Jugonostalgičari

Ponasanje.Bonton.Prijateljstvo.
Poruka
Autor/ica
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#32 Post Postao/la paparaci »

hahahaah. jednostavno ledzenderi! tako su mene prije zvali :D

ako se neko pozelio pogledati koji crtani sa stripijem, ima na youtube.
obradovao sam se kao malo djete kad sam ga nasao :chuckel:

Sabinam
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#36 Post Postao/la Sabinam »

papaya-republic je napisao/la:Dobra tema,
jer ja sam jugonostalgicar i te kako. Mozda je meni lako biti, zato sto zivim u Njemackoj.

A posebni smo mi, jugosvabe. Moja generacija (rodj. 1973.) i jos oni stariji smo drugaciji od onih mladjih. Joj, bilo je to dobro vrijeme. Druzili smo se maksimalno, nije niko gledao na vjeru, a muzika, jao bolje nije bilo i nece biti.
=D> =D> =D> je cyrus_the_virus...meni je bilo lijepo u to vrijeme.... sada ne znam jeli to zbog Jugoslavije...ili zbog toga jer sam bila mlada (vjerojatno zbog ovog drugog...ali sve lijepe uspomene vezane su uz to vrijeme)...najvise slobodno putovanje po cijeloj zemlji bez ikakvog straha za svoj zivot...nikada u to vrijeme nisam dozivjela niti jedno neugodno iskustvo sto se tice nacije ili vjere (moje osobno iskustvo)

belly_dancer
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#38 Post Postao/la belly_dancer »

ja nisam dozivila to doba..i nekako mi je zao jer ljudi jako ljepo govore o tim danima.govore kako su bili slozni,mada je i tad bilo siromastva..mislim da nam i danas fali to zajednistvo..previse smo razliciti postali..
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#39 Post Postao/la im_ex »

Na pitanje dal sam jugonostalgicarka k'o iz topa kazem da nisam.
Jedan od glavnih razloga je cinjenica da se klica nacionalne mrznje vjesto prikrivala ali je opstajala kroz vrijeme, a vec i ptice na grani znaju u kojim republikama je "virus netrpeljivosti" prema drugim vjerama bio extremno zastupljen. Ta klica je dosegla vrhunac i proli se krv tolikih neduznih bica ... desi se sto se desi a sto je tesko i zamisliti da je takvo sto moguce, pogotovo na danasnjem tzv. civiliziranom vaktu.

Pri odrastanju, susrecuci se u skoli s predmetom Istorija, desavanja i datumi vezani za periode koji su ostali zabiljezeni po ratovima, nemirima, stradanjima, prognansvima ... kao i gledajuci partizanske filmove, to mi se u tadasnje vrijeme cinilo tako dalekim i stranim da ne nalazim odgovarajuce poredjenje, pa sam se znala pokusati zamisliti kako bi bilo da se nesto od tog iz istorije desi za mog zivota ... vjeruj, nije islo. Nepojmljivo mi je bilo ,a gle, desi se nezapamcen genocid.

Ne, ja se ne udaljavam od teme.
Znam ja da je bilo dobre mjuze tad k'o nikad, da dosta od te muzike i dan danas rado slusam i slusaju noviji narastaji ... znam da je bilo milina putovati bez pasosa i granica iz republike u republiku ... znam ja da omladina nije gledala svoju raju kroz vjeru, znam ja da se tad zaljubljivalo u drugu vjeru vise no sad i da je bilo vise sklapanja mijesanih brakova nego danas sto je ... znaaaaaam.
Al, nisam nostalgicarka. Onoj klici "zahvaljujuci" - nisam nostalgicarka.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#40 Post Postao/la mrki62 »

Bio jedan èovjek , jako vrijedan , po¹ten i cijenjen svugdje .
Imao je i nekoliko djece i kad je taj èovjek umro , djeca mu pomahnitala - jedno luðe od drugog i za¹to sad prièati o toj dobrièini da on nije valjao ,............... pa valjda ne valjaju njegova djeca a ne on :wave:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#43 Post Postao/la ra-ja »

Svim ljudima dobre volje ...a posebno onima koji su osjetili na svojoj kozi...sta znaci...Rat ... sta znaci Mir.....nedostaje Jugoslavija.....

Sinoc sam gledala reportazu sa Kosova...kako narod ....masa omladina ...kradu iz butika robu..... :huh:

Zbog onog sto sam vidjela ..bila sam sinoc bolesna.... :(

Jugoslavija vise nepostoji....

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#44 Post Postao/la sabinax »

Bol-chat Jugoslavija u malom:
Slovenije: Mrki62, pipo, doggy
Hrvatska: Ekranka, Belly, Malaplava; sabinaX
Bosna: Indeks, Tournique, Danijel, Bosanka100
Srbija: Jasmin031, Kajs
Vojvodina: Hamid_islam
Kosovo: Mic_sokoli
Makedonia: Lonely, The_last_samuray
Crna gora:.......................ej fali nam netko iz Crne gore
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#45 Post Postao/la kajs »

hajd tu sam negde na granici ehehe, osim toga pola mog Sandzaka je u cg :P

:baa:
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

Odgovori