Sta za vas predstavlja zivot
-
- Ucesnik diskusija
Re: sta za vas predstavlja zivot
brak zena djeca putovanja dobro zdravlje i sto manje sikiracije
Jedan poznati govornik svoj seminar je zapoÄÂeo tako, Å¡to je u ruci držao novÄÂanicu od 100 evra.
U dvorani, koja je bila prepuna ljudi, upitao je:
Ko od vas iskreno želi da dobije ovu novÄÂanicu?
Ruke su se poÄÂele dizati u zrak. On je pak rekao: Prije nego vam dam ovu novÄÂanicu, dozvolite mi da napravim sljedeće. Pritom je izgužvao novÄÂanicu i onda je ponovo digao u zrak.
Upitao je: - Ko sad od vas želi ovu novÄÂanicu?
Međutim ruke su još uvijek bile u zraku.
- A Å¡ta ako napravim ovo? - bacio je novÄÂanicu na pod i poÄÂeo je da je gazi i da skaÄÂe po njoj, a potom je pokupio tako izgužvanu, izgaženu i uprljanu.
- Ko je od vas još uvijek želi?!
Ruke su još uvijek bile u zraku.
- Prijatelji moji, danas smo nauÄÂili veoma dragocjenu lekciju, rekao je: Bez obzira Å¡ta napravim s novÄÂanicom, joÅ¡ uvijek je želite, jer ona nije izgubila svoju vrijednost. JoÅ¡ uvijek je vrijedna 100 evra, zar ne?! Isto tako i u životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, izgaženi, povrijeÄ‘eni i na tlu u prljavÅ¡tini. MeÄ‘utim, nezavisno od toga Å¡ta se dogodilo ili Å¡ta će se dogoditi sa nama, nikada nećemo izgubiti naÅ¡u istinsku vrijednost. Uprljani ili ÄÂisti, izgužvani ili potpuno izglancani, joÅ¡ uvijek ste neprocjenjivi… posebno za one koji vas vole.
VeliÄÂina vaÅ¡eg života ne izvire iz toga, Å¡ta napravimo ili koga poznajemo, već iz toga KO SMO!
Ruke su se poÄÂele dizati u zrak. On je pak rekao: Prije nego vam dam ovu novÄÂanicu, dozvolite mi da napravim sljedeće. Pritom je izgužvao novÄÂanicu i onda je ponovo digao u zrak.
- A Å¡ta ako napravim ovo? - bacio je novÄÂanicu na pod i poÄÂeo je da je gazi i da skaÄÂe po njoj, a potom je pokupio tako izgužvanu, izgaženu i uprljanu.
- Prijatelji moji, danas smo nauÄÂili veoma dragocjenu lekciju, rekao je: Bez obzira Å¡ta napravim s novÄÂanicom, joÅ¡ uvijek je želite, jer ona nije izgubila svoju vrijednost. JoÅ¡ uvijek je vrijedna 100 evra, zar ne?! Isto tako i u životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, izgaženi, povrijeÄ‘eni i na tlu u prljavÅ¡tini. MeÄ‘utim, nezavisno od toga Å¡ta se dogodilo ili Å¡ta će se dogoditi sa nama, nikada nećemo izgubiti naÅ¡u istinsku vrijednost. Uprljani ili ÄÂisti, izgužvani ili potpuno izglancani, joÅ¡ uvijek ste neprocjenjivi… posebno za one koji vas vole.
VeliÄÂina vaÅ¡eg života ne izvire iz toga, Å¡ta napravimo ili koga poznajemo, već iz toga KO SMO!

Upravo sada zivot mi prestavlja i ovaj boravak na forumu... 

Za mene tri etape prva koju sam u utrobi majke i ne zelim van a moram,druga rodjenje i put kroz dunjaluk cineci dobro a i zlo sto iz znanja sto iz neznanja/iskusenje/takodje nebih da umrem tj da odem izadjem iz ovog svjeta i na kraju cilj koji sam gradio il nisam gradio.Ipak treba mi kuca u dženetu /raju/ pokusat cu je pravit na putu iskusenja.
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
Tako je androandro je napisao/la:Jedan poznati govornik svoj seminar je zapoÄÂeo tako, Å¡to je u ruci držao novÄÂanicu od 100 evra.
![thumbup [thumbup.gif]](./images/smilies/thumbup.gif)
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
Nesto veliko a ipak zacas prodje, nesto previse bitno a ipak neznamo da ga cenimo do te mere kako valja, nesto i previse vazno, a ipak zaboravimo da mu pridamo vaznost!!!
Zivot je jedan....trebamo se potruditi da iscrpimo sve sto nam pruza i da uzivamo u tome[smile.gif]
Zivot je jedan....trebamo se potruditi da iscrpimo sve sto nam pruza i da uzivamo u tome[smile.gif]
život je velika tajna, koju postepeno otkrivaš, nažalost, kada ga definišeš i shvatiš sva pravila, prođe...
ipak, trudimo se da ga sebi uljepšamo, što više možemo
ipak, trudimo se da ga sebi uljepšamo, što više možemo
Zivot je sad, tu, ovaj trenutak....uzivaj u njemu kako znas i umes!!
Ako nisi svjestan kako je život prolazan i vrijeme brzo ide, nasloni uho na sat...svaka sekunda je nepovratna...
Zivot prestavlja svaku sekundu vremena provedenih u sreci,zdravlju i veselju.... 

Zivot za mene predstavlja svakodnevnu kusnju u svim tim situacijama u kojima se nadjemo..jer zivot se postara da nam ne bude dosadno..
Sjecatel se one Balaseve : Svakog dana,kockam se sa prevarantom zivotom.. on svakog dana,iz rukava,izvuce nekog keca..
Kad sve sazmem,uvijek dodjem do zakljucka da covjek pod zvijezdama,zaista kroci sam..ili sa jos jednom osobom..nikada troje i vise.. nikada.
Zato zivot moze biti i umijece da covijek predje taj put - kao covjek,dostojanstveno,kao radnik ili ministar..nebitno. Na kraju,vaze se samo ljudskost i to koliko sam ja bio ja..univerzalan i jedinstven kao i svaki drugi covjek na svijetu.. Jednom zivim i sigurno cu ici svojim putem..da ga napravim pa nek se vidi da sam postojao..pa makar to bila i neka nogolomljiva i blatnjava bogaza..
Tudji puti mi ne trebaju..
Sjecatel se one Balaseve : Svakog dana,kockam se sa prevarantom zivotom.. on svakog dana,iz rukava,izvuce nekog keca..
Kad sve sazmem,uvijek dodjem do zakljucka da covjek pod zvijezdama,zaista kroci sam..ili sa jos jednom osobom..nikada troje i vise.. nikada.
Zato zivot moze biti i umijece da covijek predje taj put - kao covjek,dostojanstveno,kao radnik ili ministar..nebitno. Na kraju,vaze se samo ljudskost i to koliko sam ja bio ja..univerzalan i jedinstven kao i svaki drugi covjek na svijetu.. Jednom zivim i sigurno cu ici svojim putem..da ga napravim pa nek se vidi da sam postojao..pa makar to bila i neka nogolomljiva i blatnjava bogaza..
Tudji puti mi ne trebaju..
Re: Sta za vas predstavlja zivot
rusenje normi,stereotipa,nametnutih pravila..zivim u vlastitom svijetu koji nikada nikome nece biti jasan..a i ne treba da bude jer sam ga Ja stvorio za sebe...i uzivam svaki dan....i pored toga sto mi Ti nedostajes.......
Sve bude i prodje...sve dodje pa bude...i opet prodje....pa dodje...
Neka je žena sanjala da je ušla u veliku trgovinu i tu je, na svoje ogromno iznenađenje, vidjela Boga za pultom.
“Šta prodaješ?†upitala je.
“Sve što ti srce zaželi†odgovori Bog.
Žena je jedva povjerovala u ono Å¡to je ÄÂula
i odluÄÂi tražiti ono najbolje Å¡to ljudsko srce može zaželjeti.
“Hoću mir za dušu, i ljubav, i sreću, i mudrost,
i slobodu od strahaâ€Â, reÄÂe.
Potom, nakon kratkog razmišljanja, doda:
“Ali ne samo za mene, već za svakoga na svijetu.â€Â
Bog se nasmijao. “Mislim da si me pogreÅ¡no shvatila, draga mojaâ€Â, reÄÂe Bog.
“Ovdje ne prodajemo plodove. Samo sjeme.“
“Šta prodaješ?†upitala je.
“Sve što ti srce zaželi†odgovori Bog.
Žena je jedva povjerovala u ono Å¡to je ÄÂula
i odluÄÂi tražiti ono najbolje Å¡to ljudsko srce može zaželjeti.
“Hoću mir za dušu, i ljubav, i sreću, i mudrost,
i slobodu od strahaâ€Â, reÄÂe.
Potom, nakon kratkog razmišljanja, doda:
“Ali ne samo za mene, već za svakoga na svijetu.â€Â
Bog se nasmijao. “Mislim da si me pogreÅ¡no shvatila, draga mojaâ€Â, reÄÂe Bog.
“Ovdje ne prodajemo plodove. Samo sjeme.“

Za mene je tema dobra ali mnogo diskutabilna,ja bih imao pisati stvarno mnogo,ali ako se nakanim pisaću
Za moj pojam , zivot predstavlja...
Raskaljani puti, kisoviti dani...lisce vene zuti na okisloj grani....
Treba taj put napraviti sto ljepsi sigurniji i bezbjedniji
dovesto do savrsenstva.

![[eusa_think [eusa_think.gif]](./images/smilies/eusa_think.gif)
Raskaljani puti, kisoviti dani...lisce vene zuti na okisloj grani....
Treba taj put napraviti sto ljepsi sigurniji i bezbjedniji