*Igraj Bosno*
Re: *Igraj Bosno*
Bez obzira na ovu izgubljenu utakmicu sve cestitke za izborenu priliku da se kvalifikuju u barazu . vjerujem da ste uzivali gledajuci desavanja na terenu ali ono sto niste mogli vidjeti sta se desavalo van stadiona je bio uzas . Odavno nismo u Zenici imali tezu utakmicu za obezbjedjenje . Van stadiona smo imali pravi mali Bronx .

- im_ex
- Velicanstvo Foruma
Ne bi bilo lose da nam docaras, tek da imamo potpuniju viziju.
Kuda idu ljudi kao ja ...
Fudbalske reprezentacije Francuske (9. mjesto), Portugala (10. mjesto), Rusije (12. mjesto) i GrÄÂke (16. mjesto) bit će nosioci u žrijebu za baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, koji će se danas održati u sjediÅ¡tu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu.
Od osam uÄÂesnika baraža, ove ÄÂetiri selekcije imaju najbolji plasman na najnovijoj FIFA-inoj rang-listi, koja je objavljena u petak, te se neće moći meÄ‘usobno sastati u doigravanju za SP.
Potencijalni protivnici ove ÄÂetiri reprezentacije u baražu su BiH (42. mjesto), Ukrajina (22. mjesto), Irska (30. mjesto) i Slovenija (49. mjesto).
Utakmice baraža igrat će se 14. i 18. novembra.
Od osam uÄÂesnika baraža, ove ÄÂetiri selekcije imaju najbolji plasman na najnovijoj FIFA-inoj rang-listi, koja je objavljena u petak, te se neće moći meÄ‘usobno sastati u doigravanju za SP.
Potencijalni protivnici ove ÄÂetiri reprezentacije u baražu su BiH (42. mjesto), Ukrajina (22. mjesto), Irska (30. mjesto) i Slovenija (49. mjesto).
Utakmice baraža igrat će se 14. i 18. novembra.

Bosna i Hercegovina u barazu dobila Portugal kao protivnika , prva utakmica se igra u Portugalu 14. novembra a druga u BiH 18. novembra
Video snimak sa izvlaÄÂenja parova play offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u JužnoafriÄÂkoj republici
http://www.youtube.com/watch?v=EmS0bx39MIY
Video snimak sa izvlaÄÂenja parova play offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u JužnoafriÄÂkoj republici

http://www.youtube.com/watch?v=EmS0bx39MIY
Zadnja izmjena: andro, dana/u 19 Okt 2009 16:04, ukupno mijenjano 1 put.

Portugal je slabije igrao prethodne utakmice ali biće nam zahebano sa Kristijanom Ronaldom.
Sretno momci!
Sretno momci!
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
andro je napisao/la:Bosna i Hercegovina u barazu dobila Portugal kao protivnika , prva utakmica se igra u Portugalu 14. novembra a druga u BiH 18. novembra
pa jesmol nahebali, šta misliš
Ma igraće 99% ali eto ako nam može biti utjeha ove njihove dosadašnje utakmice.
Pa realno receno mislim da je psioholoska prednost na nasoj strani iz vise razloga a i stara izreka kaze da je lopta okrugla samo je treba sutnuti na pravo mjesto , ne vidim trenutno po sastavu reprezentacija veliku prednost Portugala osim u samom rejtingu sto je i dokaz samog izvlacenja , jer ipak se daje u samom startu neobjektivna prednost nekim reprezentacijama. ali zadatak nasih momaka je samo da igraju kao i do sada i dokazu da nisu slucajno dosli do baraza . ![[bihbq3 [bihbq3.gif]](./images/smilies/bihbq3.gif)
![[bihbq3 [bihbq3.gif]](./images/smilies/bihbq3.gif)

Pa ja se nadam da će Ronaldo još odmarati i da će njihova ekipa igrati kao do sada (lošije), a samo da naši momci ostanu kao do sad. Možda je i bolje što smo prvu u gostima.
IbriÄÂić Portugalcima: BiH se nikoga ne boji
Hajdukov ofenzivni veznjak Senijad IbriÄÂić jedan je od važnih kotaÄÂića Ćirinog nogometnog stroja. Ždrijebom nokaut faze kvalifikacija za SP nije nezadovoljan te tvrdi da protiv njegovih reprezentativnih suigraÄÂa nema favorita
Prije poÄÂetka ždrijeba, kazao je IbriÄÂić za tportal, imao je samo jednu želju.
'Najvažnije mi je bilo da izbjegnemo Ruse. Tamo je 'debeli minus', umjetna trava i sjajna momÄÂad. Mislim da su oni bili najteži protivnik, a najviÅ¡e Å¡anse nudila je GrÄÂka.'
Došao im je - Portugal.
'U baražu je moralo biti teÅ¡ko. Portugalci su dobra ekipa, ali u dvije utakmice nitko protiv nas nema veće izglede od pola-pola. Vjerujem da će odluÄÂivati nijanse.'
Cristiano Ronaldo je ozlijeđen, a procjene kažu da bi se mogao vratiti upravo u vrijeme (14. i 18. studenog) tih dvoboja.
'Pitanje je što će biti s njim, ali i bez Ronalda oni imaju izuzetno jak sastav. Gledao sam ih protiv Mađarske i moram priznati da me nisu oduševili. Pokušavaju igrati kao Barcelona, s puno kratkih dodavanja, ali puno i griješe.'
Prvi dvoboj igra se na Pirinejima, uzvrat je u Zenici.
'Uh, to će biti ÄÂudo. Samo da tamo ostvarimo dobar rezultat, cijela zemlja će prokljuÄÂati. Bilino Polje je naÅ¡ veliki adut, hvala Bogu da uzvrat igramo doma. Ako budemo igrali kao dosada, imamo velike Å¡anse za prolaz.'
Hajdukov ofenzivni veznjak Senijad IbriÄÂić jedan je od važnih kotaÄÂića Ćirinog nogometnog stroja. Ždrijebom nokaut faze kvalifikacija za SP nije nezadovoljan te tvrdi da protiv njegovih reprezentativnih suigraÄÂa nema favorita
Prije poÄÂetka ždrijeba, kazao je IbriÄÂić za tportal, imao je samo jednu želju.
'Najvažnije mi je bilo da izbjegnemo Ruse. Tamo je 'debeli minus', umjetna trava i sjajna momÄÂad. Mislim da su oni bili najteži protivnik, a najviÅ¡e Å¡anse nudila je GrÄÂka.'
Došao im je - Portugal.
'U baražu je moralo biti teÅ¡ko. Portugalci su dobra ekipa, ali u dvije utakmice nitko protiv nas nema veće izglede od pola-pola. Vjerujem da će odluÄÂivati nijanse.'
Cristiano Ronaldo je ozlijeđen, a procjene kažu da bi se mogao vratiti upravo u vrijeme (14. i 18. studenog) tih dvoboja.
'Pitanje je što će biti s njim, ali i bez Ronalda oni imaju izuzetno jak sastav. Gledao sam ih protiv Mađarske i moram priznati da me nisu oduševili. Pokušavaju igrati kao Barcelona, s puno kratkih dodavanja, ali puno i griješe.'
Prvi dvoboj igra se na Pirinejima, uzvrat je u Zenici.
'Uh, to će biti ÄÂudo. Samo da tamo ostvarimo dobar rezultat, cijela zemlja će prokljuÄÂati. Bilino Polje je naÅ¡ veliki adut, hvala Bogu da uzvrat igramo doma. Ako budemo igrali kao dosada, imamo velike Å¡anse za prolaz.'