*Igraj Bosno*

Svjetsko Prvenstvo,Liga prvaka,Cup UEFA,Premijer lige i ostale lige ...
Poruka
Autor/ica
andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: *Igraj Bosno*

#181 Post Postao/la andro »

srebrni je napisao/la:Skandalozno: U Lisabonu bh reprezentativce na aerodromu držali kao taoce
Piše: Sinan Sinanović
Od 96 godine pratim nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iza mene je sedam ciklusa, putovalo se čime se stiglo, autobusom, vozom, avionom, spavalo po bungalovima, hotelima žnj kategorije...
Gubilo se, ponekad se donio koji bod sa gostovanja, ali nikad nismo bili izloženi većoj neugodnosti, maltretiranju, kao što je to bilo u Lisabonu.

I dok su novinari navikli da se bore za pozicije, strahuju hoće li dobiti akreditacije ili konekciju, nismo mogli ni pomisliti da će i naši igrači doživjeti uvrede i provokacije od samog dolaska. Očito je to bila taktika portugalskog selektora ili njegove logistike.

Naše igrače na aerodromu su tretirali kao taoce. Umjesto uobičajne rutinske kontrole više od sat vremena trajale su provjere. Prava kulminacija neciviliziranog, nedemokratskog, primitivnog ponašanja odigralo se jučer kada su naše igrače skoro dva sata držali na aerodromskoj pisti. Kao taoce.

Navodno čekala se neka dozvola. Moguće. Čak i da je to istina, bilo je nehumano držati stotinjak ljudi, mladih osoba, nogometnih profesionalaca, koji su umjesto aerodromskoj zgradi, kuhali se u avionu.
Prije toga, prolazeći kroz brojne kontrole igači, novinari i ostali skidani su skoro do gola, oduziman je higijenski pribor, pretresale torbe...

Posebna priča bili su incidenti prije, u pauzi, tokom i nakon utakmice kada su naše igrače vrijeđali i maltretirali redari i ostali koji su se zatekli na putu od svlačionice do terena. Neki su se bh. igrači žalili da su ih pljuvali i na rasističkoj osnovi vrijeđali portugalski igrači. Ni novinari nisu ništa bolje prošli. Nakon što su nas iskrcali između, kako su ih nazvali najtežih portugalskih navijača, po akreditacije se moralo preprepješačiti preko dva kilometra. Najprije nas je autobus, kao kakvu grupu turista vozao oko stadiona, onda nas ostavio do press ulaza. I onda novo vozanje.

Novinare je dočekala ljubazna dama koja nas je prošetala oko stadiona, tempom u kojem su mnogima stradale prepone, klecala koljena, a jakne se natapale znojem. I tu nije bilo kraj. Do pred sam početak meča bh. medije domaćini nisu htjeli pustiti na stadion. Desetak minuta pred samim komentatorskim pozicijama, novinari su dodatno provjeravani. Kolega Marjan Mijajlović je najgore prošao.

Njega su domaći navijači tokom cijele utakmice gađali zastavicama, flašama, kovanicama...
Ništa bolje nisu prošle ni kolege Avdo Avdić sa federalne televizije te tehnička i komentatorska ekipa BHT1 kojima je na aerodromu oduzeta potrebna oprema na nekoliko sati.

I jednu veću grupu bh navijača redari nisu htjeli pustiti na stadion skoro cijelo prvo poluvrijeme. Nisu im dozvolili da unesu transparente na kojima su bila imena gradova odakle dolaze. Neki ni sa ulaznicama nisu mogli ući.
Mnogi navijači su prošli sa lakšim i težim povredama ali najgore je prošla jedna bh navijačica koja je bila meta domaćih huligana samo zato što je bila pokrivena šalom i zastavom bh reprezentacije. Bila je sva u krvi sa težim povredama i tek nakon brojnih poziva upomoć redari su pozvali hitnu pomoć kako bi se neretnoj ženi ukazala pomoć.

Nažalost, ona je samo jedna od stotinu onih koji su doživjeli najteže uvrede, povrede i maltretiranja. Ovo se možda i moglo očekivati u nekoj neciviliziranoj zemlji, ali niko nije mogao ni pomisliti da će nam se ovo desiti u zemlji koja je ne tako davno bila domaćin (2004) Evropskog prvenstva. Iako su Hasagić, Spahić, Nadarević, Rahimić, Muslimović, Pjanić bili odlični, ipak pravi igrač utakmice jesu bh fenomenalni navijači. Oni su se još jednom pokazali kao heroji bh nacije. Po dolasku u Sarajevu, Emir Spahić, kapiten bh reprezentacije, dao je izjavu u ime igrača.

Imam kartone i neću igrati, ali ću biti uz tim, uz svoje prijatelje i saigrače. Obećao sam da ćemo poginuti, potrošiti posljednju kao krvi i u fer igri izboriti pobjedu. Portugalcima neće pomoći ove provokacije kojima smo bili izloženi. Molim sve Bosance i Hercegovce da nas bodre, da budu uz nas kao i do sada, obećavam da ćemo u srijedu zajedno slaviti najveći uspjeh naše reprezentacije – izjavio je reporteru Sana kapiten Spahić.

I Miroslav Blažević, pod dojmom maltretiranja od strane Portugalaca, dirnut podrškom i dočekom na aerodromu, je kazao:

Vi ste najbolji na svijetu, zbog vas ćemo učiniti sve za pobjedu. Portugalci su nas vrijeđali, ali ništa im neće pomoći. Zgazit ćemo ih u Zenici – poručio je Ćiro Blažević.

Naravno da se sve to tolerise Portugalcima ali u BiH kada bi se isto ili nesto slicno dogodilo delegat a i doticna reprezentacija bi to itekako dobro iskoristili . Vjerujte da se u Zenici kada je u pitanju obezbjedjenje utakmica isto radi do krajnjeg savrsenstva da se ne bi dogodili slicni incidenti: Evo ovom prilikom da upozorim forumase koji ce eventualno ici na utakmicu da se dobro paze da ne nose neke predmete ili sto je jos gore da slucajno ne konzumiraju alkohol jer po mogucem alkotestiranju isti se privodi u PS i u svakom slucaju osim novcane kazne ne moze gledati utakmicu . Jer se radi po zakonu o sportskim natjecanjima ZE-DO kantona sto znaci da i sam dolazak na plato stadiona pod dejstvom alkohola se sankcionise
slika
slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#182 Post Postao/la nella26 »

Mislim da je odlično što se radi o maksimalnom obezbjeđenju i bez obzira šta su oni uradili mi se ne trebamo spuštati na isti nivo ionako nastoje da nas izviču i omalovažavaju ali imamo sjajne momke koji pokazuju da smo vrijedni poštovanja
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#183 Post Postao/la srebrni »

ovo je bilo pred subotnji duel....a srijeda ce biti u znaku sampanjca...
_hajmo bosno_hajmo hercegovino_
slika
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#185 Post Postao/la andro »

"Ništa nije fanatično kao patriotski naboj"
http://www.tin.ba/images/stories/SPORT1/12442.bmp

Peta strana Bilinog polja Preko 20.000 navijača u fan zoni

Lokalno omladinsko vijeće (LOV) regije Zenica - nezavisna koordinacija koja okuplja predstavnike različitih omladinskih organizacija zeničke regije, nevladinih organizacija i studentskih asocijacija zajedno s Općinom Zenica 18. novembra organizuje sportsko-zabavnu manifestaciju "Fan zona - peta strana Bilinog polja".

Riječ je o javnoj projekciji revanš utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2010. godine između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala koja se igra na stadionu Bilino polje.

„S obzirom na to da je ograničen kapacitet stadiona Bilino polje (oko 15 hiljada navijača) i da će taj dan u Zenicu doći navijači iz svih krajeva BiH i dijaspore, na Kamberovića polju očekujemo rekordnu posjetu tokom javne projekcije - oko 20 hiljada navijača tokom utakmice i više od 100 hiljada ljudi u slučaju prolaza BiH na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku“, saopćeno je iz Lokalnog omladinskog vijeća regije Zenica.
slika
slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#186 Post Postao/la im_ex »

Igraj Bosno! ne daj se - igraj svi smo uz tebe, a le ale ale [bihbq3.gif]

Igraj, Bosno!

Dlanovi neka se ne štede,
navijača pjesma neka krene
iz Bosne i Hercegovine

Kao bubanj srce naše bije
ajmo, ljudi, ajmo svi na noge
ajmo pjesmom svi do pobjede

A le, a le, a le
ale, ale, ale
igraj, Bosno, ne daj se
igraj, svi smo uz tebe
a le, a le, a le

http://www.youtube.com/watch?v=w8JiHQfE6PE

slika

Bice srcanih udara, uhh, ko da gledam ...

Reprezentacijo nasa, diko Bosne i Hercegovine [smileyheartbounceqy7.gif]
S R E T N O O O_ leo_leo lee__ svi smo uz tebe;
kako god da prodjes ti,
znaj da ce te voljeti
Bosne kceri i sinoviiiii [smileyheartbounceqy7.gif] [bihbq3.gif] [smileyheartbounceqy7.gif] [bihbq3.gif] [smileyheartbounceqy7.gif]
Kuda idu ljudi kao ja ...

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#187 Post Postao/la srebrni »

ponosim se Tobom........zemljo moja

slika

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#188 Post Postao/la srebrni »

ja to zovem MILO ZA DRAGO

Gosti žele uputiti žalbu FIFA-i i UEFA-i
Utorak, 17.11.09.

Reprezentacija Portugala sletila je sinoć na Butmirski aerodrom, a prvi utisci naših sutrašnjih protivnika nisu pozitivni.

Portugalski mediji šokirani su načinom na koji su domaći navijači dočekali njihove zvijezde, vjerovatno očekujući da će biti obasuti ružinim laticama koje bacaju prelijepe hostese, a ne grubim riječima i zvižducima naših navijača koji su za ovu priliku uvježbali i riječi na portugalskom jeziku kako bi bilo sigurni da će njihova poruka stići na odredište.

Portugalci su toliko razočarani dočekom na aerodromu da su njihovi mediji još sinoć najavili kako će zbog nesportskog ponašanja bh. navijača uputiti formalni protest FIFA-i i UEFA-i.

Uz vruć navijački doček, naši gosti u svojim medijima navode i nešto duži pregled na carini, nakon kojeg su se zaputili ka Zenici.

Reprezentacija Portugala u Zenicu je stigla nešto iza 23 sata, prvi trening imaće danas, od 11 sati na stadionu Bilino Polje, dok je press konferencija za novinare zakazana u 13 sati u konferencijskoj sali u hotelu Zenica.

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#190 Post Postao/la srebrni »

za one vani posebno u Njemackoj , ako zelite gledat utakmicu Bosna - Portugal moze se ovdje kupiti prenos na pc u izvrsnom kvalitetu...
2,99€
licno sam kupio kao "rezervu"

http://www.sportdigital.tv/index/home

becanka
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#191 Post Postao/la becanka »

slikaslikaslika
Privitak/ci
Fussball1.gif
Fussball1.gif (39.02 KiB) Pogledano 1431 put.

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#192 Post Postao/la srebrni »

ma Tooooooooooo BeCaNkOoooooooooooooooooooo

hajmoooooooooooooooooooooooooooooooo Bosno hajmo Hercegovinooooo

joj treba izdrzat do sutra uffffffffffffff

becanka
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#193 Post Postao/la becanka »

jos 22 sata [wow.gif]

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#194 Post Postao/la srebrni »

BeCaNkA je napisao/la:jos 22 sata [wow.gif]
i 44 minuta [bihbq3.gif]

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#195 Post Postao/la srebrni »

jos 19h

slika

Odgovori