Dešavanja u BiH

Sve o Bosni i Hercegovini
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Dešavanja u BiH

#452 Post Postao/la mrki62 »

Špirić: Silajdžićev predizborni trik

slika

BANJA LUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić smatra da zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH predstavlja Silajdžićev predizborni trik. "Nije mi poznato koji su razlozi za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH, navodno zbog mog...

... antidejtonskog djelovanja. Ja poštujem Dejton i kažem da taj sporazum nije donio samo mir BiH, već je valjda i verifikovao RS", rekao je Špirić novinarima u Banjaluci.
On je rekao da, ako Dejton nije verifikovao Srpsku, u tom slučaju jedino preostaje da se RS bori za status u miru.
Špirić je izrazio zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću na iskrenom reagovanju na ovakav zahtjev Harisa Silajdžića.

On je rekao da rad Savjeta ministara BiH treba da ocjenjuje parlament BiH, a ne nekakave međunarodne nevladine organizacije koje su unaprijed dobile zadatak da budu nezadovoljne radom te institucije.

Silajdžić je za sutra zakazao sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj bi bila razmatrane Špirićeve izjave "kojima se zagovara secesija jednog dijela BiH". Predsjedajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić rekao je ranije da, ako su Albanci 150 godina sanjali san o nezavisnom Kosovu i na pragu su da dobiju i službenu potvrdu, i Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo na isto.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#453 Post Postao/la andro »

CCI: Neovisno od katastrofalnih rezultata, parlamentarci sebi povećali plaće za čak 108 posto
Danas se u BiH živi lošije nego prije četiri godine, siromaštvo i nezaposlenost nisu smanjeni • Asocijacija pozvala birače Bosne i Hercegovine da na izborima 3. oktobra dobro razmisle da li žele mijenjati takvo stanje u zemlji ili zadržati postojeću vlast

Nevladina asocijacija Centri civilnih inicijativa (CCI) u današnjem izvještaju koji se odnosi na njena zapažanja o učincima državnog parlamenta i vlade u četvorogodišnjem mandatu navela je na pres-konferenciji u Sarajevu da su ti nivoi vlasti bili neefikasni i neučinkoviti, a uprkos tome su njeni zastupnici uživali visoka primanja.

Jednom riječju, rezultate državnog parlamenta i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Centri civilnih inicijativa ocjenjuju - katastrofalnim.

Asocijacija je pozvala birače Bosne i Hercegovine da na predstojećim općim izborima 3. oktobra dobro razmisle da li žele mijenjati takvo stanje u zemlji ili zadržati postojeću vlast.

Danas se u BiH živi lošije nego prije četiri godine, siromaštvo i nezaposlenost nisu smanjeni, privredni rast nije na potrebnom nivou, detalji su iz izvještaja.

Parlamentarna skupština BiH je svoje godišnje programe rada u proteklom mandatu, usvajane inače sa zakašnjenjem od 2,5 do 6,5 mjeseci, realizirala sa skromnih 30 do 40 posto.

Još gora je situacija s donošenjem zakona.

"U protekle četiri godine Parlamentarna skupština BiH nije usvojila ni trećinu planiranih zakona, ali su zato, neovisno od katastrofalnih rezultata, parlamentarci sami sebi povećali plaće čak za 108 posto u 2008. godini, osiguravši sebi tako mjesečna primanja u iznosima od nevjerovatnih 5.500 do 7.500 KM. To znači da za jedan mandat zarade između 200.000 do 300.000 KM", tvrdi ova nevladina organizacija.

Vijeće ministara je, pak, za nepune četiri godine mandata reliziralo tek 40 posto planiranih aktivnosti, dok su u isto vrijeme plaće funkcionera više za 100 posto nego u 2007. godini.

Kulminacija loših rezultata ovog nivoa vlasti desila se u aktuelnoj godini, kada je programom rada planirano 66 zakona, a nakon isteka osam mjeseci bilo realizirano samo osam, navodi asocijacija Centri civilnih inicijativa.
slika
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#455 Post Postao/la mrki62 »

DODO je napisao/la: nekontrolisanih izliva ljubavi prema majci Srbiji [inlove.gif] svima nam je bilo prelepo i puno srce [icon_wave.gif]
Vama je majka Srbija, koliko je nama majka Turska.

Ako ti treba objašnjenje, tu sam ,......... objasnim ti naknadno.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#456 Post Postao/la mrki62 »

Markiranje međuentitetske linije razgraničenja: Dodik "ograđuje" ono što je Karadžić "oslobodio"

slika

24SI - Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo pravde RS-a i Upravu za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a da sačine plan za markiranje međuentitetske linije razgraničenja, o čemu je upućeno i pismo OHR-u.

"Međuentitetska linija regulisana je Aneksom dva Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali to do danas nije urađeno", izjavio je danas predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik nakon sjednice entitetske vlade.

"Donijeli smo odluku da uputimo pismo OHR-u i da tražimo da se to pitanje provede svjesni da federalne strukture ne žele da se to radi. Oni žele da stvore novo faktičko stanje, a mi želimo da znamo kuda ide međuentitetska linija razgraničenja", ustvrdio je Dodik.

Tvrdi da RS ima za oko jedan posto manje teritorije nego što je predviđeno linijom razgraničenja koja jeste utvrđena, ali nikada nije markirana, osim 60 kilometara kod Doboja.

"Nemarkiranje entitetske linije može donijeti višestruke probleme u vođenju zemljišnjih knjiga i prilikom popisa stanovništva", dodao je Dodik navodeći i bespravnu gradnju kao jedan od tih problema.

Direktor Uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a Tihomir Gligorić rekao je "da oko 14.000 građana čeka da se riješe imovinskopravni odnosi upravo zbog toga što linija međuentitetskog razgraničenja nije markirana".

(fena)

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#457 Post Postao/la nella26 »

DODO je napisao/la:Ja sam sinoc bio na predizbornom skupu Milorada Dodika... uglavnom bilo je super... malo se srbovalo, malo su se promovisale separatisticke teznje, malo se sto bi rekli Silajdzic i Federalni mediji upraznjavao velikosrpski sovinizam i etno nacionalna i srbo cetnicka politika, separatizam i kocila drzava... jednom rijecju bilo je prelepo. Zastava BiH nije spaljena posto je nije ni bilo na skupu :lol: ali naravno bilo je nezaobilaznog sprdanja prema BiH, Federaciji i Medjunarodnoj Zajednici, kao i nekontrolisanih izliva ljubavi prema majci Srbiji [inlove.gif] svima nam je bilo prelepo i puno srce [icon_wave.gif]
Pratim tvoje pisanje i nije mi jasno zašto u svakom tvom postu nastojiš da nekog spuštaš, u ovom slučaju BiH. Razumijem tvoje domoljublje i na kraju krajeva poštujem ali mani se diranja drugih.

A pošto si već ovo napisao reći ću ti jedno, Dodika volite koliko i Bošnjaci. Znate vi dobro koliko vam je dao a koliko uzeo [wink.gif] Hvala Bogu pa nije bilo zastave BiH jer ta zastava i ne zaslužuje da je svako uzme u ruke, a Bošnjak koji može otići na srpski nacionalistički skup ne zaslužuje ni da zna kako mu zastava izgleda.
Druga stvar, jesi li ti svjestan šta znaći paljenje zastave, čak i da je bilo ne bi je smjeli spaliti jer Dodiku ne ide u prilog da se nešto tako desi, i ne samo njemu nego bilo kome.

Dakle, nacionalizam ostavi po strani kad si na ovoj stranici
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

carobnjak_iz_voza
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#458 Post Postao/la carobnjak_iz_voza »

DODO je napisao/la:Ja sam sinoc bio na predizbornom skupu Milorada Dodika... uglavnom bilo je super... malo se srbovalo, malo su se promovisale separatisticke teznje, malo se sto bi rekli Silajdzic i Federalni mediji upraznjavao velikosrpski sovinizam i etno nacionalna i srbo cetnicka politika, separatizam i kocila drzava... jednom rijecju bilo je prelepo. Zastava BiH nije spaljena posto je nije ni bilo na skupu :lol: ali naravno bilo je nezaobilaznog sprdanja prema BiH, Federaciji i Medjunarodnoj Zajednici, kao i nekontrolisanih izliva ljubavi prema majci Srbiji [inlove.gif] svima nam je bilo prelepo i puno srce [icon_wave.gif]
Zanimljivo odkud se ovaj odjednom stvori na forumu i odakle mu motivacija da tu ide sa ovakvim nastupom,jer nisam primjetio ovdje neke jake medjunacionalne tenzije,bas naprotiv..Pa imas jaro tamo prvu stranicu i vijesti +hafiz i zmaj pa sa njima vodi monologe,jer vidim da volis pricati sam sa sobom ,a i oni isto tako to vole..pa et i mi siti i tebi ovce na broju.(al nemoj ti meni vijerovati ja sam musliman ipak ih prebroj [smile.gif] )
Zadnja izmjena: andro, dana/u 18 Sep 2010 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: off obrisan

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#459 Post Postao/la mrki62 »

Haris Silajdžić je znao protestvovati u Slučaju nekakvog Ganića,.................. da vidimo hoće li to isto uraditi za nanu Fatu !?

Incident je baš pogodio: Nana Fata Orlović još u bolnici

slika

24SI - Fata Orlović i dalje se u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla nalazi na liječenje od povreda koje je prvog dana Bajrama ispred svoje kuće u Konjević Polju zadobila kada je na nju nasrnuo policajac iz Bratunca. Ovo nam za San potvrdila njena kćerka Hurija.

Zbog dubine rane, doktori su odlučili Orlovićevu u bolnici zadržati još nekoliko dana.

"Još joj nisu skinuli ni konce, jer je rana duboka, a slabo zarasta. Ona je i dalje potresena, zato više ni telefon nema kod sebe. Svi je zovu i uznemiravaju, a unazad nekoliko dana joj se i šećer povisio. Doktori su malo zabrinuti i ne znamo kada će biti puštena. Možda utorak, kad su planirali da joj skinu konce. Vidjet ćemo", kaže kćerka Hurija.

Nana Fata će nakon što izađe iz bolnice nekoliko dana provesti u Srebreniku, kod Hurije i njenog muža.

"Mama je umorna od svega. Nije joj se nakon svega jednostavno vratiti pravo svojoj kući. Ima vremena, a sad je najvažnije da ozdravi, da joj se situacija sa šećereom ne pogorša. Ovaj incident je baš pogodio, nikad nije bila ovako loše", rekla je Hurija.

(24sata.info)

slika

slika

carobnjak_iz_voza
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#460 Post Postao/la carobnjak_iz_voza »

mrki62 je napisao/la:Haris Silajdžić je znao protestvovati u Slučaju nekakvog Ganića,.................. da vidimo hoće li to isto uraditi za nanu Fatu !?

Incident je baš pogodio: Nana Fata Orlović još u bolnici

slika

24SI - Fata Orlović i dalje se u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla nalazi na liječenje od povreda koje je prvog dana Bajrama ispred svoje kuće u Konjević Polju zadobila kada je na nju nasrnuo policajac iz Bratunca. Ovo nam za San potvrdila njena kćerka Hurija.

Zbog dubine rane, doktori su odlučili Orlovićevu u bolnici zadržati još nekoliko dana.

"Još joj nisu skinuli ni konce, jer je rana duboka, a slabo zarasta. Ona je i dalje potresena, zato više ni telefon nema kod sebe. Svi je zovu i uznemiravaju, a unazad nekoliko dana joj se i šećer povisio. Doktori su malo zabrinuti i ne znamo kada će biti puštena. Možda utorak, kad su planirali da joj skinu konce. Vidjet ćemo", kaže kćerka Hurija.

Nana Fata će nakon što izađe iz bolnice nekoliko dana provesti u Srebreniku, kod Hurije i njenog muža.

"Mama je umorna od svega. Nije joj se nakon svega jednostavno vratiti pravo svojoj kući. Ima vremena, a sad je najvažnije da ozdravi, da joj se situacija sa šećereom ne pogorša. Ovaj incident je baš pogodio, nikad nije bila ovako loše", rekla je Hurija.

(24sata.info)
Nemam uopce zelju braniti Silajdzica(nije mi to ni na kraj pameti) ali mi je zanimljivo kakve veze ima on sa napadom policajca rs-a na jadnu nenu?! Pa valjda bi trebalo pisati "STA CE UCINITI NADLEZNI POLICIJE DA KAZNE TOG POLICAJCA I STA CE SE UCINITI DA SE NENI VRATI NJENA ZEMLJA?" [huh.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#461 Post Postao/la mrki62 »

carobnjak_iz_voza je napisao/la: Nemam uopce zelju braniti Silajdzica(nije mi to ni na kraj pameti) ali mi je zanimljivo kakve veze ima on sa napadom policajca rs-a na jadnu nenu?! Pa valjda bi trebalo pisati "STA CE UCINITI NADLEZNI POLICIJE DA KAZNE TOG POLICAJCA I STA CE SE UCINITI DA SE NENI VRATI NJENA ZEMLJA?" [huh.gif]
Ja sam o nani Fati na ovom forumu pisao mnogo stvari al mi nije teško i tebi neke činjenice ponoviti : Hare, izdajnik Alija i ostala kompanija su se dogovorili da ta nanina zemlja bude srpska i da se tamo nana Fata nikad neće vratiti - zato su Srbi u ubjeđenju i napravili crkvu na naninoj zemlji.
Jel ono Dejton potpisan 1995 godine ?
A jel znaš koje se je godine nana Fata vratila na svoju rodnu grudu i tamo zatekla crkvu na svom dvorištu ????
De mi molim te info, koje se je godine nana Fata vratila iz izbjeglišta pa ćemo onda malo više i o tom slučaju.

Kakve veze ima Hare sa nanom Fatom ?
Ima, jer ona je puno duže vremena u problemima od nekakvog Ganića a Hare je zbog nekakvog Ganića o državnom trošku avionom letio u Englesku , da tamo protestuje zbog problema što ih je imao nekakav Ganić a nana Fata još uvijek ima probleme a Hare ni okom da trepne.
Koliko to vremena već traje ?
Zar se ne bi trebale državne institucije umiješati i riješiti taj slučaj ?
Ili je Hare privatni poduzetnik , koji vrši dužnost prešjedavajućeg , pa onako od oka procijeni kome treba da se posveti a kome ne ?!
Ili je on zastupnik ne svih državljana, već samo odabranih - poput nekakvog Ganića, koji je (jadnik) slučajno zalutao na tlo nekakve Engleske ?!

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#462 Post Postao/la nella26 »

Nana Fata je slučaj tužilaštva, suda i sl. institucija, čak ni policija ne može puno toga uraditi jer imaju zakon po kojem moraju postupiti a taj zakon nije donio Haris Silajdžić.

Mrki ti stvarno kad zavreš na nešto ne znaš ohanuti. Meni ono što nije jasno a veznao za tebe, kad je tebi toliko stalo do BiH do njenog naroda, kad te bole postupci Alije nekada i Harisa sada zašto se izjašnjavaš kao Slovenac, zašto ne dođeš u BiH pa pomogneš njenom razvoju na bilo koji način. Angažuj se politički za početak. [smile.gif]

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#463 Post Postao/la mrki62 »

nella26 je napisao/la:Nana Fata je slučaj tužilaštva, suda i sl. institucija, čak ni policija ne može puno toga uraditi jer imaju zakon po kojem moraju postupiti a taj zakon nije donio Haris Silajdžić.
Sve je to ok, al po tvojoj logiki, koju ja poštujem bi Hare svakako trebao i morao da se angažuje, jer po tvojoj logiki , ne po mojoj .
Po tvojoj logiki : Nana Fata je slučaj tužilaštva,........... onda bi morao slučaj od nekakvog Ganića da bude slučaj ministarstva za vanjske poslove - jel tako ?
Ili ja tebe pogrešno shvaćam ?bt, pa ti svo vrijeme pokazuješ na bezgrešnost svakog ko je naš a ja se slomi opisujući kako upravo na naše treba biti obazriv, jer upravo "naši" mogu potpisom uništiti i usrati mnogo šta.
nella26 je napisao/la:
Mrki ti stvarno kad zavreš na nešto ne znaš ohanuti. Meni ono što nije jasno a veznao za tebe, kad je tebi toliko stalo do BiH do njenog naroda, kad te bole postupci Alije nekada i Harisa sada zašto se izjašnjavaš kao Slovenac, zašto ne dođeš u BiH pa pomogneš njenom razvoju na bilo koji način. Angažuj se politički za početak. [smile.gif]
Čitaš li ti bilo šta , osim ovog foruma [muzikafo1.gif]
Šta sve drugi državljani pišu i pričaju o BiH a nikad nisu ni bili u njoj a jopet pričaju i pišu .
Ili , komentator košarke nikad nije igrao košarku a na vijestima priča o nekakvoj utakmici,............ bezobraznik jedan [mmmux2.gif]

slika

slika

carobnjak_iz_voza
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#464 Post Postao/la carobnjak_iz_voza »

mrki62 je napisao/la:
carobnjak_iz_voza je napisao/la: Nemam uopce zelju braniti Silajdzica(nije mi to ni na kraj pameti) ali mi je zanimljivo kakve veze ima on sa napadom policajca rs-a na jadnu nenu?! Pa valjda bi trebalo pisati "STA CE UCINITI NADLEZNI POLICIJE DA KAZNE TOG POLICAJCA I STA CE SE UCINITI DA SE NENI VRATI NJENA ZEMLJA?" [huh.gif]
Ja sam o nani Fati na ovom forumu pisao mnogo stvari al mi nije teško i tebi neke činjenice ponoviti : Hare, izdajnik Alija i ostala kompanija su se dogovorili da ta nanina zemlja bude srpska i da se tamo nana Fata nikad neće vratiti - zato su Srbi u ubjeđenju i napravili crkvu na naninoj zemlji.
Jel ono Dejton potpisan 1995 godine ?
A jel znaš koje se je godine nana Fata vratila na svoju rodnu grudu i tamo zatekla crkvu na svom dvorištu ????
De mi molim te info, koje se je godine nana Fata vratila iz izbjeglišta pa ćemo onda malo više i o tom slučaju.

Kakve veze ima Hare sa nanom Fatom ?
Ima, jer ona je puno duže vremena u problemima od nekakvog Ganića a Hare je zbog nekakvog Ganića o državnom trošku avionom letio u Englesku , da tamo protestuje zbog problema što ih je imao nekakav Ganić a nana Fata još uvijek ima probleme a Hare ni okom da trepne.
Koliko to vremena već traje ?
Zar se ne bi trebale državne institucije umiješati i riješiti taj slučaj ?
Ili je Hare privatni poduzetnik , koji vrši dužnost prešjedavajućeg , pa onako od oka procijeni kome treba da se posveti a kome ne ?!
Ili je on zastupnik ne svih državljana, već samo odabranih - poput nekakvog Ganića, koji je (jadnik) slučajno zalutao na tlo nekakve Engleske ?!
Pa Deytonski sporazum nije dao zemlju nene Fate pobugu Mrky ,njena zemlja je NJENA taman da je na sj.polu.Nije to jedini slucaj,nego na stotine hiljada muslimana IMA i VLASNICI su zemlje u rs i hvala Bogu pa nece da je daju ni za kakve pare,kad se vrate svi muslimani u rs ,a hoce insAllah,stanje tamo ce se prirodno promijeniti.Znaci ,svako na svoje i srbi i muslimani pa onda da vidimo demografsku sliku i da se dogovaramo [smile.gif]

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#465 Post Postao/la nella26 »

mrki62 je napisao/la: po tvojoj logiki
Po mojoj logici trebalo bi srušiti postojeći zakon i uraditi novi, policiji dati toliko ovlasti da kad neko napravi neko sranje namlati ga kao konja, napraviti ponovo goli otok pa za najmanji prekršaj ga poslati da se malo zabavi oko kamenja

Čitam ja Mrki i to puno više nego što ćeš ti očima vidjeti samo mene zanimaju pametnije stvari od svačijih nebuloza sa raznoraznih foruma [wink.gif]

I ne opravdavam ja nikoga, tu si me pogrešno razumio, uostalom u mojim prijašnjim postovima stoji moje mišljenje o našim političarima, ali me iritira tvoj stav jer držiš propovijedi svaki dan i mlatiš praznu slamu, dođi pa uradi nešto [wink.gif]

Odgovori