? Samo u ovom novom mileniju, kroz prostorije Radija 202 proÅ¡lo je, oblikovalo se kao ljudsko i novinarsko biće, viÅ¡e od Å¡est stotina mladih ljudi. Bili smo na prvoj liniji fronta, iÅ¡li smo glavom gdje niko nije htio ni tuÄ‘om nogom. U Bosni i Hercegovini ne postoji nijedan jedini hvale vrijedan novinar, a da nije imao kontakta sa Radijom 202. Dopustite da vas uputimo u joÅ¡ neke podatke o djelovanju Radija u zadnjih nekoliko godina, jer nije svako imao sreće i godina pratiti ga od poÄÂetka: organizirali smo i medijski podržali viÅ¡e hiljada koncerata i kulturnih deÅ¡avanja, radili smo prijenose koncerata kad drugima to nije bilo izvodljivo ni u snovima, izdali smo dva muziÄÂka izdanja, od kojih je jedna kompilacija demo bendova Sarajeva („Demo 202“) , a drugi kolaboracija izmeÄ‘u DJ-ejeva Radija 202 i DJ-ejeva iz Francuske („Stay Tuned“), izborili smo pobjedu nad zloslutnom bolešću nazvanom RAK koja nas je zahvatila zahvaljujući tome Å¡to smo oduvijek promovirali i držali na prijestolju slobodu govora, promiÅ¡ljanja i izražavanja, kreirali smo najsluÅ¡aniji i najgledaniji talk show u zadnjoj deceniji „Centralni zatvor“, a lista se nastavlja i grana ...
Treba li spominjati da je prosjek godina na Radiju 202 tek 23, a da smo spontano zadovoljavali nama nebitne kriterije kao naprimjer nacionalni kljuÄÂ, jer smo apsolutno neopterećeni imenima i prezimenima?
Ni Microsoft Word nema dovoljno stranica da se ispiÅ¡e sva historija Radija 202, Radija koji je usred bijela dana raspravljao o bitnim problemima, problemima obiÄÂnih ljudi, Radija koji je puÅ¡tao necenzurirane pjesme jer je Å¡titio integritet muziÄÂara i njihovo pravo na izražaj, Radija ÄÂija je osnovna pokretaÄÂka snaga bila MLADOST i ENTUZIJAZAM, bez obzira na ÄÂeste NEuvjete u kojima smo radili.
Gašenje Radija 202 je konkretan i otvoren šamar svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, dokaz da smo nepodobni, dokaz da u ovom gradu i ovoj državi nema mjesta za one koji misle i žele živjeti i raditi u ovoj zemlji. Ljudima koji vjeruju u sebe i druge.
GraÄ‘ani i graÄ‘anke! Pokrenite se! Uradite neÅ¡to u vezi s ovim! Neka se ÄÂuje i VaÅ¡ glas, jer nije nebitan, jer smo Vas bezbroj puta puÅ¡tali da kažete svoje miÅ¡ljenje, a sad Vas pozivamo da se proderete! Ne dajte da priÄÂa o Radiju 202 bude priÄÂa koja poÄÂinje s reÄÂenicom: ''Bio jednom jedan radio...''
Varaju se svi oni koji misle da će 1.1.2010. godine u 14.30 minuta završiti bajka o Radiju 202. Ne, neće, jer Radio 202 nije radno mjesto, Radio 202 nije mikseta i mikrofon, Radio 202 nisu prostorije u kojima se trenutnom nalazimo. Radio 202 je duh, Radio 202 je stav, Radio 202 je želja, Radio 202 je ponos, Radio 202 je svako od nas i Radio 202 ste i svi Vi!
1.7.1971. u 14.30 je sve poÄÂelo.
1.1.2010. u 14.30 će se završiti.
Ali ne sve. Jer 202 će živjeti!
M.M.
Kuda idu ljudi kao ja ...
sta reci BRUKA ako ovo ucine 202-ci ma PFUJJJJ.....
_sramotno_
_sramotno_
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
pa dobro, ima li nacina da se to sprijeci? ako da - na koji nacin? da li bi pomogla peticija?
to je stvarno krajnje bezobrazno i dno dna! p im m!
![[eusa_think [eusa_think.gif]](./images/smilies/eusa_think.gif)
to je stvarno krajnje bezobrazno i dno dna! p im m!
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
Upravo, krajnji bezobrazluk. Pitam se samo sta li to zatvaranje donosi Bosni i Hercegovini. Ocito nista dobro.
Ne znam, paparaci, i sama sam se raspametila
dok apeluju na dreku slusalaca, hmm ... kao da se nazire mogucnost pokretanja peticije. Bice nesta, vjerujem.
Ali, vidis,
U svakom slucaju, ne treba ostati gluh i nijem na ma kakvu akciju koja bi se vremenom mogla pokrenuti.
Ne znam, paparaci, i sama sam se raspametila
Ali, vidis,
pa odmah1.1.2010. u 14.30 će se završiti.
Radio 202 ce zivjeti .. eh, sad, kako, ostaje nam da nagadjamoAli ne sve. Jer 202 će živjeti!
U svakom slucaju, ne treba ostati gluh i nijem na ma kakvu akciju koja bi se vremenom mogla pokrenuti.
Kuda idu ljudi kao ja ...