Vjeronauka u vrtice....???

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#46 Post Postao/la mrki62 »

papaya je napisao/la:Vjeronauka u vrticima i skoro ne postoji, u njemackoj su vrtici sareni, od svake nacije ima ponekog. I to je savrseno tako.
Niko od djece ne sjedi u nekim klupama i buba neke knjige. Ali vaspitaci ih upoznavaju sa raznim religijama. To je jako bitno.
To su za mene izmi¹ljena radna mjesta , koja imaju svoju cijenu . Pitanje je jel BiH kao siroma¹na dr¾ava mo¾e sve to platiti ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#48 Post Postao/la mrki62 »

baustelac-de je napisao/la:Ma ja drzavne institucije moraju biti pod nadzorom drzave,a drzava naravno bez vjere jel??Mrki pa takva razmisljanja su muslimane balkana dovoele na ovaj stepen!Ne slazem se da niko svoju djecu ne vaspitava da budu k...,homoseksialci i td.,pa de mi reci sta vise utjece na djete.rjeci roditelja ili ponasanje roditelja?naravno ponasanje!!Roditelji su za djecu najveci idoli,pa tako ako majka bude moralan zena,i cerkica je u vecini slucajeva moralna,ako ti kuci psujes boga i djete ce ga sutra psovati!Takvo ramisljanje da vjera treba biti van drzavnih institucija,pase onima koji nevejruju u boga,ili koji samo rjecima vjeruju,ali ne svima!Vidim mrki stariji si malo,zato te i donekle razumjem,takva je bila ta vasa "crvena generacija",vaspitavali ste svoju djecu,onako kako jeste,pa i desilo se to sto se desilo(sigurno ne slucajno)!!!!Vjera mora biti ne samo u vrticima nego i u svim drzavnim institucijama!Recite mi samo jedno!Cega se toga bojite,sta ako bude vjeronauka u vrticima?sta ce onda biti?sta je to tolko lose sto ce djete tamo nauciti???
Da ja tebi ne¹to objasnim , i prije se i¹lo u mejtef , samo ko je htio i jedan sam od njih .
I prije se i¹lo na had¾ / Æabu , opet onaj ko je htio i mogao to financijski podnijeti .
De ti meni naði jednu jedinu jaku vjersku dr¾avu a da je i blagostanje u toj dr¾avi .
Tamo gdje je vjera jaka, tamo je raja siroma¹na.

Evo ovdje (klikni http://shrani.si/f/15/Cp/2thfGeth/fotografija0378.jpg ), pored d¾amije sam ja i¹ao u mejtef ,a ta d¾amija se nalazi u Ora¹ju i raspitaj se malo o njoj , zove se Azizija.
nI©TA VI©E MI NEMOJ PISATI , DOK SE NE RASPITA© O NJOJ , JER JE PO NEÈEMU POZNATA a ako si ti toliko za vjeru , haj mi objasni po èemu je ta d¾amija poznata - do tada , mir s tobom :wave:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#57 Post Postao/la mrki62 »

baustelac-de je napisao/la:A koja je ta drzava gdje je vjera jaka?Momentalno nema nijedna drzava na svijetu koja ima islamski zakon,to je i razlog sto su siromasni!!Povjes pokazuje jednu jasnu cinjenicu!Nijedan drugi ideal stran islamu,nikad nije uspeo ostvariti bilo kakav efekat od znacenjana na polju drzave ili kulture kod muslimasnskih naroda!U stvari sve sto je u povjesti muslimanskih naroda vredno spomena i veliko,stvoreno je pod znamenjem islama!!!!Uzmi za primjer koju god hoces islamsku drzavu!Egipat,Saudijska arabija,Turska!Sve ove drzave,kad su sledile islamke zakone vladali su svijetom,a sad sa svojim proamerickih laickih zakona prestavljaju samo petorazredne zemlje ,kakvih jos ima stotinu na svijetu!Neznam tu Azizija dzamiju,nisam ti ja evlija celebija da poznajem sve dzamije svijeta:) :wave: :wave:
Ima dosta dr¾ava i islamskom svijetu gdje vlada islamski zakon ( ¹erijat ). Samo treba¹ se malo pozanimati :P
U pravu si da je veliko stvoreno pod znamenju islama . Samo jel se pita¹ kakvog islama ? Mi i brojeve pi¹emo arapske , u onda¹nje vrijeme je Mesopotamija bila jaka ( Perzija ) sa uèenjacima a danas se proizvodi fanatièki islam, koji nikakve veze nema sa vjerovanjem u jednog Boga, prije bi se reklo da se vjernici prisiljavaju da vjeruju u vjerske voðe .
Spomenuo si Saudijsku Arabiju . Jesil se kad pitao za¹to Saudijska ?
Ako sam Muhamed a.s. nije dozvolio da se po njemu bilo ¹ta zove , haman su Saudi ( jedno pleme ) nad samim Poslanikom ?
Pa ti Saudi su veæ generacijski kuæni prijatelji sa porodicom Bush a tebi i sliènima su Ameri krivi za rat u Perziji ( Iraq ) a zapamti jedno : da Bush nije dobio zeleno svjetlo od kraljevine Sauda , Iraq nikad ne bi bio napadnut .
Ti treba da zna¹ makar osnove u svojoj domovini ako ne veæ u ostalom islamskom svijetu a vrtiæe pustiti prvenstveno za tu namjenu - da su djeca djeca, da imaju bezbri¾no djetinjstvo , da spokojno mogu imati miran san i da im je guzica sita i èista .
A ¹to se tièe te d¾amije koju sam spomenuo , ti se nisi ni udostojio da malo googla¹ , pa kako æe¹ onda smoæi snage da ne¹to svom djetetu objasni¹ :ballbounce: Aha, ti bi da drugi tvoju djecu uèe i to jo¹ poèev¹i u vrtiæu :P

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#59 Post Postao/la mrki62 »

baustelac-de je napisao/la:Nigdje veze :stupid:
Ako misli¹ na svoj avatar - u pravu si :ballbounce:

Proèitaj pravila foruma ; vrijeðanje na rasnoj i vjerskoj osnovi, diskriminacija i sl. :wave:

slika

slika

Odgovori