Covjece nista il neces il stvarno ne razumijes ne da ima odnos sa bilo kim vec sa svojim muzem,nije tacno da ima odnos bez ljubavi jer udajuci se za njega ima ona lubav prema njemu i on prema njoj a ne ko danas brakovi padaju zasto zato sto su mnogi na temeljima koristi a ne ljubavi.A covjek koji ne moze imat sex sa jednom zabranjeno mu je da se zeni vec da posti za sve ima resenje u islamu.al mi konkretno pricamo o ljudima koji mogu a vjerujem da ih ima te misljenja sam da je bolje da ti se muz ne svalera vec da posteno i casno ozeni jos neku zenu jer vas dvije ce te ga smiriti,ovo smiriti je veoma znacajno u islamuRa-Ja je napisao/la:Covjece zar mora imati i odnos sa bilo kim...beba80 je napisao/la:moze zivjet tacno al nemoze sama imat odnos jer je nju Gospodar stvorio od rebra i ona pripada covjeku a covjek njoj i sve drugacije je naopako i protivrecje Gospodaru a znas gdje zavrsavaju oni koji se suprostavljajui kako moze neko imati odnos bez ljubavi.....
Mora da trpi..jeli..???
A sta da radi zena takva koja se uda za covjeka koji vec ima zenu ..a on nemoze imati sex..niti sa jednom a kamoli sa cetiri...![]()
Razlozi odobrenja vise zena
Re: Razlozi odobrenja vise zena
Da lijepo bi bilo da ima pa da vam i ona potvrdi ono sto ja kazem.Zaboravljate jednu vaznu stvar od cega je zena stvorena.mrki62 je napisao/la:Žena ,........ njeno veliÄÂanstvo , sav um ÄÂovjeÄÂanstva se sabrao u ženi a muÅ¡ke Å¡oviniste se trude to opovrgnuti.
Evo , kako ovo tumaÄÂiti ; žena se u islamu nikad niÅ¡ta o vjeri ne može nauÄÂiti , sve samo muÅ¡karac zna a žena ne zna , pa ni to da li muž može imati jednu ili viÅ¡e žena.
Imal kakva žena da tumaÄÂi Kur`an , da predaje na bilo kakvom fakultetu islamskih nauka , da drži farz ili da je u ulogi hodže ,.............
beba80 je napisao/la:Covjece nista il neces il stvarno ne razumijes ne da ima odnos sa bilo kim vec sa svojim muzem,nije tacno da ima odnos bez ljubavi jer udajuci se za njega ima ona lubav prema njemu i on prema njoj a ne ko danas brakovi padaju zasto zato sto su mnogi na temeljima koristi a ne ljubavi.A covjek koji ne moze imat sex sa jednom zabranjeno mu je da se zeni vec da posti za sve ima resenje u islamu.al mi konkretno pricamo o ljudima koji mogu a vjerujem da ih ima te misljenja sam da je bolje da ti se muz ne svalera vec da posteno i casno ozeni jos neku zenu jer vas dvije ce te ga smiriti,ovo smiriti je veoma znacajno u islamuRa-Ja je napisao/la:Covjece zar mora imati i odnos sa bilo kim...beba80 je napisao/la:moze zivjet tacno al nemoze sama imat odnos jer je nju Gospodar stvorio od rebra i ona pripada covjeku a covjek njoj i sve drugacije je naopako i protivrecje Gospodaru a znas gdje zavrsavaju oni koji se suprostavljajui kako moze neko imati odnos bez ljubavi.....
Mora da trpi..jeli..???
A sta da radi zena takva koja se uda za covjeka koji vec ima zenu ..a on nemoze imati sex..niti sa jednom a kamoli sa cetiri...![]()
![smileycrush [smile.gif]](./images/smilies/smile.gif)
Sjecam se jednog hodze kojem je zena bila bolesna...U svoju kucu su primili kao postanarku djevojku koja je posla u srednju skolu negdje iz nekog okolnog sela ..I nakon par godina zena mu umre.I bez saglasnosti svoje djece .. ponudi brak postanarki..Ona je prihvatila oberucke.jer je imao veliko bogastvo...Poklonima je obasipao,polozila je vozacki ,sve sto je pozeljela, dobila je...Ali ipak problem je nastao..ona je pocela hodati...Upali kola i via...ulica...On se nije osvrtao niti nicije price...sa djecom je raskinuo sve kontakte...prepisao novoj zeni sve...I sta mu je ostalo...Da navece kada se ona vraca kuci ..on je prati iz kukuruzovine ..da li je sama ili ne...To ti je rezultat..zamisli...
bravo mrkimrki62 je napisao/la:Žena ,........ njeno veliÄÂanstvo
![[eusa_clap [eusa_clap.gif]](./images/smilies/eusa_clap.gif)
neznam sta ti je ovo farz, ali farzovi (stroge i jasne naredbe) su i za muskarce i za zene.mrki62 je napisao/la: Imal kakva žena da tumaÄÂi Kur`an , da predaje na bilo kakvom fakultetu islamskih nauka , da drži farz ili da je u ulogi hodže ,.............
Profesori - FIN Sarajevo
Profesori - IPF - Zenica
Tako da ima ba nije sve tako crno

"Jer su naÅ¡a mjerila drugaÄija i naÅ¡a osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugaÄijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...
Od ÄÂega je žena stvorena ,........... de malo razmisli od ÄÂega si ti stvoren ,............. ja ženu smatram prije svega kao mater .beba80 je napisao/la:
Da lijepo bi bilo da ima pa da vam i ona potvrdi ono sto ja kazem.Zaboravljate jednu vaznu stvar od cega je zena stvorena.
Ako ne možeš ženu poštovati ( to mislim općenito , ne samo na tebe ) , onda poštuj mater svoje djece ,............ to bi bilo to .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Farz , to Å¡to i ti misliÅ¡ ( odredbe ) , koje muÅ¡karci uÄÂe ili govore kako se to mora poÅ¡tivati a ženska o tome mora Å¡utjeti i da ima ne znam kakvo znanje , ona kao žena ne može pouÄÂavati nikoga a muÅ¡karac svakoga.kajs je napisao/la: neznam sta ti je ovo farz, ali farzovi (stroge i jasne naredbe) su i za muskarce i za zene.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

bezveze se raspravljate, nije ni jedna potrebna za brak kamoli više njih.
Mrki stvorena je od rebra covjekovog te se kaze ne natezi puno jer ce puci a isto i ne ispravljaj jer ce puci,al ti nista ne kontas tako da ti nemogu u detalje jer odnosis mi uzalud vrijeme.Au pravu si za mater al ovo je vezana tema za voseženstvo a ne za mater al nema veze kad hoces da ti objasnim i to evo ovako u svakoj zeni treba da vidis mater a u svakom covjeku oca pa da ih volis i lijepo ponasas al ti slabo ide ne razumijes sta je moj i tvoj Stvoritelj htio reci jer se ti stavljas iznad Njegovih zakona.mrki62 je napisao/la:Od ÄÂega je žena stvorena ,........... de malo razmisli od ÄÂega si ti stvoren ,............. ja ženu smatram prije svega kao mater .beba80 je napisao/la:
Da lijepo bi bilo da ima pa da vam i ona potvrdi ono sto ja kazem.Zaboravljate jednu vaznu stvar od cega je zena stvorena.
Ako ne možeš ženu poštovati ( to mislim općenito , ne samo na tebe ) , onda poštuj mater svoje djece ,............ to bi bilo to .
1.Ja te @beba postavljam ti neka pitanja ..a ti uopste da mi odgovoris....beba80 je napisao/la:Mrki stvorena je od rebra covjekovog te se kaze ne natezi puno jer ce puci a isto i ne ispravljaj jer ce puci,al ti nista ne kontas tako da ti nemogu u detalje jer odnosis mi uzalud vrijeme.Au pravu si za mater al ovo je vezana tema za voseženstvo a ne za mater al nema veze kad hoces da ti objasnim i to evo ovako u svakoj zeni treba da vidis mater a u svakom covjeku oca pa da ih volis i lijepo ponasas al ti slabo ide ne razumijes sta je moj i tvoj Stvoritelj htio reci jer se ti stavljas iznad Njegovih zakona.mrki62 je napisao/la:Od ÄÂega je žena stvorena ,........... de malo razmisli od ÄÂega si ti stvoren ,............. ja ženu smatram prije svega kao mater .beba80 je napisao/la:
2.Da li je dozvoljeno muslimanu vjerniku da se zeni sa zenom druge vjeroispovjesti, koja jede svinjetinu..?
3.Da li se covjek smije zeniti sa vise zena ..ako nije sposoban niti jednu zadovoljiti sa njenim prohtjevima..? Hrana ..uslove za zivot..odjeca...sex...itd itd....
Ako mozes odgovori mi na ovih par pitanja ..unapred hvala...

.Ja te @beba postavljam ti neka pitanja ..a ti uopste da mi odgovoris....
2.Da li je dozvoljeno muslimanu vjerniku da se zeni sa zenom druge vjeroispovjesti, koja jede svinjetinu..?
3.Da li se covjek smije zeniti sa vise zena ..ako nije sposoban niti jednu zadovoljiti sa njenim prohtjevima..? Hrana ..uslove za zivot..odjeca...sex...itd itd....
Da pod uslovom da ista uzme islam osim ako ne postoji neka ne mogucnost kao na primjer dozvoljeno ti je ozenit osobu druge vjere ako nema muslimanki il ako su ti rod onda je obaveza uzet drugu vjeru jeer djeca koju izrodis sa istom duznost je uputit u islam kao poslijednju objavu Gospodara
Ne covjek ne smije se zenit po Gospodarevoj naredbi ni sa jednom ako nije u mogucnosti dvije stvari a to su opskrbit zenu i opcit sa istom ili vise njih ,mislim na njegove supruge ako zivi u zajednici sa vise supruga.
Da pod uslovom da ista uzme islam osim ako ne postoji neka ne mogucnost kao na primjer dozvoljeno ti je ozenit osobu druge vjere ako nema muslimanki il ako su ti rod onda je obaveza uzet drugu vjeru jeer djeca koju izrodis sa istom duznost je uputit u islam kao poslijednju objavu Gospodara
Ne covjek ne smije se zenit po Gospodarevoj naredbi ni sa jednom ako nije u mogucnosti dvije stvari a to su opskrbit zenu i opcit sa istom ili vise njih ,mislim na njegove supruge ako zivi u zajednici sa vise supruga.