Djevojacko prezime

Budite Psiholog Online.Pomozimo jedni drugma savjeti vezano za zivotna iskustva, problemi itd...

Poruka
Autor/ica
alyssa_27
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

Re: Djevojacko prezime

#46 Post Postao/la alyssa_27 »

djevojacko nisam zadrzala uzela sam muzevo [smile.gif]
slika

nnejra
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Djevojacko prezime

#47 Post Postao/la nnejra »

Pa ja sam mislila zadržati svoje i dodati muževo. Ne mislim da time manje poĆ…Ā”tujem buduÄ—eg muža ili da odbacujem neki tradicionalni obiĆ„Āaj, veÄ— jednostavno ja veÄ— imam toliko godina da sebe ne mogu zamislit iskljuĆ„Āivo sa nekim drugim prezimenom. Uostalom svi me u poslovnom krugu, u kojem se kreÄ—em, znaju pod mojim imenom i prezimenom, tako da mislim da je jednostavnije zadržati svoje i dodati prezime buduÄ—eg muža. Koliko nekoga cijeniĆ…Ā” i voliĆ…Ā” ne pokazujeĆ…Ā” promjenom prezimena, veÄ— svakodnevnim postupcima. Uostalom , ako me cijeni i poĆ…Ā”tuje kao osobu mislim da mu neÄ—e smetati Ć…Ā”to zadržavam svoje prezime jer je ono dio mene i ne tražim ni ja od njega da se odrekne svoga prezimena, pa zaĆ…Ā”to bi to on tražio od mene, pa ravnopravni smo valjda danas u 21 vijeku. Mislim da je važnije kako ga ja poĆ…Ā”tujem kao osobu i to pokazujem obiĆ„Ānim malim stvarima veÄ— da iskljuĆ„Āivo uzmem njegovo prezime , a onda baĆ…Ā” me briga kako se ponaĆ…Ā”am. Važna su djela , a ne rijeĆ„Āi, odnosno uzimanje prezimena.

Odgovori