pa rekao sam u nastavku posta da nije to drugo uredu sta rade...
Ne samo ceric nego bilo koji drugi imam ili pop ili sta ti ja znam koja jos vjerska licnost..
ALi oni se bogate na ljudskoj nesreci... I i ja sam cuo isti slucaj gdje hodza kaze imam naucenih...
Kod tog ucenja hatmi ili jasina... prije nego sto ucis trebas namjeniti na koga se uci.. Nemoze nikako on to imati nauceno.. .ALi eto kod nekih hodza moze izgleda... I to je bruka i sramota...
A te vjerske vodje predstavljaju svoju religiju.. i kad ih tako drugi gledaju.. normalno da ce gledati ruzno i prema vjeri.. jer se ogleda na hodze..
Par rijeÄi o naÅ¡em "reisu" Ceriću,"imamima","svećenicima"...
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
Re: Par rijeÄÂi o naÅ¡em reisu Ceriću
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
- vornevljev
- Zvijezda foruma
Ma kontam ja da si to htio reci,slažemo se.BijesanPuz je napisao/la:pa rekao sam u nastavku posta da nije to drugo uredu sta rade...
Ne samo ceric nego bilo koji drugi imam ili pop ili sta ti ja znam koja jos vjerska licnost..
ALi oni se bogate na ljudskoj nesreci... I i ja sam cuo isti slucaj gdje hodza kaze imam naucenih...
Kod tog ucenja hatmi ili jasina... prije nego sto ucis trebas namjeniti na koga se uci.. Nemoze nikako on to imati nauceno.. .ALi eto kod nekih hodza moze izgleda... I to je bruka i sramota...
A te vjerske vodje predstavljaju svoju religiju.. i kad ih tako drugi gledaju.. normalno da ce gledati ruzno i prema vjeri.. jer se ogleda na hodze..
A i ovo si upravu da se obiÄÂni narod ugleda na imame,jer su oni njima kao neka vrsta moralne vertikale,i onda se prema njima "orjentiÅ¡u".
DoduÅ¡e svaka ÄÂast ima izuzetaka koji su do kraja ÄÂasni i poÅ¡teni,ali takve imame narod gleda kao na nekoga ko želi loÅ¡e zajednici,jer nije kao i drugi,i nije kao reis,pa za njih kažu - Å¡ta ovaj glumi,kome on objasnjava islam,kad svi tako rade?
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
- zapisnicar
- Zvijezda foruma
Ovom prilikom zelimo upoznati javnost o neprofesionalnosti novinara u nekim printanim i elektronskim medijima i da ukazemo na njihovu mrznju prema islamu. Dobro znamo da javnosti plasiraju lazne informacije o reisu Cericu i islamskoj zajednici zato sto ih placaju cetnicke organizacije iz Srbije i Amerike. Svakog mjeseca na racun tih novinara uplacuje se po 5 hiljada eura. Pozivamo odgovorne da stanu u kraj ovakvom ponasanju i ovim pojavama.
Studenti Fakulteta politickih nauka u Sarajevu
Studenti Fakulteta politickih nauka u Sarajevu
Re: Par rijeÄÂi o naÅ¡em "reisu" Ceriću, "imamima" i ostalima
kamo srece nikad da ne izade iz zatvora on i njemu slicni koji maltletiraju djecu
najljepše mjesto na svijetu...je biti pored tebe
ja bih takve vjesala, zatvor je takvima nagrada
[quote="vidovita_dzemila"]vjerovatno nakon Å¡to su se u novinama poÄÂeli pojavljivati naslovi da cerić ni nakon osude ne želi posjetiti zlostavljanu djevojÄÂicu
Cerić posjetio Gluhu Bukovicu
Pet godina nakon Å¡to su poÄÂele sumnje da imam iz Gluhe Bukovice seksualno uznemirava maoljetne polaznice vjeronauke, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Mustafa ef. Cerić posjetio je porodicu jedne od zlostavljanih djevojÄÂica, prenosi BHT 1.
meni ga u kucu ne bi usao ni on ni bilo ko od njih nikad
i kaze treba djecu slat u mejtef ima skola a imaju i roditelji mislim da je to dovoljno
Cerić posjetio Gluhu Bukovicu
Pet godina nakon Å¡to su poÄÂele sumnje da imam iz Gluhe Bukovice seksualno uznemirava maoljetne polaznice vjeronauke, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Mustafa ef. Cerić posjetio je porodicu jedne od zlostavljanih djevojÄÂica, prenosi BHT 1.
meni ga u kucu ne bi usao ni on ni bilo ko od njih nikad
i kaze treba djecu slat u mejtef ima skola a imaju i roditelji mislim da je to dovoljno
najljepše mjesto na svijetu...je biti pored tebe
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
ne mozes zbog pojedinaca stavljati sve u isti kosdiisaaa je napisao/la:

toga je vazda bilo i bice (i u dzamijama i u crkvama).
meni samo ne ide u glavu kako cijelo selo moze podrzavati ovog hajvana?!
pa kao da je to sebi djevojcica izmislila
![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
u tim godinama djevojcice se jos igraju sa barbikama i razmisljaju i zanimaju se sa sasvim drugim stvarima! kako sam se jezio dok sam to sve dole pratio!
a nije dugo potrajalo, pa je izaslo isto tako na vidjelo slicno zlodjelo jednog svestenika. grozno!
ja sam tek u zadnje vrijeme postala svjesna cinjenice da je toga uvijek bilo, nikad do unazad mozda godinu dana nisam pomislila da takvo nesto moze postojati, i znala sam da je ovaj svijet izopacen, ali ni pomislila nisam da je u tolikoj mjeri....paparaci je napisao/la:ne mozes zbog pojedinaca stavljati sve u isti kosdiisaaa je napisao/la:
toga je vazda bilo i bice (i u dzamijama i u crkvama).
meni samo ne ide u glavu kako cijelo selo moze podrzavati ovog hajvana?!
pa kao da je to sebi djevojcica izmislila![]()
u tim godinama djevojcice se jos igraju sa barbikama i razmisljaju i zanimaju se sa sasvim drugim stvarima! kako sam se jezio dok sam to sve dole pratio!
a nije dugo potrajalo, pa je izaslo isto tako na vidjelo slicno zlodjelo jednog svestenika. grozno!
ne gledam cesto filmove, ali sam slucajno naletjela na filmove sa upravo ovom tematikom, grozno, ne znam sta da kazem, samo jadna ona djeca kojima se to desi, ostaju obiljezena cijeli zivot, i nijedan psiholog ne moze promijeniti cinjenicu da ono sto se desilo, zivice dok zivi osoba koja je zrtva takve situacije....