Vjeroispovjest
- Bijesanpuz
- Zvijezda na usponu
Re: Vjeroispovjest
Nije to tema ovdje... ja mislim da ima negdje druga pa mozes pitati..
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci
Koji bi ti samo rekao da si u zabludi , jer svako svoju vjeru tretira za najispravnijom.Baustelac je napisao/la:
..steta sto nema ovdje nekog strastvenog krscanina,koji poznaje svoju vjeru i bibliju.!!!
Suludo je bilo kome nametati svoju vjeru za najispravniju.
Jedno je da si nauÄÂen da je islam najispravnija vjera a drugo je ne prihvatiti da si to nauÄÂen.
Ko si ti ili ja da tvrdimo koja je vjera najispravnija .
MožeÅ¡ samo reći da si ti tako nauÄÂen , da ti je tako reÄÂeno a sami Bog zna za pravu istinu i to bi bilo to.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Allah najbolje zna ,...... jel ti sad jasnije ?Baustelac je napisao/la:De mi reci koji je to komunista rekao?
Ti ili ja ili bilo ko možete samo dati svoje miÅ¡ljenje a nikako tvrditi za takve ozbiljne stvari , jer ne zaboravi da su milijarde ljudi u igri , koji nisu u islamu i ne možeÅ¡ ih na takav naÄÂin ponižavati ,........ halo ba, probudi se !
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Ne negiram ja ništa iz Musafa, ja samo apeliram na tebe da ti shvatiš jednom za svagda da je to pisano za vjernike islama i nikoga više ,.............. svi drugi imaju svoje knjige i svoje istine .
Jel to teško shvatiti ?
Jel to teško shvatiti ?

Aha, i sve vjerske ( ostale ) knjige su poslate svim ljudima - zar nisi to znao .Mic_Sokoli je napisao/la:Islam je svim ljudima poslat,nema moja Istina tvoja Istina.
Nemojmo se prepucavati bez veze , ako imalo znate o islamu , onda znate i to da mnogi rođaci Muhameda a.s. nisu prihvatili islam .
Nisam od juÄÂer u islamu i znam mnoge stvari i u svemu treba biti umjeren po islamu a najmanje je potrebno neÅ¡to na silu .
UÄÂen sam ; niÄÂija sila nije Bogu mila a vas dvojica želite ovaj forum islamizirati Å¡to ne ide nikom u prilog.
Ok je u vezi vjere debatirati , onako opušteno i umjereno a vas dvojica ste se uzgoropadili da bi se spuštali na nivo ekstremizma.
Možete li vas dvojica sebe zamisliti kao vladare svijeta ?
Kakav bi ovaj svijet bio ?
PS. Nemojte odgovarati , jer znam da bi bili drastiÄÂni

Haj mi objasni kome je npr. Biblija objavljena ?Baustelac je napisao/la:
Kuran je objavljen citavom covjecanstvu,bez razliku na rasu,boju i vrijeme....On je objavljen kao mislost prema svim ljudima.....
Jel ona objavljena samo bjelcima , kršćanima ili samo određenoj rasi ?
Da si ÄÂitao moj post iznad , sve bi ti bilo jasnije