Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#151 Post Postao/la beba80 »

mic ne trudi se gubljenje vremena nije preporucljivo za ovakve jer GOSPODAR se obraca tako mi vremena kroz ajete.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#152 Post Postao/la mrki62 »

Studio din je vehabijska stranica , godinama poznajem pobjegulju Abdurrahmana , koji je poznavao i vođu vehabija ( Barčića ) ,......... pozdravi ga , nemoj ga selamiti , jer on je vjernik za pare :lol:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#153 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:mic ne trudi se gubljenje vremena nije preporucljivo za ovakve jer GOSPODAR se obraca tako mi vremena kroz ajete.
Kad već pominješ ajete , da te malo preispitam [icon_ballbounce.gif]

Bog je jasno i glasno prekorio izmisljene zabrane u stavku 7:32

"Reci:-Ko je zabranio lijepe stvari koje je Bog stvorio za svoja stvorenja, i dobru opskrbu-. Reci:-to je namijenjeno za uživanje u OVOM životu onima koji VJERUJU. Štavise, to ce biti samo njihovo na dan proživljenja -. Tako mi objasnjavamo ajete ljudima koji znaju." 7:32 (Kuran)

Jel ti to poznato [eusa_think.gif]

Mnoge stvari su predamnom i ja mogu podastirati , da vidimo ko je ko ovdje [muzikafo1.gif]

Šta kažeš na ovo : Kao dodatak stalnom ponavljanju da je Kur`an ( Musaf ) DETALJAN, Bog nam kaže da nam je ON detaljizirao sta nam je zabranjeno - vidi na primjer 6:119. Bog pri tome nije trebao nikakvu pomoć od bilo kog imama, ashaba ili tabiina. Bog nije očekivao, niti želio, da Muhamed a.s. pravi svoje vlastite zakone. Vijesnik ( Pejgamber ) Muhamed a.s. nije donio ni jedan drugi zakon pored i osim Kurana, ali kreatori knjiga Hadisa i Suneta jesu.

Mislim da vehabije imaju daleko najviše hadisa [eusa_think.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#154 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:mic ne trudi se gubljenje vremena nije preporucljivo za ovakve jer GOSPODAR se obraca tako mi vremena kroz ajete.
Kad već pominješ ajete , da te malo preispitam [icon_ballbounce.gif]

Bog je jasno i glasno prekorio izmisljene zabrane u stavku 7:32

"Reci:-Ko je zabranio lijepe stvari koje je Bog stvorio za svoja stvorenja, i dobru opskrbu-. Reci:-to je namijenjeno za uživanje u OVOM životu onima koji VJERUJU. Štavise, to ce biti samo njihovo na dan proživljenja -. Tako mi objasnjavamo ajete ljudima koji znaju." 7:32 (Kuran)

Jel ti to poznato [eusa_think.gif]

nije al mogu naci u KNJIZI ako to nisi iznio iz engleskog novog
Mnoge stvari su predamnom i ja mogu podastirati , da vidimo ko je ko ovdje [muzikafo1.gif]

Šta kažeš na ovo : Kao dodatak stalnom ponavljanju da je Kur`an ( Musaf ) DETALJAN, Bog nam kaže da nam je ON detaljizirao sta nam je zabranjeno - vidi na primjer 6:119. Bog pri tome nije trebao nikakvu pomoć od bilo kog imama, ashaba ili tabiina. Bog nije očekivao, niti želio, da Muhamed a.s. pravi svoje vlastite zakone. Vijesnik ( Pejgamber ) Muhamed a.s. nije donio ni jedan drugi zakon pored i osim Kurana, ali kreatori knjiga Hadisa i Suneta jesu.
sta je sunet?Sta je poslanik?Sta su hadisi?Jel u bibliji stoji da ce doci covjek dat covjecanstvu?Ako ne vjerujes u hadise i ajete ne pripadas nama ti si sto si mi se i okarekterisao .ne zelim da s tobom razgovaram.
Mislim da vehabije imaju daleko najviše hadisa [eusa_think.gif]
Zadnja izmjena: Gost, dana/u 07 Aug 2009 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: crvena boja nije dozvoljena

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#155 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:sta je sunet?Sta je poslanik?Sta su hadisi?Jel u bibliji stoji da ce doci covjek dat covjecanstvu?Ako ne vjerujes u hadise i ajete ne pripadas nama ti si sto si mi se i okarekterisao .ne zelim da s tobom razgovaram.
Bez ljutnje , ok ?
Ovdje na forumu samo dijelimo svaje znanje ,shvatanje , mišljenje ,....... pa da te ja usput pitam nešto :

1 . Jel Kur`an originalan / isti kod svih ( božija knjiga, božija riječ ) ?
2 . Jel sunnet isti kod svih ? Jel i sunnet božija riječ ili je to neko naknadno pisao ?
3 . Hadisi ,.........jesul hadisi isti kod svih muslimana, kod svih pravnih škola ili svaka pravna škola ima neke svoje specijalne hadise ?

I za kraj , negdje sam našao i ovo : Postavlja se pitanje kako su ashabi mogli zapisivati hadise od Allahovog Poslanika kada je od njega licno dosla zabrana za to. Kaze Poslanik s.a.v.s.: "Osim Kur'ana nemojte od mene nista zapisivati, i ko je zapisao nesto mimo Kur'ana neka to izbrise." (Muslim, Daremi, Ahmed) Ebu Seid el-Hudri r.a. kaze: "Trazio sam od Poslanika dozvolu da zapisujem hadis, pa mi nije dozvolio." (Tirmizija i Daremi) Ebu Hurejre r.a. kaze: "Dok smo zapisivali hadise dodje nam Allahov Poslanik s.a.v.s. i upita: "Sta to pisete?" "Hadise koje smo culi od tebe" - odgovorismo. "Knjige mimo Allahove Knjige?!" - rece Poslanik, pa nastavi - "Znate li da su oni prije vas otisli u zabludu, samo zbog toga sto su uz Allahovu Knjigu pisali i druge knjige!" Upitali smo: "Allahov Poslanice, hocemo li prenositi od tebe?" On odgovori: "Nema smetnje da prenosite ono sto kazem, a ko na mene namjerno slaze neka pripremi sebi mjesto u Dzehennemu." (Ahmed) Od El-Mutalliba ibn Abdullaha ibn Huntuba se prenosi da je rekao: "Zejd ibn Sabit je dosao kod Muavije i upitao ga za neki hadis, a ovaj naredi jednom covjeku da mu ga zapise. Zejd mu rece: "Allahov Poslanik s.a.v.s. nam je naredio da ne pisemo nista od njegovih hadisa", na to ovaj i izbrisa hadis." (Ebu Davud, El-Hatib, Ibn Abdil-Berr)

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#156 Post Postao/la kajs »

ehehe

mrki legendo u blesavilu ehehe ne mogu bez tebe a ne mogu sa tobom cudo jedno

bolan sto ne citas to sto pisem, nauci nesto, vidis da ja ucim iz ovog sto ti pitas, ehehe, nemoj barem zalud gubiti vremena ovdje na forumu aman [smile.gif]

Jednom sam ti odgovorio na pitanja koja si postavio.

hajd opet nije mi tesko ;)

1. Dragi Allah kaze:

"Mi, uistinu, Kur'an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti! "

إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ

Sura: Al-Hijr 9

Vjerovao ti ili ne, sigurno znaj da su rijeci Allah Dzeleshanuhu Istina i da je ovo, kako ti rece, "originalni i isti kod svih". Znam reci ces odmah ali kada su vedene crtice i tacke. One su samo da se lakse cita arapsko pismo kod nas sto nismo arapi i nije nam maternji arapski jezik no ono sto je bitno to su harfovi (slova) a nema promjene ni u jednom slovu od trenutka kada je objavljen Ajet do dan danas.

2. Dragi Allah Dzeleshanuhu kaze:

1. Tako mi zvijezde kad zalazi,

2. vaš drug nije s Pravoga puta skrenuo i nije zalutao!

3. On ne govori po hiru svome –

4. to je samo Objava koja mu se obznanjuje,

Sura: An-Najm 1-4

"Reci: "Ja sam čovjek kao i vi, samo – meni se objavljuje da je vaš Bog samo jedan Bog, zato se Njemu iskreno klanjajte i od Njega oprosta tražite! A teško onima koji Njemu druge ravnim smatraju,"

Sura: Fussilat 6

"Reci: "Pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku!" A ako ne htjednete, on je dužan raditi ono što se njemu naređuje, a vi ste dužni raditi ono što se vama naređuje, pa ako mu budete poslušni, bićete na Pravom putu – a Poslanik je jedino dužan da jasno obznani."

An-Noor: 54

Iz ovih nekoliko citiranih Ajeta, Rijecji Allaha Dragog Dzeleshanuhu se jasno vidi da je Sunet Poslanikov samo jedan i da je i te kako to Bozija rijec.

Ebu Hurejre r.a. kaze: "Dok smo zapisivali hadise dodje nam Allahov Poslanik s.a.v.s. i upita: "Sta to pisete?" "Hadise koje smo culi od tebe" - odgovorismo. "Knjige mimo Allahove Knjige?!" - rece Poslanik, pa nastavi - "Znate li da su oni prije vas otisli u zabludu, samo zbog toga sto su uz Allahovu Knjigu pisali i druge knjige!" Upitali smo: "Allahov Poslanice, hocemo li prenositi od tebe?" On odgovori: "Nema smetnje da prenosite ono sto kazem, a ko na mene namjerno slaze neka pripremi sebi mjesto u Dzehennemu." (Ahmed)

A sto se tice zapisivanja, moj mrki moja bleso, pogledaj i jednu zbirku hadisa i vidi kako u navodu od hadisa stoji tacno upisan lanac prenosioca hadisa. Znaci tacno ko je cuo od Poslanika Salallahu alejhi ve ala Alihi Veselleme. I nemoj sad govoriti da mi muslimani trebamo spaliti te zbirke i trebamo se odreci tih knjiga. Upravo iz razloga da se ne bi zaboravile te rijeci izrecene Poslanika Muhammeda Alejhiselama i njegovi postupci ovi su sakupljaci hadisa, koji su culi rijeci Poslanika Salallahu alejhi ve ala Alihi Veselleme "Nema smetnje da prenosite ono sto kazem, a ko na mene namjerno slaze neka pripremi sebi mjesto u Dzehennemu" preneli sa tacnim navodjenjem lanca prenosioca te rijeci. I to ti nije nikakav argument, po tom tvom mi sad ne bi smeli koristiti ovaj racunar ili imali zapisane Kur'ane u Mushaf. Zna se da je Hazreti Osman Radiallahu anhu nalozio da se sakupi u jednu knjigu Mushaf i dao da se nacini sedam takvih kopija i poslao ih u sedam tadasnjih pokraina Islamske drzave, jedna od tih kopija ima i danas negde se cuva u nekoj od ovih Islamskih ruskih republika neznam tacno u koju.
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#157 Post Postao/la mrki62 »

Jel ti teško odgovoriti na ta moja tri pitanja :lol:

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#158 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:Jel ti teško odgovoriti na ta moja tri pitanja :lol:
Dobar si popravljas se majke mi moje. Mislim drago mi je stvarno ono al ozbiljno. Nekada si na moje citiranje Rijeci Allah Dzeleshanuhu pisao neke gluposti to me je dosta nerviralo nemozes vjerovat. Ovako kad napise ovo ja sam prezadovoljan, pa makar ti mislio da ti nisam odgovorio.

Znas, imam postovanja prema svojim pretcima, divni su to ljudi bili. E medju njima je vladao neki kodeks ponasanja, nepisani, a svi su se toga pridrzavali. Znam da i ti vezes svoje znanje za rijeci dobrih nasih starih ljudi a i citao si vidi se pa cu ti i reci za ovaj kodeks. Naime smatrali su uvredom toliko velikom da su prestajali svaki kontakt sa tom osobom ako bi u razgovoru medjusobnom ako jedan od sugovornika citira Hadis Casnog poslanika Muhammeda Alejhiselama drugi sagovornik nije smio odgovoriti osim da citira Hadis ili da potvrdi to Rijecima Allaha Dzeleshanuhu citirajuci Ajet. Tako su ziveli nasi predci. Ono moje misljenje ovo ono trt vrt to ti je samo gubljenje vremena i prosipanje iz supljeg u prazno.
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#159 Post Postao/la mrki62 »

kajs je napisao/la: Dobar si popravljas se majke mi moje. Mislim drago mi je stvarno ono al ozbiljno. Nekada si na moje citiranje Rijeci Allah Dzeleshanuhu pisao neke gluposti to me je dosta nerviralo nemozes vjerovat. Ovako kad napise ovo ja sam prezadovoljan, pa makar ti mislio da ti nisam odgovorio.
Samo tri pitanja , na koja trebaš odgovoriti kratko i jasno , bez copi - paste :lol:
Ponavljam pitanja :
1 . Jel Kur`an originalan / isti kod svih ( božija knjiga, božija riječ ) ?
2 . Jel sunnet isti kod svih ? Jel i sunnet božija riječ ili je to neko naknadno pisao ?
3 . Hadisi ,.........jesul hadisi isti kod svih muslimana, kod svih pravnih škola ili svaka pravna škola ima neke svoje specijalne hadise ?

Nisam se htio javljati al pošto već drugi put soliš pamet , rekoh da te podsjetim na pitanja, da bi tek onda krenuli naprijed [Happy.gif]
kajs je napisao/la: Znas, imam postovanja prema svojim pretcima, divni su to ljudi bili.
Slažem se i ja .
kajs je napisao/la: E medju njima je vladao neki kodeks ponasanja, nepisani, a svi su se toga pridrzavali. Znam da i ti vezes svoje znanje za rijeci dobrih nasih starih ljudi a i citao si vidi se pa cu ti i reci za ovaj kodeks. Naime smatrali su uvredom toliko velikom da su prestajali svaki kontakt sa tom osobom ako bi u razgovoru medjusobnom ako jedan od sugovornika citira Hadis Casnog poslanika Muhammeda Alejhiselama drugi sagovornik nije smio odgovoriti osim da citira Hadis ili da potvrdi to Rijecima Allaha Dzeleshanuhu citirajuci Ajet.
Miješaš prijašnje običaje sa diskusijom na forumu ,....... kud će ti duša :lol:
Nemoj ba na takav način bježati od odgovaranja na postavljena pitanja :lol:
kajs je napisao/la: Tako su ziveli nasi predci.
Slažem se , al to još ne znači da i mi tako živimo , jel tako , ha [muzikafo1.gif]
kajs je napisao/la: Ono moje misljenje ovo ono trt vrt to ti je samo gubljenje vremena i prosipanje iz supljeg u prazno.
Hoćeš reći da ti uopšte nemaš svog mišljenja cccccccccccc
A ja baš sad kontam o nečemu , što sam našao na netu :

Napisali su knjigu oko koje su se pozabavili i zapostavili Allahovu Knjigu. Ja, tako mi Allaha, nikada Allahovu Knjigu neću mješati s nečim drugim." (El-Hatib i Ibn Abdil-Berr

Jel sad šta jasnije , ha [muzikafo1.gif]

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#160 Post Postao/la nella26 »

Et sad mi naumpade bolesnik iz mog komšiluka, vehabija, koji ima dvije žene i maltretira ih i tuče i imaju četvoro djece, žive u iznajmljenom jednoiposobnom stanu i koji je majijak dovest će još jednu.Kako bih ja to sa apetitom pobila, bitno mu je da on ima šta j.... a to što njih sedmoro živi u 48 kvadrata iznajmljenih to je manje bitno.
Doduše možda i imaju od čega živjeti s obzirom da islamska zajednica plača nošenje zara i puštanje brade.
Danas je nažalost biznis biti musliman.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#161 Post Postao/la beba80 »

nella26 je napisao/la:Et sad mi naumpade bolesnik iz mog komšiluka, vehabija, koji ima dvije žene i maltretira ih i tuče i imaju četvoro djece, žive u iznajmljenom jednoiposobnom stanu i koji je majijak dovest će još jednu.Kako bih ja to sa apetitom pobila, bitno mu je da on ima šta j.... a to što njih sedmoro živi u 48 kvadrata iznajmljenih to je manje bitno.
Doduše možda i imaju od čega živjeti s obzirom da islamska zajednica plača nošenje zara i puštanje brade.
Nela molim te nemoj tako ti globalizujes i kaljas islam kroz pojedinca koji je ako je takav kakvog ga ti opisujes .Mene si uvrijedila a jesil sebe to neznam i molim te ako nesto odgovaras il postavljas pitanje tacno znaj sta hoces da kazes il odgovoris izvini za ovo nisam tako mi ALAHA vjeruj mislio ti nista lose.

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#162 Post Postao/la nella26 »

beba80 je napisao/la:
nella26 je napisao/la:Et sad mi naumpade bolesnik iz mog komšiluka, vehabija, koji ima dvije žene i maltretira ih i tuče i imaju četvoro djece, žive u iznajmljenom jednoiposobnom stanu i koji je majijak dovest će još jednu.Kako bih ja to sa apetitom pobila, bitno mu je da on ima šta j.... a to što njih sedmoro živi u 48 kvadrata iznajmljenih to je manje bitno.
Nela molim te nemoj tako ti globalizujes i kaljas islam kroz pojedinca koji je ako je takav kakvog ga ti opisujes .Mene si uvrijedila a jesil sebe to neznam i molim te ako nesto odgovaras il postavljas pitanje tacno znaj sta hoces da kazes il odgovoris izvini za ovo nisam tako mi ALAHA vjeruj mislio ti nista lose.
Slušaj me beba ja islam ne kaljam već ga branim od prikaza, oni su iskrivili vjeru i čitav svijet ima o nama pogrešnu sliku zbog ovakvih majmuna.
Svijet treba da shavti da nije islam ovo što oni rade.
Islam je najčistija vjera ali ako ovi majmuni nastave raditi šta hoće biće upitno šta će ostati.
I ako nisi primijetio sve se igra po njihovim pravilima.
Mene su učili islamu i vjeri ali ovo što oni nameću nije vjera već politika.
Ja sam rekla upravo ono što sam htjela a ako si se ti našao ovdje onda znači da si ti upravo taj koji kalja islam jer si isti kao oni.Ako je tako stavrno mi te žao.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#163 Post Postao/la mrki62 »

beba80 , ti si muško , a Nela je žeMsko ,........ možel jedno pitanje za tebe beba80 ?
Bi li se ti rukovao sa Nelom ?
Hvala na odgovoru .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#164 Post Postao/la beba80 »

Nela da ti kaljas i mnogi drugi a znas kako vi izvlacite pojedince il grupice ljudi i kazete kakvi oni oni nisu muslimani oni su vehabije a znaci i ja da nosim bradu a u djamiju idem hvala ALAHU ti bi rekla da sam ja vehabija nekakav.Prvo uzmi ajete iz Casnog KUR ANA i hadise od muslima i buharija proumaci pa ce ti sve bit jasno u hadisima stoji da je Poslanik S:A:A:W.nosio bradu jel i on vehabija.prouci i molim te nemoj iz neba u rebra.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#165 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:Nela da ti kaljas i mnogi drugi a znas kako vi izvlacite pojedince il grupice ljudi i kazete kakvi oni oni nisu muslimani oni su vehabije a znaci i ja da nosim bradu a u djamiju idem hvala ALAHU ti bi rekla da sam ja vehabija nekakav.Prvo uzmi ajete iz Casnog KUR ANA i hadise od muslima i buharija proumaci pa ce ti sve bit jasno u hadisima stoji da je Poslanik S:A:A:W.nosio bradu jel i on vehabija.prouci i molim te nemoj iz neba u rebra.
Šta se vadiš samo na bradu , kao da je samo brada u pitanju ,...... i sam Isus je nosio bradu , pa nije vehabija , Mesić nosi bradu , pa nije vehabija, predsjednik solijalnoliberalne stranke u Hrvatskoj nosi dugačku bradu al nije vehabija .
Postavio sam ti pitanje u vezi rukovanja ; bil se rukovao sa Nelom ?
Tu je problem , bježiš od običnih odgovora !

slika

slika

Odgovori