ÄÂemka,ÄÂemka zaÅ¡to pljesak Mesiću?vidovita_dzemila je napisao/la:Mesić Jandrokoviću: Niste smjeli braniti Thompsona!
mesić joÅ¡ jednom dokazao koliki je ÄÂovjek![]()
Predsjednik Mesić je, kako se saznaje iz bliskih mu krugova, oštrim pismom, koje je poslao ministru vanjskih poslova Jandrokoviću, a time i premijerki Kosor, reagovao na protestno pismo koje je Ministarstvo vanjskih poslova uložilo švicarskom veleposlaniku nakon zabrane Thompsonovog koncerta.
Mesić je navodno bio zgrožen kada je vidio u Å¡ta se MVPEI upustio i odluÄÂio je reagovati. Podsjećamo, Ã…Â vicarska je zabranila Thompsonov koncert, ali i dolazak pjevaÄÂa u Ã…Â vicarsku tri godine, na Å¡to je MVPEI reagovao protestnim pismom, a ministar Jandroković joÅ¡ i izjavom da "Hrvatska staje u odbranu svakog svog graÄ‘anina".
Mesić u pismu upozorava da svaka država ima suvereno pravo procjenjivati usloveu kojima joj je ugrožena nacionalna sigurnost pa tako na Å¡vicarsku odluku Hrvatska nema Å¡ta protestovati, kao Å¡to ne bi dopustila ni da se nju proziva zbog njenih odluka te vrste, piÅ¡e VeÄÂernji.
PodvlaÄÂi i da službenim protestom Hrvatska staje iza kontraverzne osobe koja svoj imidž gradi na koketiranju sa neoustaÅ¡tvom, ali da se Hrvatska kroz takav postupak prikazuje u najmanju ruku u ÄÂudnom svjetlu, s obzirom da se inaÄÂe pred Evropom želi pokazati kao zemlja koja promiÄÂe i poÅ¡tuje evropske standarde. U krugovima MVP-a zaÄÂuÄ‘eni su Mesićevom reakcijom, jer smatraju da su na odluku Å¡vicarskih vlasti morali reagovati.
U sluÄÂaju da MVP nije reagovao pismom, sutra bi se bilo kojem drugom hrvatskom graÄ‘aninu mogao sprijeÄÂiti ulazak u zemlje koje su ÄÂlanice schengenskog režima. I u svakom drugom sluÄÂaju, ako se dovode u pitanje prava hrvatskih državljana bez pravovaljanih dokaza i pravosudnih odluka, ministarstvo će na isti naÄÂin reagovati, odgovaraju iz MVP-a.
Davno je bilo kad je Thompson zadnji put zapjevao jednu pravu UstaÅ¡ku pjesmicu..ja mu to ne uzimam za zlo,takva su vremena bila i iste su služile za zafrkanciju i dizanje morala.Svi smo manje viÅ¡e u poÄÂetku nosili U na kapi viÅ¡e u zahebanciji nego Å¡to bi stvarno mislili ili dijelovali kao ustaÅ¡e..Samo totalna budala može reć za sebe da je UstaÅ¡a!To je svima jasno,pa i ja koji sam bio i uvijek ću biti na krajnjoj desnici u sluÄÂaju da opet neki kretenski narod pokuÅ¡augrozit mi domovinu!Sad je to nebitno,vratimo se Mesiću kojem pljesak dajeÅ¡..
Pa taj je mili naš dragi i šarmantni predsjednik mile nam i jedine Domovine također kroz 91/92 godine u više navrata držao proustaške govore i to svi znamo i nije ama baš nikakva tajna!
Ã…Â to viÅ¡e da vam kažem,zakljuÄÂak izvucite sami!
Da nebudem krivo interpretiran i ja sam glasao za Mesića!Oba dva puta!