ovo gore napisano nisu misli dana steceni iz mog zivota....Ra-Ja je napisao/la:Da dodam...Ra-Ja je napisao/la:Ako je vaseg partnera majka ili sestra protiv toga da joj budete snaha...znaj te da ce te uvije imati problema u vezi...Jer majka je majka...sestra je sestra...
![]()
A zena je samo jedna zena....
Ispod jabuke nenice kruska...nego jabuka....
Upoznala sam ovdje roditelje koji su imali dva sina..Jedan tu ozenjen a drugi doler ne ali imao je dugotrajnu vezu..Roditelji su dosli u posjetu ...
Nisu prezali da se izjasne kako ta djevojka dole neodgovara njihonom sinu..Inace djevojka je iz tog mjesta ali studirala je u Sarajevu...
Dosao je i taj sin koji je predhodno raskinuo vezu ,da se ovdje ozeni....
Pokusao je nesto a da li je uspjeo i koliko ..neznam...Znam da se sada ozenio ali za koga nemam pojma...Ovdje je pucao na djevojku iz Berlina ..kako kazu zena od karijere...
Momak se bavi folklorom ..a neizgleda lose ..samo veoma lose prica...zavrce kao na okuki...
Ovo gore je samo uvod ..u ono sto je moja poenta ovog teksta...
Posto je boravio tu 3 mjeseca ..dolazili su u posjetu i kod nas...
Pricu koju su mi pricali...veoma me pogodila..jer sam se postavila u situaciju.te njegove prijasnje cure..I palo mi na pamet neznam iz kojih razloga...jer je bio ocajan sto se vraca neobavljenog posla ..Pitala sam ih iz zezancije .da li se moj brat moze ozeniti..pa neka on ostane zivjeti tamo kod brata i snahe.....
Rekoh proci ce pet godina..pa neka se razidju i on onda moze sebi dovesti tu svoju curu iz mjesta...
Nisam bila ni svjesna sta sam uradila..ali sam poslije sve svatila..jer svaki seljak ima svoj merak...i sasvim pogresno svatio moj predlog....
Zeljela sam mu zaista pomoci..vise zbog djevojke nego zbog njega...
TAKO VAM JE TO ......POMOZITE SIROTU NA SVOJU SRAMOTU.....
Voljela bih da se sa tom dole i ozenio....
Vjerujem da ako procitaju tekst....ovo je moj prilog za njihovu srecu...
nisam djaba napisala...Jer ljudi ako nista drugo onda iz pristojnostice ce se ponasaju srdacno prema novom clanu porodice....