Da prevedem ; Vlada se je sa meÄ‘unarodnim financijskim skladom proÅ¡le godine dogovorila za kredit od 1.6 milijarde dolara s namjerom da bi to pomoglo državi u vezi gospodarske krize.Vlada BiH se je z Mednarodnim denarnim skladom (IMF) lani dogovorila za posojilo v viÅ¡ini 1,6 milijarde dolarjev, ki bi državi pomagalo pri sooÄÂanju z gospodarsko krizo. V skladu z dogovorom sta morali obe entiteti BiH, Republika srbska in Federacija BiH, zmanjÅ¡ati javno porabo. Eden od varÄÂevalnih ukrepov vlade Federacije BiH je bilo zmanjÅ¡anje prejemkov vojnih veteranov in svojcev padlih v vojni.
U vezi toga su se morala obadva entiteta ; Republika srpska i Federacija obavezati da će smanjiti javnu potrošnju.
Jedan od štednih sistema vlade Federacije je bio da se smanje primanja vojnim veteranima i porodici padlim u ratu.
Moj komentar ; znaÄÂi u Federaciji , gdje su se borili za državu hoće da smanje primanja a onim Å¡to su vrÅ¡ili agresiju neće smanjiti !
Da pitam one što okažu kako sam ja protiv BiH,.............. imal takve vijesti u BiH ?
Jesul šta takvo izjavili ?
Eto , takvim stvarima ja kažem bježanje od istine , sakrivanje drugaÄÂije istine.
Evo i link od Slovenaca, gdje iscrpno izvještavaju http://www.siol.net/svet/novice/2010/04 ... erani.aspx