Dešavanja u BiH

Sve o Bosni i Hercegovini
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Dešavanja u BiH

#286 Post Postao/la mrki62 »

Da vidimo šta u Sloveniji kažu o tom događaju :
Vlada BiH se je z Mednarodnim denarnim skladom (IMF) lani dogovorila za posojilo v višini 1,6 milijarde dolarjev, ki bi državi pomagalo pri soočanju z gospodarsko krizo. V skladu z dogovorom sta morali obe entiteti BiH, Republika srbska in Federacija BiH, zmanjšati javno porabo. Eden od varčevalnih ukrepov vlade Federacije BiH je bilo zmanjšanje prejemkov vojnih veteranov in svojcev padlih v vojni.
Da prevedem ; Vlada se je sa međunarodnim financijskim skladom prošle godine dogovorila za kredit od 1.6 milijarde dolara s namjerom da bi to pomoglo državi u vezi gospodarske krize.
U vezi toga su se morala obadva entiteta ; Republika srpska i Federacija obavezati da će smanjiti javnu potrošnju.
Jedan od štednih sistema vlade Federacije je bio da se smanje primanja vojnim veteranima i porodici padlim u ratu.

Moj komentar ; znači u Federaciji , gdje su se borili za državu hoće da smanje primanja a onim što su vršili agresiju neće smanjiti !

Da pitam one što okažu kako sam ja protiv BiH,.............. imal takve vijesti u BiH ?
Jesul šta takvo izjavili ?
Eto , takvim stvarima ja kažem bježanje od istine , sakrivanje drugačije istine.

Evo i link od Slovenaca, gdje iscrpno izvještavaju http://www.siol.net/svet/novice/2010/04 ... erani.aspx
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#287 Post Postao/la nella26 »

Ne znam ni koliko se policija može kriviti zbog napada na borce jučer, s obzirom da im je posao braniti majmune, uradili su što su morali ali vjerujem da su mogli da bi se i sami priključili demonstracijama.
nego, danas ih je desetine privedeno i biće im suđeno zbog napada na Vladu, na zakone države [eusa_wall.gif] kazna za ovako djelo je od 5 godina.
Trebali su je do temelja srušiti.
Izvući će opet deblji kraj a za njihove zahtjeve biće pojeo vuk magarca.Vladići su i jučer i danas imali slobodan dan, štetu procijenili, naravno milionsku, eto još jedne prilike za malo para ukrasti, helem njima ovo dobro došlo.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#288 Post Postao/la mrki62 »

Samo da prenesem nešto sa jednog foruma :

Medisko zlo lazima uzima danak!
Na protestima samnom je bio covjek iz Kladnja a koji je u Srebrenici izgubio 4-ÄŒETIRI sina.
Jucerashnja i sinocnja laz putem medija ovoga covjeka koji je smiraj svoje boli nalazio u tishini moje Hadim alipashine dzamije u namazima,
toliko je pogodilo da je "dara prevrshila mjeru" i njegova bolna dusha nije mogla podnijeti vishe da pored gubitka četiri sina josh ga nazivaju "huliganom" paje svoj zivot jutros skoncao vjeshanjem.
Prokleti neka budu svi lazljivci i uvlaciguzice.

Mic, to je to a na tvoju želju ti ja mogu objasniti i gdje da odeš i skontaš ko je to pisao - pa će ti biti sve jasnije !
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#289 Post Postao/la pasa74 »

zalosno je to sto se desavalo pred zgradom vlade jer su se opravdani protesti demobilisanih boraca zbog nekoliko pijanih idiota u potpunosti okrenuli protiv njih samih...mislim da je do ovih protesta trebalo doci puno ranije i ne da samo ucestvuju demobilisani borci nego svi gradjani bih...ovu vlast je davno trebali rusiti,u stvari nije ni trebala biti izabrana jer su u prethodnim godinama pokazali ocitu ne sposobnost...
tesko je govoriti o tome ko je koga napao,mislim da je do intervencije policije doslo nakon agresivnog ponasanja jednog dijela demonstranata koji su najvjerovatnije tu bili sa zadatkom koji su u potpunosti ispunili a to je isprovocirali su sukob policije i demonstranata....da me pogresno ne shvatite i ja sam demobilisani borac i svim srcem sam uz borce ali policija je radila ono sto joj je posao i tu im se ne moze nista zamjeriti...gledao sam orginalan snimak ekipe ftv koja je zajedno sa tridesetak policajaca bila zarobljena u zgradi vlade,suvisno je govoriti o prekomjernoj upotrebi sile policije jer oni su samo stitili gole zivote....
zalosno je sto je do ovog doslo ali treba sve uraditi da se ne ponovi i da se zajednickim nastupom gradjana bih sruse ovi lopovi na vlasti,ako ne protestima onda na slijedecim izborima....insallah
xxx...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#290 Post Postao/la mrki62 »

Nikad nije kasno , da se skonta kako "naši" ipak nisu "naši " .
Zadnjih pet godina sam svo vrijeme pisao o nekompetentnoj vlasti al mnogi su to gledali kao neprijateljsko raspoloženje.
Žalosno je to , da su borci morali pokazati čitavoj javnosti kako ipak ova vlast nije vrijedna ni pola qurca !

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#291 Post Postao/la mrki62 »

Izetbegović tražio da bude ubijeno 5000 srebreničkih Bošnjaka

slika

Ratni komandir policije u Srebrenici Hakija Meholjić izjavio je da je Alija Izetbegović 1993. godine tražio, ne da bude ubijeno, "nego da bude zaklano 5 000 Bošnjaka u Srebrenici"

Objavljeno 23.4.2010 u 10:14

Ratni komandir policije u Srebrenici i član ratnog Predsjedništva ove opštine Hakija Meholjić izjavio je da je na "srebreničkoj krvi zaustavljen rat" u Bosni i Hercegovini (BiH) i da je Srebrenica "prodata da bi Sarajevo bilo kanton".

Hakija Meholjić izjavio je da je Alija Izetbegović 1993. godine tražio, ne da bude ubijeno, "nego da bude zaklano 5 000 Bošnjaka u Srebrenici".

"Bili smo u sarajevskom hotelu `Hollidey inn` kada sam ustao i pitao ga (Izetbegovića) da li je on lud i ko će poubijati toliki narod. Poslije toga, čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa međunarodna zajednica i to je palo na Srebrenicu", rekao je Meholjić u intervjuu za "Glas Srpske".

On tvrdi da je "Izetbegović aminovao da se dozvoli genocid, a da su Srbi nasjeli na nešto što je ranije spremano".

Meholjić, koji je bio član ratnog Predsjedništva opštine Srebrenica, a danas je predsjednik SDP-a i član Odbora za obilježavanje 11. jula - dana stradanja Bošnjaka Srebrenice.

"Bio sam u srebreničkoj delegaciji 1993. godine u Sarajevu kada nam je Izetbegović predložio da se Srebrenica žrtvuje za Vogošću. To se, nažalost, desilo 1995. godine kada je naše žrtve neko naplatio, ali, i poslije toga je bilo dosta naplaćivanja tragedije srebreničkih Bošnjaka", istakao je Meholjić.

Na konstataciju da se zločin u Srebrenici, ipak, dogodio, on kaže da je "za sve kriva tadašnja politika SDA i dio međunarodne zajednice koja je morala da zna da, ako su već zaštitili Srebrenicu, moraju da je čuvaju do kraja".

"Poslije Srebrenice, međunarodna zajednica ne treba da postoji. Jer, ako je Srebrenicu čuvao cijeli svijet, a kao rezultat takve politike imamo Memorijalni centar u Potočarima, o čemu onda govorimo. Bilo je stradanja na svim stranama i slažem se sa nekim ljudima iz RS koji kažu da nam ne treba međunarodna zajednica u BiH", rekao je Meholjić.

On ističe da je kao Bošnjak ljut na sve koji su u Memorijalnom centru sahranili 75 ljudi koji nisu poginule u julu 1995. godine. "Da je to urađeno saznao sam tek prije nekoliko dana. Smatram da Bošnjaci koji nisu poginuli pri padu Srebrenice treba da budu sahranjeni na drugoj lokaciji u neposrednoj blizini i da imena ljudi za koje je utvrđeno da su živi treba izbrisati iz spiska na spomen-obilježju. Ne smije se takvim stvarima skrnaviti značaj Memorijalnog centra koji je rezultat tadašnje politike i međunarodne zajednice", smatra Meholjić.

On je ponovio da udruženja srebreničkih žrtava nemaju pravo da predstavljaju sve porodice nastradalih Bošnjaka.

On tvrdi i da "neko na Memorijalnom centru pere pare".

"Međunarodna zajednica mora prihvatiti da nećemo više dozvoliti da Srebreničani ne mogu ni mezare iskopati, nego da to rade neki ljudi iz Visokog. Iako smo imali kamenjaru na području opštine, za Srebrenicu se dovozi kamen iz Italije od kojeg se u Sarajevu prave nišani i dovoze u Potočare", rekao je Meholjić.

On smatra da u Potočarima treba podići zajednički spomenik svim nastradalim Srebreničanima.

"Na tom mjestu trebalo je podići spomenik do neba i na njemu ogromnim slovima ispisati poruku budućim generacijama: `Narode, ne ginite u bezveznom ratu kao ovi ljudi koji su pucali jedni na druge`", rekao je Meholjić.
(MOJportal)

Link http://www.mojevijesti.ba/novost/40007/ ... h-bosnjaka

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#292 Post Postao/la pasa74 »

mrki62 je napisao/la:Izetbegović tražio da bude ubijeno 5000 srebreničkih Bošnjaka

slika

Ratni komandir policije u Srebrenici Hakija Meholjić izjavio je da je Alija Izetbegović 1993. godine tražio, ne da bude ubijeno, "nego da bude zaklano 5 000 Bošnjaka u Srebrenici"

Objavljeno 23.4.2010 u 10:14

Ratni komandir policije u Srebrenici i član ratnog Predsjedništva ove opštine Hakija Meholjić izjavio je da je na "srebreničkoj krvi zaustavljen rat" u Bosni i Hercegovini (BiH) i da je Srebrenica "prodata da bi Sarajevo bilo kanton".

Hakija Meholjić izjavio je da je Alija Izetbegović 1993. godine tražio, ne da bude ubijeno, "nego da bude zaklano 5 000 Bošnjaka u Srebrenici".

"Bili smo u sarajevskom hotelu `Hollidey inn` kada sam ustao i pitao ga (Izetbegovića) da li je on lud i ko će poubijati toliki narod. Poslije toga, čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa međunarodna zajednica i to je palo na Srebrenicu", rekao je Meholjić u intervjuu za "Glas Srpske".

On tvrdi da je "Izetbegović aminovao da se dozvoli genocid, a da su Srbi nasjeli na nešto što je ranije spremano".

Meholjić, koji je bio član ratnog Predsjedništva opštine Srebrenica, a danas je predsjednik SDP-a i član Odbora za obilježavanje 11. jula - dana stradanja Bošnjaka Srebrenice.

"Bio sam u srebreničkoj delegaciji 1993. godine u Sarajevu kada nam je Izetbegović predložio da se Srebrenica žrtvuje za Vogošću. To se, nažalost, desilo 1995. godine kada je naše žrtve neko naplatio, ali, i poslije toga je bilo dosta naplaćivanja tragedije srebreničkih Bošnjaka", istakao je Meholjić.

Na konstataciju da se zločin u Srebrenici, ipak, dogodio, on kaže da je "za sve kriva tadašnja politika SDA i dio međunarodne zajednice koja je morala da zna da, ako su već zaštitili Srebrenicu, moraju da je čuvaju do kraja".

"Poslije Srebrenice, međunarodna zajednica ne treba da postoji. Jer, ako je Srebrenicu čuvao cijeli svijet, a kao rezultat takve politike imamo Memorijalni centar u Potočarima, o čemu onda govorimo. Bilo je stradanja na svim stranama i slažem se sa nekim ljudima iz RS koji kažu da nam ne treba međunarodna zajednica u BiH", rekao je Meholjić.

On ističe da je kao Bošnjak ljut na sve koji su u Memorijalnom centru sahranili 75 ljudi koji nisu poginule u julu 1995. godine. "Da je to urađeno saznao sam tek prije nekoliko dana. Smatram da Bošnjaci koji nisu poginuli pri padu Srebrenice treba da budu sahranjeni na drugoj lokaciji u neposrednoj blizini i da imena ljudi za koje je utvrđeno da su živi treba izbrisati iz spiska na spomen-obilježju. Ne smije se takvim stvarima skrnaviti značaj Memorijalnog centra koji je rezultat tadašnje politike i međunarodne zajednice", smatra Meholjić.

On je ponovio da udruženja srebreničkih žrtava nemaju pravo da predstavljaju sve porodice nastradalih Bošnjaka.

On tvrdi i da "neko na Memorijalnom centru pere pare".

"Međunarodna zajednica mora prihvatiti da nećemo više dozvoliti da Srebreničani ne mogu ni mezare iskopati, nego da to rade neki ljudi iz Visokog. Iako smo imali kamenjaru na području opštine, za Srebrenicu se dovozi kamen iz Italije od kojeg se u Sarajevu prave nišani i dovoze u Potočare", rekao je Meholjić.

On smatra da u Potočarima treba podići zajednički spomenik svim nastradalim Srebreničanima.

"Na tom mjestu trebalo je podići spomenik do neba i na njemu ogromnim slovima ispisati poruku budućim generacijama: `Narode, ne ginite u bezveznom ratu kao ovi ljudi koji su pucali jedni na druge`", rekao je Meholjić.
(MOJportal)

Link http://www.mojevijesti.ba/novost/40007/ ... h-bosnjaka

koje su ovo gluposti,niti vjerujem da je to rahmetli alija rekao,niti vjerujem da je ovo ovaj covjek izjavio...ovo su ocigledne lazi koje lansiraju iz RS-a kako bi saprali ljagu sa sebe i okrivili mrtvog covjeka...
zasto se ovo nije pojavljivalo u javnosti dok je alija bio ziv da potvrdi ili demantuje ovakve optuzbe...sad su svi bolji od njega,vise se vjeruje i dodiku nego rahmetli aliji...a informacija je iz "pouzdanog"izvora "glas srpske"...
da nije zalosno bio bi ovo vic godine mrki...
xxx...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#293 Post Postao/la mrki62 »

Stvarno su gluposti , čak i to kako je ovaj čovjek uopšte preživio a drugi doživjeli masakr !
Kako je i komandant odbrane Srebrenice Naser Orić preživio a drugi nisu.
Kako je po tog Nasera i još po par izabranih od Alijine politike došao helikopter u niskom letu i niko nije smio pucati na taj helikopter.
Gdje je sad taj BOS Orić ?
Kako njega niko ne pita kako mu je uspjelo preživjeti ?
E moj paša74 , mlad si ti još i još će trebati vremena pa da ti prestaneš sa ponašanjem kao Srbi , koji nikako ne mogu da prihvate nevaljalu politiku svojih političara !
Takav si i ti , tvoji političari nikad nisu provodili nevaljalu politiku , sve sami anđeli - sa Alijom na čelu !
Sve da ima milijarda dokaza za Alijino učestvovanje u stradanju državljana Bih, ti i tebi slični nikad nećete to prihvatiti !

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#294 Post Postao/la pasa74 »

mrki62 je napisao/la:Nikad nije kasno , da se skonta kako "naši" ipak nisu "naši " .
Zadnjih pet godina sam svo vrijeme pisao o nekompetentnoj vlasti al mnogi su to gledali kao neprijateljsko raspoloženje.
Žalosno je to , da su borci morali pokazati čitavoj javnosti kako ipak ova vlast nije vrijedna ni pola qurca !
niko ovdje ne govori o "nasim" i "njihovim"...govori se o aktuelnoj vlasti koja je tu voljom naroda...
ja nikad nisam rekao da je ova vlast dobra(izvrces receno mrki),moji komentari su uglavnom u odbrani rahmetli alije i njegovih zasluga od 92 do 96...
znam opet ces reci da je ova vlast alijina zaostavstina ali grijesis...dacu ti jedan jednostavan primjer,recimo tvoj otac i tvoj djed su zivjeli postenim zivotom,umiru i ti ostajes da ih naslijedis...
vodis potpuno drugaciji zivot od njih,lopov si,rasprodajes imanje,maltretiras porodicu...da li je ispravno kriviti njih za tvoje greske i zvati ih lopovima,barabama i kako jos sve ne,samo zbog tebe koji si izrod u porodici...(ne odnosi se na tebe samo pravim poredjenje u drugom licu jednine)....
xxx...

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#295 Post Postao/la pasa74 »

mrki62 je napisao/la:Stvarno su gluposti , čak i to kako je ovaj čovjek uopšte preživio a drugi doživjeli masakr !
Kako je i komandant odbrane Srebrenice Naser Orić preživio a drugi nisu.
Kako je po tog Nasera i još po par izabranih od Alijine politike došao helikopter u niskom letu i niko nije smio pucati na taj helikopter.
Gdje je sad taj BOS Orić ?
Kako njega niko ne pita kako mu je uspjelo preživjeti ?
E moj paša74 , mlad si ti još i još će trebati vremena pa da ti prestaneš sa ponašanjem kao Srbi , koji nikako ne mogu da prihvate nevaljalu politiku svojih političara !
Takav si i ti , tvoji političari nikad nisu provodili nevaljalu politiku , sve sami anđeli - sa Alijom na čelu !
Sve da ima milijarda dokaza za Alijino učestvovanje u stradanju državljana Bih, ti i tebi slični nikad nećete to prihvatiti !
mrki da bi se dokazale takve optuzbe trebaju dokazi a ne kupljene izjave pojedinaca i clanak u novinama koje cak i nemozes nazvati novinama...glas srpske je privatni medij u vlasnistvu dodikovog rezima kao i vecin pisanih i elektronskih medija u rs...
od te milijarde dokaza navedi jedan koji je pravno validan i ja cu ga prihvatiti a price kokosara i prodanih dusa za mene a i druge normalne ljude ne mogu biti dokazi...
i nije on jedini prezivio,ima ih jos hvala bogu a spominjanje nasera orica je suvisno...svi dobro upuceni znaju ko je on i sta je on ,bio u toku rata i ostao nakon rata...
xxx...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#296 Post Postao/la mrki62 »

.svi dobro upuceni znaju ko je on i sta je on ,bio u toku rata i ostao nakon rata...
Eto , dovoljan je samo on ,......... objasni mi malo o njemu ?
Gdje je radio prije rata ?
Ko ga je doveo kao zapovjednika u Srebrenicu ?
To mi odgovori i ti si car [muzikafo1.gif]

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#297 Post Postao/la pasa74 »

mrki62 je napisao/la:
.svi dobro upuceni znaju ko je on i sta je on ,bio u toku rata i ostao nakon rata...
Eto , dovoljan je samo on ,......... objasni mi malo o njemu ?
Gdje je radio prije rata ?
Ko ga je doveo kao zapovjednika u Srebrenicu ?
To mi odgovori i ti si car [muzikafo1.gif]
prvo mrki,oric nikad zvanicno nije postavljen za komandanta odbrane srebrenice sam se postavio i srebrenicani su ga prihvatili...niti jedan dokument ne postoji kojim je on od strane alije ili nekog drugog postavljen za komandanta...da je postojao dobi bi vise godina u hagu....
ovdje kod mene zivi dosta boraca iz srebrenice koji su prezivjeli pokolj i probili se na slobodnu teritoriju...
reci cu ti jedno ni jedan od njih nemisli tako kako ti pises niti krivi aliju za pokolj...samo ti i slicni,prodane duse iz samo vama poznatog razloga izmisljate i pisete bljuvotine o covjeku koji se nemoze braniti jer je mrtav...
strana koju ti zagovaras sa onim idiotima u americi koji pisu i izmisljaju sve i svasta nikad nece dobiti povjerenje ovog naroda jer kad je bilo gusto nije ih bilo,kako ni tebe u ostalom,kad je trebalo pomoci da prezivimo niste pomagali,zato vas molim ne pomazite nam ni danas....
xxx...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#298 Post Postao/la mrki62 »

Postavio sam ti samo dva pitanja.
Jel možeš odgovoriti , ok , na drugo si dijelom odgovorio a na prvo nikako.
Ko je poslao helikopter da se Naser izbavi , znajul to srebreničani ?

slika

slika

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#299 Post Postao/la pasa74 »

za helikopter neznam ko i da li ga je poslao...ali znam da oric nije bio u srebrenici kada se desio pad srebrenice....
xxx...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#300 Post Postao/la mrki62 »

pasa74 je napisao/la:za helikopter neznam ko i da li ga je poslao...ali znam da oric nije bio u srebrenici kada se desio pad srebrenice....
Nije bio , jer je helikopter neko poslao po njega a jel znaš šta i gdje je on radio prije rata ?
Jel znaš da je bio Miloševićev čovjek od povjerenja ?
Jer, valjda se ljudi od povjerenja uzimaju za lične/osobe stražare , ha [muzikafo1.gif]

Teško je tebi prihvatiti neke činjenice a izgovor da se ne bi trebalo pisati jer ne može zagovarati , to još ne opravdava tvoju tvrdnju da ne bi trebali pisati.
Evo, friška vijest o još jednom mrtvacu :

Link http://www.vijesti.ba/politika/10023-Tu ... cevim.html

slika

slika

Odgovori