Prudski sporazum

Diskusije o politici sa prostora ExYu ...
Poruka
Autor/ica
diisaaa
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

Re: BiH se dijeli na četiri teritorijalne jedinice?

#36 Post Postao/la diisaaa »

vidovita_dzemila je napisao/la:
Akciju su podržali i drugi web portali i udruženja, među kojima je i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.

[To funny.gif]

joj što mi ovi dijasporci idu na živce. koji su to "patrioti".
pa kad toliko voliš bosnu vrati se u nju mamu ti tvoju. ali jok. bitnije je u americi zaraditi love
    bas tako dzemka [eusa_clap.gif] [eusa_clap.gif] i mogu ti reci da su veci nacionalisti nego mi koji smo cio rat ovdje bili
    najljepše mjesto na svijetu...je biti pored tebe

im_ex
    Velicanstvo Foruma
    Velicanstvo Foruma

#38 Post Postao/la im_ex »

papaya je napisao/la:Znaci opet nesporazum,

IMEX, apsolutno nisam tebe napadala, nit na tebe mislila,
    nego mi upalo u oko ono "CETNICKO",
    pa pobogu,,,
    nisam znala da su Tihic i ovaj drugi isto cetnici!

Ja sam sigurna, ali stoposto sigurna da od ovoga nista nece biti...mislim podjelu.
    Za mene je cetnik svako ko tezhi parchanju BiH, kako idejni tvorac, tako i oni koji pruzaju podrsku.
    Nista bolje ne gledam ni na prodane duse koje pri tom cute smisla * nek rade sta hoce - svejedno mi je* ... puuu im na karakter.

Polazem veliku nadu da ce im naum biti bezuspjesan, odnosno, da ce isti ostati zapamcen i da se doticna imena nece naci na jacim funkcijama, ubuduce.

a to, naslov ... nisi smjela onda tako ishitrno da nastupas ... bar ne ti koja si vec dugo u clanstvu ... tema je posve jasna, a naslov vijesti sam prenijela, dakle, nije moje djelo ... nisi smjela tako ishitreno, kazem.

Papaya, dobro ti je poznat moj stav ... znam da je ... da, vidis citala si o tome i u Ludim mislima ... znam ja da si ti srpkinja, k vragu ... znam i da nisi sudjelovala u ratu ... iskreno se nadam se da nisi slala nikakvu podrsku cetnicima ... ako jesi, onda, znas vec ...
    Nisu svi srbi u BiH cetnici, bona. Nikad to nisu ni bili svi niti ce ikad biti.
    Ali, ako opravdavas PC koja je nastala genocidom nad nesrpskim gradjanstvom i smatras da je dobro da ista po svaku cijenu mora ostati netaknuta i na koju se treba gledati s postovanjem, grdno grijesis. Jesi li svjesna kolko grijesis? Time opravdavas cetnistvo, dakle.
    Po Prudskom sporazumu, taj entitet bi kao MORAO ostati netaknut, a bosnjaci bi bili stiskani na federalnom prostoru u nekih 20-25 % jer se kao treba udovoljiti da i katolichanstvo dobije svoj entitet.
    Dodik je itekako voljan da se pravi dobar saradnik kad treba da se parca i ceprka po Federaciji ... pogotovo da ispadne dobar Hrvatima ("BiH katolicima").
    A obzirom na pohvalnu cinjenicu da se Hrvatska ne bakce Bosnom i Hercegovinom kao sto to, na zalost, cini Srbija, znas li kakvog bi to ucinka bila dodikova dobrota? ne znas ... bili bi odsjeceni kao tor ... valja zivjeti u BiH a ne osjecati se Bosancem ... gadno, ha?

@ Vidovita, diisaaa ... zar vam je posve svejedno ... zar vam je tako tesko voljeti i cuvati svoje ... svasta
    Zadnja izmjena: im_ex, dana/u 10 Feb 2009 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
    Kuda idu ljudi kao ja ...

im_ex
    Velicanstvo Foruma
    Velicanstvo Foruma

#41 Post Postao/la im_ex »

vidovita_dzemila je napisao/la:
    svi ovi na forumu koji se najviše plekaju u vjerske i političke teme nemaju nikakve veze s bosnom.
    i postavljaju kojekakve linkove, svađaju se s narodom koji želi nekakav suživot i mir
    Nemas pravo da takvo sto kazes.
    Koja si ti korist Bosni i Hercegovini ako nipodastavas i cirkuzas otvaranje ociju na nepravdu, ma na koji nacin da se to cini i ma otkuda?
    Bosna i Hercegovina se branila i iz dijaspore, ako nisi znala. Halallosum.
    Upuceni dobro znaju sta i dan danas znaci priliv novca od dijaspore ... s posebnim osvrtom na ljetni period (vrijeme godisnjih odmora), al, jok, lakse je mlatiti po forumasima iz dijaspore i tako sticati popularitet ... jadno od tebe, bona ... sve do sad sam mislila da si ponosna sto si Bosanka
    Kuda idu ljudi kao ja ...

diisaaa
    Zvijezda foruma
    Zvijezda foruma

#42 Post Postao/la diisaaa »

vidovita_dzemila je napisao/la:da, diso. mi smo preživjeli rat. mi svakodnevno gledamo šta se ovdje dešava i želudac nam se prevrće od muke.
    jutros mi je prisjela kafa kad sam gledala "60 minuta"
    ali ne, oni će to riješiti tamo odnekud davanjem nekakvih podrška i huškanjem nas, da se koljemo opet a da oni to gledaju preko televizije iznad koje na zidu vise ljiljani

svi ovi na forumu koji se najviše plekaju u vjerske i političke teme nemaju nikakve veze s bosnom.
    i postavljaju kojekakve linkove, svađaju se s narodom koji želi nekakav suživot i mir
    vjerujes li meni dode da se odreknem ove fine drage nam Bosne i potpisala bi NIKAD vise da je ni na karti ne pogledam a kamoli da dodem u nju ali gdje otici i ko ce da te primi

im-ex kao da narod neko nesto pita ovdje pa nemamo pravo ni na izbore kupuju ih za 100km sta ce jadna sirotinja koja nema kruha da jede normalno uzet ce 100km i glasati za njeg i niko nek mi pamet ne soli nije mi sve jedno ali ovdje je SUTI I TRPI

diisaaa
    Zvijezda foruma
    Zvijezda foruma

#45 Post Postao/la diisaaa »

dodika sto se tice kao politicar svaka mu cast on se bori za svoj narod kamo srece da BIH ima jednog bar jednog takvog politicara koji je za svoj narod kao sto je on za svoj

Odgovori