Vaznost vere/nacionalosti u ljubav

Komentari Diskusije
Poruka
Autor/ica
Alma_sa
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Kontakt:

#16 Post Postao/la Alma_sa »

...naravno da svi imamo razlièita razmi¹ljanja, nekima ne smeta, nekima je bitna vjera, meðutim, mnogo je bitnije ono ¹to èovjek nosi unutar sebe, nego da li mu je ima Samir, Adnan, Mitar, Ilija, itd...znam dosta primjera uspje¹nih mje¹ovitih veza, pa i brakova koji su se dan danas odr¾ali...mo¾e¹ naæi nekog iz svoje vjere, a da ti zagorèava cjeli ¾ivot, to su sve mi¹ljenja i to je sve stvar sudbine...znaèi, nije bitna vjera, bitno je da je èovjek, da razumije, da shvata, i naravno da ti pokazuje ljubav stalno... 8)

Isolde
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#17 Post Postao/la Isolde »

Alma_sa je napisao/la:...naravno da svi imamo razlièita razmi¹ljanja, nekima ne smeta, nekima je bitna vjera, meðutim, mnogo je bitnije ono ¹to èovjek nosi unutar sebe, nego da li mu je ima Samir, Adnan, Mitar, Ilija, itd...znam dosta primjera uspje¹nih mje¹ovitih veza, pa i brakova koji su se dan danas odr¾ali...mo¾e¹ naæi nekog iz svoje vjere, a da ti zagorèava cjeli ¾ivot, to su sve mi¹ljenja i to je sve stvar sudbine...znaèi, nije bitna vjera, bitno je da je èovjek, da razumije, da shvata, i naravno da ti pokazuje ljubav stalno... 8)
bravo, slazem se stobom potpuno dobro si rekla :biggrin:

Isolde
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#19 Post Postao/la Isolde »

lonely je napisao/la:pozz svima kao prvo tema je super pozz autora cmoka :onfire:
moje misljenje i moje licno iskustvo da to nema veze sa koje si vere ili nacionalnost milsim ako se dvoje vole mah briga me za druge ja radim kako meni pashe a briga me za rest of the world .
bitno je da je covek i naravno svako ima pravo na svoje mishljenje :baa: .

i wont to spend my life time loveng you
tnx :blush: cmok :biggrin: i stobom se potpuno slazem :baa:

mela0660
Pocetnik
Kontakt:

#21 Post Postao/la mela0660 »

Citam te vase gluposti i razmi¹ljam koga la¾ete sebe ili druge....hm...ja sam Bosanka muslimanka i nikada ne bih bila sa nekim druge vjere i mislim da veèina vas koja se izjasnila da vam to nije bitno jako vam je bitno...Bo¾e dragi dokle idu vase gluposti i pisanja,....ili ovdje samo pi¹e dijaspora...Ne ljutite se ali to je moje mi¹ljenje...
Za pojedine ne bih bilo lo¹e malo istine pa kakar sami sebi da ka¾u....

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#23 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

Alyssa_ je napisao/la: ja nju respektujem i volim, zato shto je dobre dushe iako nije bosanka.
Super :biggrin:
:P :P

danjel
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#24 Post Postao/la danjel »

mela0660 je napisao/la:Citam te vase gluposti i razmi¹ljam koga la¾ete sebe ili druge....hm...ja sam Bosanka muslimanka i nikada ne bih bila sa nekim druge vjere i mislim da veèina vas koja se izjasnila da vam to nije bitno jako vam je bitno...Bo¾e dragi dokle idu vase gluposti i pisanja,....ili ovdje samo pi¹e dijaspora...Ne ljutite se ali to je moje mi¹ljenje...

E moram odgovoriti na ovaj komentar,ne mo¾e¹ reæi da la¾emo to ti nije oki,meni prvom nije bitno ko je i ¹ta je?Najbitnije od svega jeste to da je volim i ona mene naravno,da se sla¾emo u svemu i da dajemo podr¹ku jedno drugom..Mislim da ljubav nema granica,ja kad volim idem do kraja ma koliko to bilo rizièno i opasno!!! :yell:

dinko
@ #bol-chat
Kontakt:

#25 Post Postao/la dinko »

mela0660 je napisao/la:Citam te vase gluposti i razmi¹ljam koga la¾ete sebe ili druge....hm...ja sam Bosanka muslimanka i nikada ne bih bila sa nekim druge vjere i mislim da veèina vas koja se izjasnila da vam to nije bitno jako vam je bitno...Bo¾e dragi dokle idu vase gluposti i pisanja,....ili ovdje samo pi¹e dijaspora...Ne ljutite se ali to je moje mi¹ljenje...
Upravu si mela ...
Ja sam musliman i nikad ne bi bio s djevojkom druge vjere --- to je sve OK dok smo mladi ali poslije ona meni stavi kriz vise kreveta i ja poludim a ja necu bez mjeseca i zvijezde , uvjek je sa mnom mjesec i zvijezda ... samo oko toga ima posla a kamoli da mi ona jos djecu odvde u crkvu da ih krsti , ma dajte ... razmisljajte sta pricate raja ...

danjel
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#26 Post Postao/la danjel »

Pazi ne¹to,BRAK i jeste stvar kompromisa znaèi ak mi je stalo da budem sa osobom koju volim onda neæu ni stavljati mjesec i zvijezdu iznad kreveta,tak i ona neæe krst....Sve se da dogovoriti,po¹tovat æu njene praznike i obièaje maksimalno takoðe æe i ona moje ako me voli..Mislim da to,¹to se desilo u Bosni ote¾ava stvar totalno..Ali Bo¾e moj,bilo i nikad se ne ponovilo..

Alma_sa
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Kontakt:

#27 Post Postao/la Alma_sa »

...Brak je nalik na peèurku, da li je dobra ili otrovna, primjeti¹ tek kad je kasno... Brak pojednostavnjuje ¾ivot, a komplicira sada¹njicu...Jer, kad ima¹ sve, ne vidi¹ ni¹ta, progleda¹ tek kad nema¹ ni¹ta...u¾ivajte u ljubavi koju imate bez obzira na sve, jer je najbitnije biti sretan sa osobom pored sebe... :inlove:

Mala_zaebana
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#29 Post Postao/la Mala_zaebana »

Ma ljudi svaka cast svima ali nismo tu da se vrijedjamo..
ko sto NEKI PRIMITIVCI kazu."vi ste glupi,ja nikad ne bi ovo,ono,...pazite sta pisete..." bla bla...Zlatno pravilo"NIKAD NE RECI NIKAD"...
Ovdje smo samo da izrazimo svoje misljenje a ne da se vrijedjamo...
Dakle,ja sam muslimanka,i tako kako sam odgojena ja se ne bi uputila u tu vezu,brak sa osobom druge vjere..svaka cast svima ali ja imam svoje kako mi moja religija nalaze i ja to samo slijedim..Mlada sam ali jos nisam ni jednom bila u vezi sa osobom druge vjere u to se jednostavno ne zelim upustati...
It s just a litlle too late a litlle too wrong and I can t wait boy you know all the right things to say You know it s just a litlle too late.....

leptirica-de
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#30 Post Postao/la leptirica-de »

EdeLa67_ je napisao/la:
linux je napisao/la:Upravu si mela ...
Ja sam musliman i nikad ne bi bio s djevojkom druge vjere --- to je sve OK dok smo mladi ali poslije ona meni stavi kriz vise kreveta i ja poludim a ja necu bez mjeseca i zvijezde , uvjek je sa mnom mjesec i zvijezda ... samo oko toga ima posla a kamoli da mi ona jos djecu odvde u crkvu da ih krsti , ma dajte ... razmisljajte sta pricate raja ... [/b]
aah linuc, slazem se s tobom, ne bi ni ja... Ja sam muslimanka i ne treba ni meni da moj dragi stavlja krist vise kreveta i da ja moram slavit i bozic s njim itd.. nisam dosla na takav nivo da bih to radila.. ima i nasih dovoljno, sto bih trazila vlaha

:D i ja se svama slazem .. i to 100% !

Odgovori