![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Niski tlak
Re: niski tlak
Više solite hranu i to je to ![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Re: niski tlak
Arterijska hipotenzija (odnosno sniženje krvnog tlaka), viÅ¡e je simptom nego bolest. Ovisi o simptomima i reakciji na promjenu položaja tijela. Tako se vrlo niske vrijednosti krvnog tlaka mogu dorbo podnositi u ležeÄÂem položaju. Uzroci mogu biti razliÄÂiti; 1. hipovolemija tj. smanjenje koliÄÂine tekućine u organizmu zbog npr. krvarenja, povraćanja, proljeva, zatim 2. poremećaj normalnih refleksnih mehanizama održavanja krvnog tlaka zbog npr. bolesti autonomnog živÄÂanog sustava, uzimanja razliÄÂitih lijekova, 3. smanjenja minutnog volumena srca kod srÄÂanog infarkta. Ovisno o uzroku lijeÄÂenje je razliÄÂito. U VaÅ¡em sluÄÂaju, kako je to trajnije stanje najvjerojatnije se radi o disfunkciji autonomnog živÄÂanog sustava (koji nije pod utjecajem naÅ¡e volje). U tim sluÄÂajevima postavljanje u ležeći položaj ili povećanje volumena tekućine u organizmu uzimanjem veće koliÄÂine tekućine i soli, izbjegavanje naglih pokreta ili ustajanja, noÅ¡enje elastiÄÂnih ÄÂarapa ili upotreba medikamenata kombinirano mogu dati povoljne rezultate. Svakako uÄÂinite i predloženu obradu kako bi se eventualno dodatno nekim lijekovima VaÅ¡e stanje popravilo.
Kolor dopler vratnih žila je ultrazvuÄÂna, neinvazivna (dakle nije Å¡tetna niti bolna) pretraga cirkulacije krvnih žila koje opskrbljuju mozak krvlju sprijeda ili straga.
Kolor dopler vratnih žila je ultrazvuÄÂna, neinvazivna (dakle nije Å¡tetna niti bolna) pretraga cirkulacije krvnih žila koje opskrbljuju mozak krvlju sprijeda ili straga.
Re: Niski tlak
Nizak tlak može stvoriti znatne poteÅ¡koće. Posebno o tome treba voditi raÄÂuna kada su visoke temperature. Tada se osobe koje imaju ovaj problem osjećaju malaksalo, osjećaju umor i neophodno je da tada viÅ¡e posvete pažnje Å¡ta unose u organizam. Treba unijeti dosta tekućine. Ako vam je baÅ¡ loÅ¡e, brzo razmutite u fildžanu kaÅ¡iÄÂicu soli i popijte. Lezite i podignite noge u vis. Nije naodmet ni da se pripazite pa da ljetnih dana ne izlazite na sunce u periodu od 10-17 sati.Ako baÅ¡ ni to ne pomogne, potražite Hitnu pomoć i dobićete infuziju.
Nizak pritisak može biti loš isto kao i visok ali doktor mi je skoro rekao da ljudi koji imaju nizak pritisak duže žive od ljudi sa visokim pritiskom
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Vrlo cesto pratioc slabokrvnosti ili anemije je nizak pritisak..Eh to sam imala...
Veoma zeznuta stanje, kao da lebdis..ujedno tesko veoma teske pokrete imate dok na kraju dolazi do polusvjesnig stanja , bledila u licu ....
Slazem se da treba piti dosta tenosti ili zasoljene vode ...leci dici noce u zrak da krv dopre do glave...
U tim situacijama nastojte da popravite krvnu sliku sa obojenim vocem i povrcem, tako ce i nizak pritisak doci na normalan nivo.![[icon_flower [icon_flower.gif]](./images/smilies/icon_flower.gif)
![smileycrush [smile.gif]](./images/smilies/smile.gif)
Veoma zeznuta stanje, kao da lebdis..ujedno tesko veoma teske pokrete imate dok na kraju dolazi do polusvjesnig stanja , bledila u licu ....
Slazem se da treba piti dosta tenosti ili zasoljene vode ...leci dici noce u zrak da krv dopre do glave...
U tim situacijama nastojte da popravite krvnu sliku sa obojenim vocem i povrcem, tako ce i nizak pritisak doci na normalan nivo.
![[icon_flower [icon_flower.gif]](./images/smilies/icon_flower.gif)
Evo samo da ohrabrim one koji imaju nizak tlak, meni često ovih vrućih dana bude strašno nizak 85:45, pa sam živa
. Šalu nastranu, ali tada unosim dosta tekućine , slanu supu, kafu nešto slatko i normalizujem se. Znači ne umire se od toga
.
![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)
![smileycrush [smile.gif]](./images/smilies/smile.gif)
Pa osobe sa nižim tlakom duže žive ![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!