Nemoguce, obzirom na cinjenicu da je za talozenje zemljista debljine 1 cm potrebno oko 300 godina, a mnoge od sondi su tek polumetarnjim ili metarnjim cak iskopavanjem ukazale na skladno postavljene ploce (sonde "podnozja" piramide).beca_jovi je napisao/la: ipak, najubjedljivijom mi se cini teorija da je davno, u srednjem vijeku postojao grad Visoki sa svojim utvrdama, i da su one poslije napustene, pa da ovo sto danas zovu piramidama redstavlja ostatke tog srednjovjekovlja....
Bosanske piramide
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
Re: Bosanske Piramide
Kuda idu ljudi kao ja ...
E ja vala da kopam rukama dosad bi je iskopao
Kad ce to???
Kad ce to???
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
Idi, vidi o kakvom se terenu radi, sta sve zahtijeva, kakve troskove i radnu snagu ... popricaj s Osmanagicem!
bilo bi dobro ako je ima...
sreca je sto spavamo pod istim nebom,zato gdje god da si veceras podigni glavu i cut ces govor zvjezda
heej pa ti nekom nedostajes....
heej pa ti nekom nedostajes....
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
U toku je ÄÂišćenje raskrsnice u podzemnom kompleksu tunela „Ravne" koja po svemu sudeći ima ÄÂak pet tunelskih prolaza. Svi su oni zatrpani Å¡ljunkom. Ovo je ujedno i dosada najviÅ¡a sekcija tunela i dostiže visinu od 2,80 metara. Velikim suhozidom su zagraÄ‘ena tri prolaza.
Tim Fondacije oprezno ÄÂisti zatrpane tunele jer zbog Å¡irine raskrsnice i visine plafona postoji mogućnost odronjavanja.

Tim Fondacije oprezno ÄÂisti zatrpane tunele jer zbog Å¡irine raskrsnice i visine plafona postoji mogućnost odronjavanja.

bio tamo ali vidjeo nisam niÅ¡ta posebno,...brdo ko brdo,...ali je dobro Å¡to ima dole na poÄÂetku odma prodavnica pa sam sljuÅ¡tio odma pivo ÄÂim sam siÅ¡ao sa brda 

Nesto je ipak otkopano.. Bio sam tamo vise puta..
Nema dileme da je piramida mjeseca,pravilna konstrukcija,
stepenastog oblika.. Bas kao sto je i Piramida sunca,pravilna piramidalna konstrukcija,sa ravnim stranama.. Svi zlobnici na ovoj temi,prvo bi trebali dokazati,kako priroda,moze na jednom mjestu,napraviti dvije konstrukcije.
Obadvije pravilnog i piramidalnog oblika.. a u razlicitim stilovima???
Gledao sam kad je u Visokom gostovao neki profan iz Oxforda.. pa rece,
kako je to sve djelo prirode.... i ziv ostade.
Nadalje je rekao..kako to i pored toga,treba iskopati pa da bude,
turisticka atrakcija.. Ili drugacije receno,, da se nikako ne kopa a i ono sto jeste iskopano,da se smjesta zatrpa.. Mislim da je to bila ta njegova poruka..
Govorio je nakako nemusto,sa molecivim pogledom uperenim u kameru (gledateljstvo) .. valjda da mu se povjeruje.
Kad smo vec kod tih strendzera,zar nije neki evropski tim arheologa,
htio doci da vrsi istrazivanja..s tim sto su trazili,da Semir Osmanagic i njegova ekipa,
napuste pronalaziste.. Valjda zbog toga,da slava o otkricima,pripadne njima.
Da tamo nema nista,ne bi ni htjeli dolaziti.
Posebna prica je o kamenju kojim je poplocana piramida mjeseca.
U jednom metru razmaka,mozete vidjeti dva kamena,savrseno oblikovana kao kocke,a u potpunosti su razliciti po boji i vrsti.
Kao da ce neko u Evropi dozvoliti da Bosna ima takvo pronalaziste a da nije pod njihovom jurisdikcijom.. pa da ga zacas opljackaju.. kao i ostatak svijeta... kroz stoljeca..
Nema dileme da je piramida mjeseca,pravilna konstrukcija,
stepenastog oblika.. Bas kao sto je i Piramida sunca,pravilna piramidalna konstrukcija,sa ravnim stranama.. Svi zlobnici na ovoj temi,prvo bi trebali dokazati,kako priroda,moze na jednom mjestu,napraviti dvije konstrukcije.
Obadvije pravilnog i piramidalnog oblika.. a u razlicitim stilovima???
Gledao sam kad je u Visokom gostovao neki profan iz Oxforda.. pa rece,
kako je to sve djelo prirode.... i ziv ostade.
Nadalje je rekao..kako to i pored toga,treba iskopati pa da bude,
turisticka atrakcija.. Ili drugacije receno,, da se nikako ne kopa a i ono sto jeste iskopano,da se smjesta zatrpa.. Mislim da je to bila ta njegova poruka..
Govorio je nakako nemusto,sa molecivim pogledom uperenim u kameru (gledateljstvo) .. valjda da mu se povjeruje.
Kad smo vec kod tih strendzera,zar nije neki evropski tim arheologa,
htio doci da vrsi istrazivanja..s tim sto su trazili,da Semir Osmanagic i njegova ekipa,
napuste pronalaziste.. Valjda zbog toga,da slava o otkricima,pripadne njima.
Da tamo nema nista,ne bi ni htjeli dolaziti.
Posebna prica je o kamenju kojim je poplocana piramida mjeseca.
U jednom metru razmaka,mozete vidjeti dva kamena,savrseno oblikovana kao kocke,a u potpunosti su razliciti po boji i vrsti.
Kao da ce neko u Evropi dozvoliti da Bosna ima takvo pronalaziste a da nije pod njihovom jurisdikcijom.. pa da ga zacas opljackaju.. kao i ostatak svijeta... kroz stoljeca..
.. Bravo Dzemka.. Pravi profesionalni post.. ![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
.. ma znam to.. nego je i dobar odabir.. nesto sto treba znati.
U ovoj kisi sumornih vijesti,eto lijepo je doznati da ima u nasojh zemlji nesto sto se ne prikazuje vani kao nesto lose.. A dobro je sto je i dovoljno zanimljivo Italijanima,
pa mozda padn e i neka donacija za iskopavanja..
U ovoj kisi sumornih vijesti,eto lijepo je doznati da ima u nasojh zemlji nesto sto se ne prikazuje vani kao nesto lose.. A dobro je sto je i dovoljno zanimljivo Italijanima,
pa mozda padn e i neka donacija za iskopavanja..