Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#376 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: mrki ti da imas kcerku ti bi joj lakse dozvolio da ide od ruke do ruke i da ostadne usjedilica nego da ima muza kojeg bi djelila sa svojom sestrom muslimankom.Aferim
Ne. ja da imam kćerku , sigurno ne bih uticao u njene odluke al znam da mi se ni u kom slučaju ni jedna ta opcija ne bi sviđala.
Svako je vlasnik svog tijela i neka svako odlučuje kako ga upotrebljavati al živjeti pod istom strehom i dijeliti partnera sa nekim i reći da je to normalno ,................. ma bjaži [eusa_wall.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#377 Post Postao/la beba80 »

znam da ne mislis zamisli sa usedjelicom sta dobijas prekid potomstva a sa onom koja ide od jednog do drugog moze se dobit potomstvo siroce koje ce svak sutat i govorit kopile a u braku zena ima i djete zastitu uz to kad nas vise ima jaci smo a sad bih ti mogao citirat hadisa nekoliko koji kazu o ljepoti grupe

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#379 Post Postao/la ra-ja »

beba80 je napisao/la:Da Imam vecu kucu ozenio bih se ponovo al ovaj put bi bilo drugacije posto moja supruga bira sebi sestru koja bi me djelila sa njom.Jako bi mi bilo drago da mogu to ne zbog sexa vec zena bi mi imala prijateljicu i sestru u njoj.Jednom mi je i govorila hajde sto ne bi ti al ja nisam trenutno spreman na to.Sta mislite o ovom?
Kako ti moze uopste padati na pamet takva ideja .Prvo napravi veliku kucu..pa da ta drugarica tj sestra tvoje zene ima gdje zivjeti s vama ..Inace takozvana sestra htjela ili ne htjela mora dijeliti postelju sa vama dvome..A ti htjeo ili nehtjeo postade moderan tip..
Bilo bi to veoma carobno i za tebe i tvoju zenu..volite se ali ipak u braku nesto nestima...

Ako je tvoja zena dala ideju da se zenis ... [eusa_think.gif] razmisljam i pitam se zasto se uopste za tebe udala..da li ona tebe voli...Ili je bolesna pa ko ce to bolje da raditi nego specijalno za nju odabrana sestra....

Neka si ti dao tu ideju mozda je neko toliko ugrozen, mozda se i javi...a mozda smo promasili uopste temu razgovora.... [eusa_think.gif]

lattemma
Ucesnik diskusija
Ucesnik diskusija

#380 Post Postao/la lattemma »

Nema nista od toga.
Neka mijenja a ne da dovodi jos jednu...
Ja neznam kako one jadne Zene u Arapskim zemljama tako nesto odobravaju....
Thank´s god i´m a women

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#381 Post Postao/la mrki62 »

Ja mislim da se žene u arapskom svijetu ništa ne pitaju , pa tako ni po imanju više žena.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#382 Post Postao/la beba80 »

Ra-Ja je napisao/la:
beba80 je napisao/la:Da Imam vecu kucu ozenio bih se ponovo al ovaj put bi bilo drugacije posto moja supruga bira sebi sestru koja bi me djelila sa njom.Jako bi mi bilo drago da mogu to ne zbog sexa vec zena bi mi imala prijateljicu i sestru u njoj.Jednom mi je i govorila hajde sto ne bi ti al ja nisam trenutno spreman na to.Sta mislite o ovom?
Kako ti moze uopste padati na pamet takva ideja .Prvo napravi veliku kucu..pa da ta drugarica tj sestra tvoje zene ima gdje zivjeti s vama ..Inace takozvana sestra htjela ili ne htjela mora dijeliti postelju sa vama dvome..A ti htjeo ili nehtjeo postade moderan tip..
Bilo bi to veoma carobno i za tebe i tvoju zenu..volite se ali ipak u braku nesto nestima...

Ako je tvoja zena dala ideju da se zenis ... [eusa_think.gif] razmisljam i pitam se zasto se uopste za tebe udala..da li ona tebe voli...Ili je bolesna pa ko ce to bolje da raditi nego specijalno za nju odabrana sestra....

Neka si ti dao tu ideju mozda je neko toliko ugrozen, mozda se i javi...a mozda smo promasili uopste temu razgovora.... [eusa_think.gif]
Ne nerazumijes ti to ne ulazi se u postelju troje vec dvoje pr.ja i moja prva supruga a sutra ja i moja druga supruga a to je na nacin da je soba posebno jedna od druge al veca kuca mi je potrebna radi djece.Islam ti ne razumijes tako da i ne razumijes moju suprugu ona je ljubomorna al ljubav za islamom odnosno prema Alahu je jaca tako da postuje naredbu po ajetu koji glasi imate pravo dvije,tri i po cetri al da budete pravicni prema njima a ako mislite da necete bit pravicni onda jedna

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#383 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Ja mislim da se žene u arapskom svijetu ništa ne pitaju , pa tako ni po imanju više žena.
Ne mrki ljudi su se iskvarili ti znas da je nekad besa kod albanaca bila sve koliko ih danas zivi tako.sta je uticalo moderno vrijeme i sejtan koji odvodi ljude sa puta znanja i bogobojaznosti.Ja licno kad zapalim negdje vani vatru pa se primaknem i pocneme peci ja se onda sjetim džehenema a malo ljudi u vatri vidi džehenem

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#384 Post Postao/la nella26 »

Beba u našem podneblju je neshvatljivo to o čemu ti pričaš, i zdrav razum neće na to pristati, treba malo razmisliti koliko bi njih dvije bile sestre, dok ne bi dobio i djecu sa drugom, a ti naruži dijete jedne žene, druga će ti reći kako ga više voliš.
Žene u Arapskim zemljama sigurno ne pristaju na to, i nije njihova volja bti drugom ili trećom ženom, njihovi brakovi su ugovoreni, a i ti ljudi su za moj pojma bolesni, dati svoje dijete zbog bogatstva, a oni to rade.
Mojoj mami bi srce puklo kad bih se ja na to odlučila.
Oni i tako ne smatraju žensko dijete ravnopravnim muškom djetetu, za žene kažu "tuđe dijete", odnosno dijete koje je privremeno u njihovoj kući.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#385 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:tako da postuje naredbu po ajetu koji glasi imate pravo dvije,tri i po cetri al da budete pravicni prema njima a ako mislite da necete bit pravicni onda jedna
Taj ajet je kao stvoren da se manipuliše s njim.
Imati pravo , to ne znači da je dužnost i svaka žena koja pristane na takvo pravo je zrela za psihijatriju.
Između ostalog i Nela je dobro opisala situaciju u arapskom svijetu ,............. žensko čeljade se unaprijed odredi za koga se mora udati a nešto tako ni u kakvim propisima nema, sem u pojedinim muškim glavama, da se kod ostalih pojavi kao veliki yebač .

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#386 Post Postao/la paparaci »

ne znam sto se toliko palite. lijepo je naveo da je to njegova zena predlozila. znaci nije je natjerao na to i slicno. a ako je u stanju da ispuni sve duznosti koje ga slijede uz to, sto da ne. neobicno jeste za nase podneblje, ali ko voli neka izvoli.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#388 Post Postao/la mrki62 »

paparaci je napisao/la:ne znam sto se toliko palite. lijepo je naveo da je to njegova zena predlozila. znaci nije je natjerao na to i slicno. a ako je u stanju da ispuni sve duznosti koje ga slijede uz to, sto da ne. neobicno jeste za nase podneblje, ali ko voli neka izvoli.
Jesil se ti kad zapitao ; da joj nije on isprao mozak ?
Žena sa naših prostora da pristane na nešto tako ,................. ma daj ne seruckaj molim te [muzikafo1.gif]

slika

slika

paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#389 Post Postao/la paparaci »

papaya je napisao/la:A jel onda seks u troje zabranjen bebo?

Pitam ovo SASVIM ozbiljno.

jeste. objasnio je u jednom postu da to odvojeno ide. znaci veceras sa jednom, sljedecu sa drugom.

mrki62 je napisao/la:
paparaci je napisao/la:ne znam sto se toliko palite. lijepo je naveo da je to njegova zena predlozila. znaci nije je natjerao na to i slicno. a ako je u stanju da ispuni sve duznosti koje ga slijede uz to, sto da ne. neobicno jeste za nase podneblje, ali ko voli neka izvoli.
Jesil se ti kad zapitao ; da joj nije on isprao mozak ?
nisam, niti me interesuje. o svemu ce se Njemu racun polagati.
ma daj ne seruckaj molim te

hahahaah. necu nista na ovo odgovoriti :wink:

Odgovori