Zanimljivosti !!!

Teme koje nisu vezane za druge podforume ...
Poruka
Autor/ica
maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Zanimljivosti !!!

#256 Post Postao/la maida_20 »

Neobična 'umjetnost' Kineza

Makete građevina od ljudske kose

Frizer Huang Xin iz Pekinga bavi se neobičnom 'umjetnošću'. Nakon što ošiša klijenta, pokupi kosu, a zatim od nje pravi makete poznatih pekinških građevina.
b_090425075.jpg
Više od pet mjeseci trebalo je ovom frizeru da od 'ostataka' kose napravi maketu Tian'anmen Gate tornja, jedne od najpoznatijih građevina u Pekingu.

Huangov toranj načinjen od 11 kilograma kose dugačak je 86 centimetara, širok 32, a visok blizu 60 centimetara.

"Koristim samo kosu žena, jer je njihova kosa mekša i nježnija", kazao je Xin za lokalne kineske medije, dodajući da najprije opere i osuši kosu, zatim je zalijepi za papir, te na taj način stvara oblik koji mu je potreban kako bi načinio maketu neke građevine.

On osim maketa građevina, od prirodne kose izrađuje igračke za djecu, a napravio je i maketu stadiona Bird Nest u Pekingu.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#257 Post Postao/la maida_20 »

"Joga nas čini mladima"
Superbaka u 83. godini stoji na rukama

Instruktoricu joge Bette Calman godine ne ometaju u upražnjavanju njenih dugogodišnjih aktivnosti. Još uvijek sasvim ispravno izvodi poze antičke indijske discipline.
b_090424080.jpg
Vješta starica sa bisernim naušnicama i urednom frizurom pomalo podsjeća na Gretu Garbo u roze trenerci.

Iza nje je 40 godina rada na poslovima podučavanja joge, a ovo australsko čudo od žene živi je dokaz koliko je joga korisna za fleksibilnost svakog čovjeka.

I dok se njeni vršnjaci stalno žale na bolove, gospođa Calman uspješno balansira i izvodi brojne komplikovane poteze, uključujući stoj na rukama u horizontali.
090424080_1_mn.jpg
Baka-sportistkinja, koja živi u Williamstownu u Australiji, također je u stanju staviti glavu između koljena dok se drži za nožne zglobove.

"Ja sam živi dokaz da ako ste ustrajni, uspjet ćete. Mogu napraviti više nego što sam mogla prije 50 godina", izjavila je za Daily Mail.

Na pitanje hoće li ikad odustati od joge, Bette kaže: "Nikad niste prestari. Tijelo je izvanredan instrument. Zaboravite na godine. Mogu se rastezati i rastezati i svaki put to učiniti sve bolje."
090424080_2_mn.jpg
Gospođa Calman je autorica tri knjige o jogi, a jednoj je dala naziv "Joga za artritis". Neumorna starica i dalje drži časove joge i to 11 sati u sedmici i ne pokazuje namjeru da prestane.

"Joga nas čini mladima", poručila je svima.

[To funny.gif] ja sam se ismijala bakinim pozma! [laugh.gif]

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#258 Post Postao/la maida_20 »

Austrija: Orao napao ženu i oteo joj tašnu

Dresirani orao napao je na sred ulice jednu Austrijanku i oteo joj tašnu.
orao.jpg
Ptica se obrušila na 69-godišnju ženu i isčupala joj iz ruku tašnu da bi se potom spustila nekoliko metara dalje da "provjeri" njen sadržaj.

Žena je alarmirala policiju koja je uspjela da uhvati orla i pronađe njegovog vlasnika.

Vlasnik ptice izjavio je da je orao dresiran i da nije nimalo opasan i da je, pukom igrom slučaja, žrtvina tašna iste boje i oblika kao i torba u kojoj drži hranu za pticu.

Orao je, vjerovatno, bio gladan i mislio da će u tašni pronaći svoj ručak, objasnio je njegov vlasnik, prenose u ponedjeljak agencije.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#259 Post Postao/la maida_20 »

Dvogodišnja djevojčica ima kvocijent inteligencije 156

Dvogodišnja Britanka Elise Tan-Roberts postala je najmlađa članica Mense s kvocijentom inteligencije 156.
elise.jpg
(jest slatka ko meeed [Happy.gif] )

Mala Elise Tan-Roberts s pet mjeseci izgovorila je prve riječi izgovorivši ocu 'dada'. Prohodala je tri mjeseca kasnije, a trčala je već s deset mjeseci. Prije svog prvog rođendana mogla je pročitati svoje ime, a sa 16 mjeseci brojala je do 10. Danas u dobi od dvije godine zna brojati do 10 i na španjolskom, piše britanski Telegraph.

Roditelji su malenu Elisu prošli mjesec odveli poznatoj psihologinji Joan Freeman specijaliziranoj za obrazovanje. Nakon što je Elise ispunila 45-minutni IQ test, profesorica Freeman zaključila je da je Elise ne samo jako bistra i sposobna, već i – natprosječno nadarena.

Osobe s IQ-om većim od 148, što je gornjih dva posto, mogu se učlaniti u Mensu, prosječan IQ je 100.

Roditelji žele da Elise nastaviti učiti naprednijim načinom. "Ne želimo je zaglupiti i zaustaviti njezin napredak samo zato da bi se uklopila. No ona je još uvijek moja beba. Samo želim da bude sretna i da uživa u svemu", rekao je 34-godišnji otac nadarene dvogodišnjakinje.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#260 Post Postao/la maida_20 »

Nova dimenzija uzbuđenja

"Boardanje" niz aktivni vulkan

"Boarding niz vulkan" nova je disciplina koju su u Nikaragvi osmislili tragači za uzbuđenjem. Učesnici ovog opasnog nadmetanja spuštaju se brzinom od 80 kilometara na sat niz padine aktivnog vulkana.
Odjeveni u zaštitnu odjeću, sa štitnicima za noge i kacigama, avanturisti sa visine od 726 metara silaze sve do doline planine Cerro Negro na daskama osmišljenim specijalno za tu svrhu.
090507093.jpg
090507093.jpg (38.25 KiB) Pogledano 1004 puta.
Carro Negro je najmlađi vulkan u centralnoj Americi koji datira iz aprila 1850. godine, piše Telegraph. Jedan je od najaktivnijih vulkana u Nikaragvi, a posljednji put je eruptirao 1999. godine i to 20. put u svojoj historiji.

"Vulkan je veoma aktivan", kaže Phillip Southan, vlasnik hostela Bigfoot i agencije koja je razvila novu dimenziju boardanja. "Najveći rizik sastoji se u eventualnim ogrebotinama koje možete zaraditi pri padu."

"Ono što mi nudimo je za svakoga i ne treba vam apsolutno nikakvo iskustvo. Jedna od najvećih atrakcija u ponudi je to što dobijete pomalo od svega. Okusite nikaragvansku kulturu, pješačenje, vidite sjajne predjele, prošetate do aktivnog vulkana i naravno, doživite navalu adrenalina dok se spuštate", opisuje doživljaj Southan i dodaje kako organizacija podrazumijeva uključenje svih mjera opreza.

Atraktivne ture pokrenute su prije samo četiri godine, a dosad je ovu vrstu boardanja isprobalo preko 10.000 osoba.

http://www.youtube.com/watch?v=kvn3XL8o6SM [wow.gif]

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#261 Post Postao/la maida_20 »

Južna Koreja

Umro kao beskućnik sa 100.000 dolara u banci

Jedan južnokorejski beskućnik kome nije bio dozvoljeno da podiže novac sa svog bankovnog računa jer nije mogao da se sjeti svog pravog imena umro je u siromaštvu, saopćile su južnokorejske vlasti.
Foto: AFPBeskućnik, za koga se pretpostavlja da je bio star 56 godina, umro je od raka prošlog mjeseca u krajnjoj oskudici iako je imao 128 miliona vona (oko 100.000 dolara) na računu u banci koji je otvorio početkom 1993. pod lažnim imenom Na Hae-Dong.
090506111.jpg
090506111.jpg (19.78 KiB) Pogledano 1003 puta.
Njegov račun je nekoliko mjeseci kasnije zamrznut kada je, u okviru kampanje protiv korupcije, na snagu stupio zakon kojim je postalo zabranjeno posjedovati bankovni račun pod lažnim imenom.

Vlasnicima računa je i dalje bilo dozvoljeno da deponuju novac ali da bi ga podigli morali su da se registriraju pod pravim imenom, što dotični Na nije mogao da učini jer nije mogao da se sjeti kako je glasilo njegovo pravo ime.

"On nije znao kako se zove ni gdje je rođen. Bezuspješno smo pokušavali da ga identificiramo", kazao je jedan od zvaničnika Gvangjua, grada na jugozapadu zemlje.

Beskućnik je skupljao staro gvožđe i spavao u svojim kolicima ispod plastičnih folija, prenose agencije.

Premda nije mogao da podiže novac i dalje je redovno deponovao svoju ušteđevinu na račun, tvrdeći da želi kupiti kuću.

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#263 Post Postao/la paparaci »

ovo neka zajebancija, ili? nigdje veze. cuj uhapsiti nekog sto nema profila na facebook-u?! [laugh.gif] [eusa_wall.gif]

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#265 Post Postao/la paparaci »

pa mala, prosao je prvi april [mmmux2.gif]

neka si me malo trznula [smileycrushhx9.gif]

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#266 Post Postao/la nella26 »

Džemila draga što me trznu kontam kakva je ovo budalaština nismo u Americi.
Samo kod njih ima mahnitih zakona a kod nas naroda koji i ne zna šta je facebook.

[To funny.gif] [To funny.gif]
još se ja zabezeknula kontam da je idem pravno zastupati :lol: :lol:
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#268 Post Postao/la maida_20 »

"Argentinski Fritzl" ima sedmero djece sa svojom kćeri

Djelatnici argentinskog pravosuđa provode ispitivanja DNK kako bi utvrdili je li 65-godišnji osumnjičeni silovao jednu od svojih kćeri tokom 20 godina i ima li s njom sedmero djece.
cd373f0c22.jpg
Osumnjičeni je uhapšen u petak u zapadnoj pokrajini Mendoza nakon što ga je tužilo jedno od njegove djece, ima ih najmanje 14, a u ponedjeljak je odbio dati iskaz. On je imao osmero djece s prvom suprugom, koja kaže da je spolno zlostavljao njihove kćeri, i šest sa sadašnjom suprugom. Osim toga je osumnjičen da ima sedmero djece s jednom od kćeri iz drugog braka koja sada ima 35 godina, prenose u utorak agencije.

Pokrajinski ministar sigurnosti Carlos Ciurca je rekao da je muškarac osumnjičen da je zlostavljao svoju kćer od njene osme godine života. Ona je prvo dijete rodila kada joj je bilo 17 godina. Osumnjičeni će biti zadržan u zatvoru najviše sigurnosti.

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#270 Post Postao/la maida_20 »

vidovita_dzemila je napisao/la:a vidi ga KOLIÅ NI je

mali pijevac toliko jada da napravi

u maloj boci stoji otrov
daaaaa...baš sam i ja to pomislila...majmun mali-ja bih mu za kaznu odmah odsjekla onu stvar! [Real mad.gif]

Odgovori