Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#31 Post Postao/la paparaci »

mrki, nemam namjeru citati te tvoje kilometarske kopirane tekstove, a ni volju. lijepo sam ti objasnio i pojasnio, pa ti kako hoces. nadovezao sam se na tekst koji si TI postavio, a tebi ni to tvoje nije dovoljno i dalje zamaras [laugh.gif]

ledzenderi [evojele9.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#32 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:mrki, nemam namjeru citati te tvoje kilometarske kopirane tekstove, a ni volju. lijepo sam ti objasnio i pojasnio, pa ti kako hoces. nadovezao sam se na tekst koji si TI postavio, a tebi ni to tvoje nije dovoljno i dalje zamaras [laugh.gif]

ledzenderi [evojele9.gif]
Šta kažeš na ovo : Zabrana vjenčavanja nemuslimanki (ehli kitabijki) za muslimane je utemeljena na kur'anskom ajetu (El-Bekare, 221) gdje se one tretiraju kao el-mušrikat (politeiskinje) s obzirom da kršćanke vjeruju u trojstvo a Židovke u Uzeira kao sina Allahovog, dž.š. (Et-Tevba, 30)
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#33 Post Postao/la paparaci »

kazem Selam, ziv bio i duga vika zivio [icon_flower.gif] [mmmux2.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#34 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:kazem Selam, ziv bio i duga vika zivio [icon_flower.gif] [mmmux2.gif]
Neću ja još dugo , moj vijek trajanja je kratak [oha.gif] [mmmux2.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#37 Post Postao/la beba80 »

Papaya ja i nemam namjeru da te uvedem silom u islam il bilo kako ja ti iznosim naredbe i obavjestenja od GOSPODARA a ti imas pravo da radis sta hoces al je meni cilj da cu ti bit svjedokom na SUDNJEM DANU da sam ti prenio a ti radi sta hoces.
SELAM ALEJK I POZDRAV

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#38 Post Postao/la ra-ja »

Vjerujem da je to desilo nekada u vremenu,Bilo je vise zena nego muskaraca, da se nebih bavile bludom...prostitucijom ;JER nije dozvoljeno kod muslimana ...To je bio razlog da dozvole tu mogucnost da se bogati covjek moze zeniti sa do pet zena...Taj covjek mora biti toliko bogat da moze uzdrzavati sve zene da im nista bas nista nefali...pod tim uslovom se moze zeniti....To je prije bilo dok se zene nisu pocele skolovati -prosvecivati i sticati ravnopravnost sa muskarcima....
I sada toga ima u nekim zemljama...
U Bosni toga nije bilo otkako znam za sebe...Sada poslije rata nekome je palo na um da to zahtjeva trazi i radi.....
U BOSNI SU ZENE AMBICIOZNE;IDU U SKOLU ,ZAVRSAVAJU UNIVERZITE,MAGISTRIRAJU; PISU DOKTORSKE DISERTACIJE::I RADE USPOREDO SA MUSKARCEM.....Izdrzavaju se same neovise niocijem dinaru...
A one lijene niti vole skolu niti da rade...one bi vjerovatno podrzale serijat...dobro bi bilo da se nadje kakav bogatun da ih primi pod svoje skrbnistvo...
lICNO MISLIM DA IMA SVAKO PRAVO DA REZIRA SVOJ ZIVOT PO ZELJI ;AKO MU USLOVI ZA TO OMOGUCAVAJU......
Nemogu se zamisliti u toj poziciji...jer kad nesto volim i pripada meni....to nikome nedam... :!: :!:

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#39 Post Postao/la beba80 »

u redu nekada je vise kazes bilo zena nego muskaraca hajde mi reci kako je danas stanje?Niste procitali tekst gore sto sam napisao il niste razumili rekao sam ovako da bi neko mogao nadzirati i bit ostar nad djecom i vodit komandu u ukuci njemu je bilo i dan danas je dozvoljeno da ima vise zena al govorimo u okviru vjere i postivanja a ne ono ko danas od ruke do ruke blud.zene su ambiciozne itd sto ste nabrojali al da je GOSPODAR htio stvorio bi samo zenu dvospolca i dao joj ovlasti al tako nije sto i sami znate.Muskarac i ne treba bit bogat jer u prvom redu se zahtjeva od covjeka da bude skroman i da djeli.Interesuje me jestel imal prilike gledati zenu koja je ostala sa dva tri muska djeteta bez muza kakva su to djeca cast izuzecima?A slusaj ovo zena ima platu osjeca se neovisna jel ona odlazi kad hoce i skim hoce a muz nezna iz dana u dan normalna ljubomora prerasta u bolesnu il brak puca il neko bude ubijen/osvrni se na zapad i njihov nacin je ovo/jel ovo dobro za tebe?
SELAM ALEJK I POZDRAV

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#40 Post Postao/la mrki62 »

OPA_de je napisao/la:

opet lazes mrki....
Jel laže autor / onaj što je to napisao ili lažem ja , što sam kopirao :lol:

Kako si danas , imal šta hašiša :lol:

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#42 Post Postao/la mrki62 »

papaya je napisao/la:Ja bih da promjenim vjeru i da imam bar tri muza
Ja ću ti biti drugi [mmmux2.gif]

slika

slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#43 Post Postao/la ra-ja »

beba80 je napisao/la:u redu nekada je vise kazes bilo zena nego muskaraca hajde mi reci kako je danas stanje?Niste procitali tekst gore sto sam napisao il niste razumili rekao sam ovako da bi neko mogao nadzirati i bit ostar nad djecom i vodit komandu u ukuci njemu je bilo i dan danas je dozvoljeno da ima vise zena al govorimo u okviru vjere i postivanja a ne ono ko danas od ruke do ruke blud.zene su ambiciozne itd sto ste nabrojali al da je GOSPODAR htio stvorio bi samo zenu dvospolca i dao joj ovlasti al tako nije sto i sami znate.Muskarac i ne treba bit bogat jer u prvom redu se zahtjeva od covjeka da bude skroman i da djeli.Interesuje me jestel imal prilike gledati zenu koja je ostala sa dva tri muska djeteta bez muza kakva su to djeca cast izuzecima?A slusaj ovo zena ima platu osjeca se neovisna jel ona odlazi kad hoce i skim hoce a muz nezna iz dana u dan normalna ljubomora prerasta u bolesnu il brak puca il neko bude ubijen/osvrni se na zapad i njihov nacin je ovo/jel ovo dobro za tebe?
SELAM ALEJK I POZDRAV
SELAM ALEJK I TEBI..... :!:

Nisi me ocito razumjeo..a moram priznati ni ja tebe u potpunosti nerazumijem,ali cu pokusati koliko toliko po tvojim klauzulama da odgovorim...
U pravu si da i sada, bar dole u Bosni ima manjak muskog zivlja ,zna se zbog cega...Sada bih ti uveo serijatski zakon kao navodno spasis te zene i djecu...
Po mom misljenju ako ih do sada nisi spasio neces niti spasiti..jer niti zene nisu ono sto su bile a i ta djeca su sada odraskli ljudi i netreba im skrbnistvo, niti ih mozes nadzirat...
Da zene su u Bosni neovisne..naravno ne sve....imaju svoj dinar...za zivot sebe i svoje porodice....Nije istina da ona luta ide iz ruke u ruku..jer zato nema vremena :!:

Znas bas sam se kod nekih ucenih ljudi interesovala ,o zenidbi sa vise zena..kako moze covjek i ko moze da se zeni tako...Svako onaj koji je bogat i sposoban da izdrzava toliko zena a da nijednoj nista nefali...ovo su rijeci od njih....
Ja licno nisam protiv toga da se ozakonuje serijat..Pa ko voli neka izvoli....
Da li se ozakonio serijat ili ne ..vi cete raditi po svom misljenju....

Licno znam jednog efendiju koji je bio ozenjen ...imao 3 djece ,a zena pala na postelju..On se morao ponovo ozeniti,i sa tom drugom zenom takodje imao djecu...Ta prva je bila glavna i naredjivala sta treba raditi ...kuhati...itd...Dobro su se slagale...
Tu mi je sasvim normalan taj cin....i humano uradjeno sa njegovu stranu... :!:

Ima dosta tako pojedinacnih slucajeva...

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#44 Post Postao/la nella26 »

Koliko znam muškarcima je dozvoljeno oženiti se sa 4 žene ukoliko svakoj može priuštiti " isti tretman", odnosno ako kupi jednoj nešto mora i ostalima.
Svakom svačije ali meni ta zajednica izgleda kao jedan kupleraj, molim te da moj muž dolazi meni svako četvrtu-petu noć, i da ga ja hladno ispratim drugoj :lol: pa to mi je baš van pameti.
Muškarci ovu tezu podržavaju iz razloga što im je većini urođeno da imaju žena oko sebe a da je kojim slučajem dozvoljeno ženi da ima 4-5 muževa to bi strogo kritikovali.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#45 Post Postao/la mrki62 »

nella26 je napisao/la:Koliko znam muškarcima je dozvoljeno oženiti se sa 4 žene ukoliko svakoj može priuštiti " isti tretman", odnosno ako kupi jednoj nešto mora i ostalima.
Čudno je sve to , po mom to nešto nije kako treba ,.............. Muhamed a.s. je imao više od deset žena a tobože pred Bogom smo svi jednaki .
U čemu je štos, ne znam.
nella26 je napisao/la: Svakom svačije ali meni ta zajednica izgleda kao jedan kupleraj, molim te da moj muž dolazi meni svako četvrtu-petu noć, i da ga ja hladno ispratim drugoj :lol: pa to mi je baš van pameti.
Muškarci ovu tezu podržavaju iz razloga što im je većini urođeno da imaju žena oko sebe a da je kojim slučajem dozvoljeno ženi da ima 4-5 muževa to bi strogo kritikovali.
Da, dobra ti je konstatacija, nisam muški šovinista pa da ti ne dam za pravo - samo zato što si žeMsko , ja jednostavno želim biti realan i prihvatiti činjenicu da je sve to neprirodno , da se u stvari muška fantazija pretapa kroz nekakva pravila,........ što samo dokazuje da je žena u podređenom položaju .

slika

slika

Odgovori