Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#406 Post Postao/la beba80 »

Ra-Ja je napisao/la:
beba80 je napisao/la:moze zivjet tacno al nemoze sama imat odnos jer je nju Gospodar stvorio od rebra i ona pripada covjeku a covjek njoj i sve drugacije je naopako i protivrecje Gospodaru a znas gdje zavrsavaju oni koji se suprostavljaju
Covjece zar mora imati i odnos sa bilo kim... :?: i kako moze neko imati odnos bez ljubavi..... :?: Mora da trpi..jeli..???
A sta da radi zena takva koja se uda za covjeka koji vec ima zenu ..a on nemoze imati sex..niti sa jednom a kamoli sa cetiri... :?: [smile.gif]
Covjece nista il neces il stvarno ne razumijes ne da ima odnos sa bilo kim vec sa svojim muzem,nije tacno da ima odnos bez ljubavi jer udajuci se za njega ima ona lubav prema njemu i on prema njoj a ne ko danas brakovi padaju zasto zato sto su mnogi na temeljima koristi a ne ljubavi.A covjek koji ne moze imat sex sa jednom zabranjeno mu je da se zeni vec da posti za sve ima resenje u islamu.al mi konkretno pricamo o ljudima koji mogu a vjerujem da ih ima te misljenja sam da je bolje da ti se muz ne svalera vec da posteno i casno ozeni jos neku zenu jer vas dvije ce te ga smiriti,ovo smiriti je veoma znacajno u islamu

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#407 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Žena ,........ njeno veličanstvo , sav um čovječanstva se sabrao u ženi a muške šoviniste se trude to opovrgnuti.
Evo , kako ovo tumačiti ; žena se u islamu nikad ništa o vjeri ne može naučiti , sve samo muškarac zna a žena ne zna , pa ni to da li muž može imati jednu ili više žena.
Imal kakva žena da tumači Kur`an , da predaje na bilo kakvom fakultetu islamskih nauka , da drži farz ili da je u ulogi hodže ,.............
Da lijepo bi bilo da ima pa da vam i ona potvrdi ono sto ja kazem.Zaboravljate jednu vaznu stvar od cega je zena stvorena.

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#408 Post Postao/la ra-ja »

beba80 je napisao/la:
Ra-Ja je napisao/la:
beba80 je napisao/la:moze zivjet tacno al nemoze sama imat odnos jer je nju Gospodar stvorio od rebra i ona pripada covjeku a covjek njoj i sve drugacije je naopako i protivrecje Gospodaru a znas gdje zavrsavaju oni koji se suprostavljaju
Covjece zar mora imati i odnos sa bilo kim... :?: i kako moze neko imati odnos bez ljubavi..... :?: Mora da trpi..jeli..???
A sta da radi zena takva koja se uda za covjeka koji vec ima zenu ..a on nemoze imati sex..niti sa jednom a kamoli sa cetiri... :?: [smile.gif]
Covjece nista il neces il stvarno ne razumijes ne da ima odnos sa bilo kim vec sa svojim muzem,nije tacno da ima odnos bez ljubavi jer udajuci se za njega ima ona lubav prema njemu i on prema njoj a ne ko danas brakovi padaju zasto zato sto su mnogi na temeljima koristi a ne ljubavi.A covjek koji ne moze imat sex sa jednom zabranjeno mu je da se zeni vec da posti za sve ima resenje u islamu.al mi konkretno pricamo o ljudima koji mogu a vjerujem da ih ima te misljenja sam da je bolje da ti se muz ne svalera vec da posteno i casno ozeni jos neku zenu jer vas dvije ce te ga smiriti,ovo smiriti je veoma znacajno u islamu
[smile.gif] Pa ti mene sada uzeo zavitlavati... [smile.gif] Ti si sebe uvrstio ovdje u temu ..da ti zelis udovoljiti svojoj zeni zelju da joj nabavis drugaricu zeneci se sa jos jenom zenom....Zar nisi...A poslije si sam napisao problem oko sexa.....

Sjecam se jednog hodze kojem je zena bila bolesna...U svoju kucu su primili kao postanarku djevojku koja je posla u srednju skolu negdje iz nekog okolnog sela ..I nakon par godina zena mu umre.I bez saglasnosti svoje djece .. ponudi brak postanarki..Ona je prihvatila oberucke.jer je imao veliko bogastvo...Poklonima je obasipao,polozila je vozacki ,sve sto je pozeljela, dobila je...Ali ipak problem je nastao..ona je pocela hodati...Upali kola i via...ulica...On se nije osvrtao niti nicije price...sa djecom je raskinuo sve kontakte...prepisao novoj zeni sve...I sta mu je ostalo...Da navece kada se ona vraca kuci ..on je prati iz kukuruzovine ..da li je sama ili ne...To ti je rezultat..zamisli... [smile.gif]

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#410 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:Žena ,........ njeno veličanstvo
bravo mrki [eusa_clap.gif]

mrki62 je napisao/la: Imal kakva žena da tumači Kur`an , da predaje na bilo kakvom fakultetu islamskih nauka , da drži farz ili da je u ulogi hodže ,.............
neznam sta ti je ovo farz, ali farzovi (stroge i jasne naredbe) su i za muskarce i za zene.

Profesori - FIN Sarajevo

Profesori - IPF - Zenica

Tako da ima ba nije sve tako crno ;)
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#411 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:
Da lijepo bi bilo da ima pa da vam i ona potvrdi ono sto ja kazem.Zaboravljate jednu vaznu stvar od cega je zena stvorena.
Od čega je žena stvorena ,........... de malo razmisli od čega si ti stvoren ,............. ja ženu smatram prije svega kao mater .
Ako ne možeš ženu poštovati ( to mislim općenito , ne samo na tebe ) , onda poštuj mater svoje djece ,............ to bi bilo to .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#412 Post Postao/la mrki62 »

kajs je napisao/la: neznam sta ti je ovo farz, ali farzovi (stroge i jasne naredbe) su i za muskarce i za zene.
Farz , to što i ti misliš ( odredbe ) , koje muškarci uče ili govore kako se to mora poštivati a ženska o tome mora šutjeti i da ima ne znam kakvo znanje , ona kao žena ne može poučavati nikoga a muškarac svakoga.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mickey
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#414 Post Postao/la mickey »

bezveze se raspravljate, nije ni jedna potrebna za brak kamoli više njih.

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#415 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:
Od čega je žena stvorena ,........... de malo razmisli od čega si ti stvoren ,............. ja ženu smatram prije svega kao mater .
Ako ne možeš ženu poštovati ( to mislim općenito , ne samo na tebe ) , onda poštuj mater svoje djece ,............ to bi bilo to .
Mrki stvorena je od rebra covjekovog te se kaze ne natezi puno jer ce puci a isto i ne ispravljaj jer ce puci,al ti nista ne kontas tako da ti nemogu u detalje jer odnosis mi uzalud vrijeme.Au pravu si za mater al ovo je vezana tema za voseženstvo a ne za mater al nema veze kad hoces da ti objasnim i to evo ovako u svakoj zeni treba da vidis mater a u svakom covjeku oca pa da ih volis i lijepo ponasas al ti slabo ide ne razumijes sta je moj i tvoj Stvoritelj htio reci jer se ti stavljas iznad Njegovih zakona.

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#416 Post Postao/la ra-ja »

beba80 je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:
Mrki stvorena je od rebra covjekovog te se kaze ne natezi puno jer ce puci a isto i ne ispravljaj jer ce puci,al ti nista ne kontas tako da ti nemogu u detalje jer odnosis mi uzalud vrijeme.Au pravu si za mater al ovo je vezana tema za voseženstvo a ne za mater al nema veze kad hoces da ti objasnim i to evo ovako u svakoj zeni treba da vidis mater a u svakom covjeku oca pa da ih volis i lijepo ponasas al ti slabo ide ne razumijes sta je moj i tvoj Stvoritelj htio reci jer se ti stavljas iznad Njegovih zakona.
1.Ja te @beba postavljam ti neka pitanja ..a ti uopste da mi odgovoris....
2.Da li je dozvoljeno muslimanu vjerniku da se zeni sa zenom druge vjeroispovjesti, koja jede svinjetinu..?
3.Da li se covjek smije zeniti sa vise zena ..ako nije sposoban niti jednu zadovoljiti sa njenim prohtjevima..? Hrana ..uslove za zivot..odjeca...sex...itd itd....

Ako mozes odgovori mi na ovih par pitanja ..unapred hvala... :!:

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#417 Post Postao/la beba80 »

.Ja te @beba postavljam ti neka pitanja ..a ti uopste da mi odgovoris....
2.Da li je dozvoljeno muslimanu vjerniku da se zeni sa zenom druge vjeroispovjesti, koja jede svinjetinu..?
3.Da li se covjek smije zeniti sa vise zena ..ako nije sposoban niti jednu zadovoljiti sa njenim prohtjevima..? Hrana ..uslove za zivot..odjeca...sex...itd itd....

Ako mozes odgovori mi na ovih par pitanja ..unapred hvala...

Da pod uslovom da ista uzme islam osim ako ne postoji neka ne mogucnost kao na primjer dozvoljeno ti je ozenit osobu druge vjere ako nema muslimanki il ako su ti rod onda je obaveza uzet drugu vjeru jeer djeca koju izrodis sa istom duznost je uputit u islam kao poslijednju objavu Gospodara
Ne covjek ne smije se zenit po Gospodarevoj naredbi ni sa jednom ako nije u mogucnosti dvije stvari a to su opskrbit zenu i opcit sa istom ili vise njih ,mislim na njegove supruge ako zivi u zajednici sa vise supruga.

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#420 Post Postao/la andro »

slika

slika
slika
slika

Odgovori